Search
Close this search box.
Τζίμης Πανούσης αποφθέγματα

Όταν μιλούσε ο Τζίμης Πανούσης, εμείς ταΐζαμε τις παθογένειές μας: 10 αποφθέγματά του

Ο Τζίμης Πανούσης ή αλλιώς 0 Τζιμάκος ήταν ο πιο ευγενής αναρχικός της γενιάς μας και τα αποφθέγματά του ήταν χειροποίητες βόμβες, φτιαγμένες με μεράκι.

Ο Τζίμης Πανούσης έφυγε νωρίς και είναι κρίμα διότι «έχασε το καλό», έχασε το ζουμί της υπόθεσης. Τον αγάπησαν πολλοί και τον μίσησαν αντίστοιχα άλλοι τόσοι. Σίγουρα, δεν ήταν προκλητικός όπως λέγεται, προκλητική είναι η κοινωνία κάθε φορά που εθελοτυφλεί μπροστά στη σήψη και ο Τζίμης Πανούσης μάλλον ήταν ένας καθρέφτης που έκανε μια φιλική υπενθύμιση για τους σκελετούς που όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας κρύψαμε στην ντουλάπα.

15 ατάκες για τον έρωτα από τη Μαλβίνα: «Υποπτεύομαι βαθύτατα όσους διαφημίζουν την ευτυχία τους…»

 

10 απολαυστικά αποφθέγματα του Τζίμη Πανούση

1.«Το επίπεδο που ζούμε είναι χαμηλό, αλλά δε φοβόμαστε θα πέσουμε κι άλλο»

2.«Το παίζω φεμινιστής γι’ αυτό με γουστάρουν οι γυναίκες! Είναι το καλύτερο κόλπο. Σε ένα μπαρ είδα μια κοπέλα και της είπα “Θέλω να κάνω ένα παιδί μαζί σου. Γι’ αυτό θα το προσπαθήσουμε πολλές φορές και, αν δεν πετύχει, δεν χάλασε και ο κόσμος. Εμείς θα λύσουμε το πρόβλημα της υπογεννητικότητας;” Η κοπέλα βέβαια γέλασε πάρα πολύ».

3.«Να φοβάστε τους άντρες με περιφέρεια όπως τον Αλέξη Τσίπρα».

4. «Με τρελαίνει ο μητροπολίτης και θέλω να τον δαγκώσω, αλλά τον παπά τον γουστάρω γιατί ο παπάς πιστεύει. Είναι φίλος μου ο Ευδόκιμος στη Μονή Παναχράντου της Άνδρου, ο οποίος προσεύχεται για μένα. Μου λέει ‘ξέρω τι λένε για σένα, αλλά αφού είσαι εδώ, σε γουστάρω’. Κι εγώ τον γουστάρω. Είναι κι αθυρόστομος όπως εγώ».

5. «Έχουν ξεφτιλίσει τις απεργίες κάνοντας εθιμοτυπικές συγκεντρώσεις. Είναι συγκεντρώσεις επαναστατικής γυμναστικής».

6.«Στη νέα τάξη πραγμάτων, μην ξεχνάτε ότι τα πράγματα είμαστε εμείς».

7.«Προσπαθούμε να παίξουμε στην μουσική τον ρόλο που παίζει ο Γκουσγκούνης στον κινηματογράφο. Ο Γκουσγκούνης αν και παρεξηγημένος, έχει κάνει πολλά πράγματα, γιατί καταργεί την τέχνη. Αυτό θέλουμε να κάνουμε κι εμείς, να καταργήσουμε την τέχνη.»

8.«Αν σας πει κάποιος ότι ανήκει εις την Αριστερά, ρωτήστε τον: Αριστερά μπαίνοντας ή Αριστερά βγαίνοντας;»

9.«Όπως είχε προφητεύσει ο συνάδελφός μου ο Παϊσιος, τον οποίο είχα γνωρίσει και προσωπικά, οι Φραγκολεβαντίνοι θα φοβηθούνε και θα ταραχθούν από την «κοφτερή ανατολή» που θ’ ανατείλει στην πατρίδα μας. Στ’ αγγλικά αυτό λέγεται «sharp east» δηλαδή «Σαρπιστ», που αν το διαβάσεις ανάποδα είναι “Τσίπρας”»

10.«Ήγγικεν γαρ η βασιλεία των ουραγών»

20 αλήθειες του Βασίλη Ραφαηλίδη: «Όσο πιο μπάσταρδος είναι κανείς, τόσο ξελαρυγγίζεται ουρλιάζοντας για την «γνησιότητά» του.»

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr