Search
Close this search box.
«Καθαροί Πια» της Σάρα Κέιν

Κύπρος: Αφίσα θεατρικής παράστασης αποσύρθηκε έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες

Ο ΘΟΚ (Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου) αποφάσισε να αποσύρει μια διαφημιστική γιγαντοαφίσα από τους αυτοκινητόδρομους, έπειτα από πολλές διαμαρτυρίες πολιτών.

7 διάσημες επιθέσεις σε έργα τέχνης – Κλασικός στόχος η Μόνα Λίζα

Η συγκεκριμένη αφίσα παρουσίαζε δύο άνδρες να ανταλλάσσουν ένα φιλί με τη γλώσσα, και θεωρήθηκε προκλητική. Ο ΘΟΚ δεσμεύτηκε να την αποσύρει και να μην τη χρησιμοποιήσει ξανά στο μέλλον.

Καθαροί Πια της Σάρα Κέιν

Η παράσταση “Καθαροί πια,” που προβάλλεται από τον ΘΟΚ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, περιέχει σκληρή γλώσσα, σκηνές βίας, γυμνό και προσομοίωση ερωτικών πράξεων. Λόγω αυτού, απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος θεατών κάτω των 18 ετών, ακόμα και με συνοδεία ή συναίνεση γονέων.

Λίγα λόγια για το έργο:

Σε έναν περιορισμένο χώρο, έξι άτομα υφίστανται ακραίες δοκιμασίες υπό τη σκιά ενός σαδιστικού γιατρού. Η σχέση εξουσίας και υποταγής που εκτυλίσσεται ανοίγει πληγές και καταστρέφει σώματα και ψυχές. Πρόκειται για ένα τραυματικό περιβάλλον όπου οποιαδήποτε ερωτική προσπάθεια είναι προδιαγεγραμμένη να αποτύχει. Οι κραυγές αγάπης ακούγονται σε απόλυτο αδιέξοδο, ενώ καλύπτονται από φόβους και παραμορφωμένα συναισθήματα.

Το έργο “Καθαροί πια,” γραμμένο το 1998, αποτελεί το τρίτο μέρος από μια σειρά πέντε αποκαλυπτικών θεατρικών έργων της Σάρα Κέιν. Η Κέιν ξεχωρίζει ως μία από τις πιο συζητημένες προσωπικότητες στη σύγχρονη βρετανική δραματουργία, με ένα μοναδικό ύφος που συνδυάζει φραστική σκληρότητα, εικονοκλαστική δράση και πολιτικό στοχασμό. Το έργο αναδεικνύει με εκρηκτική ένταση τους μηχανισμούς καταπίεσης και ελέγχου των κοινωνικών θεσμών και φορέων εξουσίας, που προσπαθούν να περιορίσουν και να εξουδετερώσουν κάθε ελεύθερη έκφραση.

Σκηνοθετεί ο Ευριπίδης Δίκαιος, ο οποίος, με τη συνεργασία μιας έμπειρης ομάδας ηθοποιών, αντιμετωπίζει την πρόκληση να αποδώσει το μη αναπαραστάσιμο σύμπαν της Κέιν.

  • Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη
  • Σκηνοθεσία: Ευριπίδης Δίκαιος
  • Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου
  • Μουσική-Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Χριστοφίδης
  • Κίνηση: Έλενα Αντωνίου
  • Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
  • Βοηθός Σκηνοθέτη: Μιχάλης Κολοκοτρώνης
  • Σχεδιασμός-Κατασκευή μηχανικών εφέ: Χριστόδουλος Μαρτάς
  • Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Άντρια Ζένιου, Νεκτάριος Θεοδώρου, Έλενα Καλλινίκου, Αντρέας Κούτσουμπας, Λοΐζος Παπαγεωργίου

Παραστάσεις

από 26 Ιανουαρίου 2024
Λευκωσία: Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή

18 Φεβρουαρίου 2024 | Μετά το τέλος της παράστασης θα πραγματοποιηθεί συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές και τους ηθοποιούς.

Περιοδεία

ΛεμεσόςΘέατρο Ριάλτο | Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, 20:30

Κατά τη διάρκειά της παράστασης χρησιμοποιείται στρομποσκοπικό εφέ.

33 ερωτικές δεσμεύσεις του Σεφέρη προς στην αγαπημένη του Μαρώ από τις επιστολές του

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr