Search
Close this search box.
δυστυχισμένοι λαοί

Νέα έρευνα: Οι πιο δυστυχισμένοι λαοί δεν είναι φτωχοί και είναι μακριά από τον πόλεμο

Παρότι η φτώχεια και οι συγκρούσεις θεωρούνται εμπόδια στην ψυχική ευεξία, έρευνα του Sapien Labs αποκαλύπτει μια απρόσμενη πραγματικότητα.

Ηράκλειο: Διευθυντής απαγορεύει τη χρήση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο – Διαβάστε την ανακοίνωση

Πολίτες σε φτωχές χώρες, όπως η Ουκρανία, το Ισραήλ και η Υεμένη, φαίνεται να απολαμβάνουν καλύτερη ψυχική υγεία σε σύγκριση με τους ομοίους τους σε πλούσιες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η μελέτη, που βασίζεται σε δεδομένα από 71 χώρες και 500.000 άτομα, κατατάσσει τη Δομινικανή Δημοκρατία και τη Σρι Λάνκα στην κορυφή της ψυχικής ευεξίας, αφήνοντας πίσω πλούσιες χώρες. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ψυχική ευεξία ορίζεται ως η ικανότητα του ατόμου να αντιμετωπίζει το άγχος και τις προκλήσεις της καθημερινότητας, συμβάλλοντας παράλληλα στην κοινωνία.

Η έρευνα καταρρίπτει την πεποίθηση ότι ο πλούτος οδηγεί απαραίτητα σε ψυχική ευημερία. Αντιθέτως, φέρνει στο φως την ύπαρξη άγνωστων παραγόντων που επηρεάζουν την ψυχική υγεία πέρα από τα οικονομικά κριτήρια. Παρότι η μέτρηση της ψυχικής υγείας παραμένει περίπλοκη, η μελέτη του Sapien Labs προσφέρει χρήσιμα εργαλεία για την κατανόηση και την αντιμετώπιση των ψυχολογικών προκλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

δυστυχισμένοι λαοί

Η μελέτη, που εστιάζει σε 5 βασικές παραμέτρους (Διάθεση, Αυτοαποκλεισμός, Δύναμη, Προσαρμοστικότητα, Σύνδεση), αποκαλύπτει ότι οι κάτοικοι χωρών που πλήττονται από πολέμους, όπως η Υεμένη, η Ουκρανία και το Ισραήλ, βαθμολογούνται ψυχολογικά υψηλότερα από τους ομοίους τους σε ειρηνικές και εύπορες χώρες.

Η Υεμένη, μάλιστα, παρά την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει, παρουσιάζει χαμηλότερα επίπεδα κοινωνικού αποκλεισμού σε σχέση με την Ιρλανδία και την Αυστραλία.

Επιπλέον, η έρευνα υπογραμμίζει τη σταθεροποίηση της ψυχικής ευεξίας σε χαμηλά επίπεδα μετά την πανδημία, χωρίς σημάδια ανάκαμψης στα προ πανδημίας επίπεδα.

Τα ευρήματα θέτουν ερωτήματα για τους παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχική υγεία, πέρα από τα οικονομικά κριτήρια, και καλούν σε στοχασμό για την αντιμετώπιση των ψυχολογικών προκλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποιεί για τους 2 κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης

Πηγή εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr