Search
Close this search box.

Μέριλυν Μάνσον: Ένας σοφός εκκεντρικός και 10 αντίστοιχες ατάκες του

Ο Μέριλυν Μάνσον προσπαθεί για άλλη μια φορά να διατηρήσει τον τίτλο του προκλητικού καλλιτέχνη ακόμη και μέσα απ’ τις ατάκες του.

Αναδυόμενος τη δεκαετία του ’90, ο Μέριλυν Μάνσον έγινε σύμβολο του shock rock, συνδυάζοντας τη θεατρικότητα με τη σκοτεινή, βιομηχανική μουσική.

Το καλλιτεχνικό του όνομα είναι ένας συνδυασμός της Μέριλιν Μονρόε και του Τσαρλς Μάνσον, αντανακλώντας την αντιπαράθεση της γοητείας και της βίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Μάνσον αντιμετώπισε επικρίσεις και νομικές προκλήσεις, κυρίως γύρω από την εικόνα του και την επιρροή του στη νεολαία.

Παρά τις αντιπαραθέσεις, ο αντίκτυπός του στη μουσική βιομηχανία είναι αναμφισβήτητος και ο Μάνσον παραμένει μια σύνθετη φιγούρα της οποίας η καλλιτεχνική δραστηριότητα εκτείνεται πέρα από τη μουσική και στους τομείς των παραστάσεων και των εικαστικών τεχνών.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, όπως και πολλοί  σταρ του Χόλιγουντ, καθώς έχει δεχθεί μηνύσεις από πρώην του για σεξουαλικές επίθεσεις. Δε γνωρίζουμε εάν αυτό είναι αληθές, αλλά σίγουρα η προσωπικότητα του παραμένει αμφιλεγόμενη όπως και οι ατάκες του.

Όταν μιλούσε ο Τζίμης Πανούσης, εμείς ταΐζαμε τις παθογένειές μας: 10 αποφθέγματά του

10 ατάκες του σκοτεινού Μέριλυν

1. «Είμαι κάποιος που είναι ανοιχτόμυαλος σε νέες εμπειρίες, γιατί σου μαθαίνουν νέα πράγματα.»

2. «Σε κάθε ιστορία, ο κακός είναι ο καταλύτης. Ο ήρωας δεν είναι ένα πρόσωπο που θα λυγίσει τους κανόνες ή θα δείξει τις ρωγμές στην πανοπλία του. Είναι μονοδιάστατος επίτηδες, αλλά ο κακός είναι το πρόσωπο που παραδέχεται αυτό που είναι και στέκεται πάνω σε αυτό.»

3. «Αν δεν υπήρχε ο Σατανάς, οι εκκλησίες θα έκλειναν τις επιχειρήσεις τους.»

4.«Όταν διδάσκεσαι να αγαπάς τους πάντες, να αγαπάς τους εχθρούς σου, τότε τι αξία δίνει αυτό στην αγάπη;»

5. «Αφήστε με σε ένα δωμάτιο με μερικές μπογιές και θα ζωγραφίσω στον τοίχο.»

6.«Ζούμε σε μια κοινωνία θυματοποίησης, όπου οι άνθρωποι αισθάνονται πολύ πιο άνετα να θυματοποιούνται παρά να υπερασπίζονται τον εαυτό τους.»

7. «Δεν είμαι πρότυπο. Είμαι ένας κακός ρόλος.»

8. «Και τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα είναι η αληθινή φύση του ανθρώπου. Να είσαι άπληστος. Να είναι μισητός. Να έχεις λαγνεία. Φυσικά, πρέπει να τις ελέγχεις, αλλά αν σε κάνουν να νιώθεις ένοχος που είσαι άνθρωπος, τότε θα παγιδευτείς σε έναν ατέλειωτο κύκλο αμαρτίας και μετάνοιας από τον οποίο δε θα μπορείς να ξεφύγεις.»

9. «Όταν όλες οι επιθυμίες σας πραγματοποιηθούν, πολλά από τα όνειρά σας θα καταστραφούν.»

10. «Η μουσική είναι η ισχυρότερη μορφή μαγείας.»

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr