Search
Close this search box.
Κλάπτον-Κομπέιν δημοπρασία

Έρικ Κλάπτον – Κερτ Κομπέιν: Σε δημοπρασία προσωπικά τους αντικείμενα!

Κιθάρες των Έρικ Κλάπτον και Κερτ Κομπέιν θα πουληθούν σε δημοπρασία στο Hard Rock Cafe του Νάσβιλ στις 16 – 18 Νοεμβρίου.

Δύο κιθάρες – μια του Έρικ Κλάπτον και μία του Κερτ Κομπέιν – θα πουληθούν σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα με εκτιμώμενη τιμή έως και δύο εκατομμύρια δολάρια.

Η κιθάρα του Έρικ Κλάπτον, έχει έντονα χρώματα και μια απεικόνιση ενός γυμνού αγγέλου πάνω σε ένα σύννεφο και το παρατσούκλι «Fool». Ο Κλάπτον έπαιξε την κιθάρα Gibson SG για πρώτη φορά στη σκηνή, σε περιοδεία στις ΗΠΑ με το βρετανικό ροκ συγκρότημα Cream.

Την κιθάρα του έδωσε ο Τζορτζ Χάρισον των Beatles γύρω στο 1965, και ο μάνατζερ των Cream Ρόμπερτ Στίκγουντ ανέθεσε στους Marijke Koger και Simon Posthuma να ανανεώσουν την εμφάνιση της κιθάρας. Πέρα από το σημαντικό πολιτιστικό ύφος της η κιθάρα ήταν σημαντική και από μουσική άποψη, καθώς με αυτή ο Κλάπτον τελειοποίησε τον χαρακτηριστικό ήχο του, γνωστό ως «woman tone».

5 παθιασμένες ιστορίες αγάπης που βυθίστηκαν στην τραγωδία

Η κιθάρα του αείμνηστου Κερτ Κομπέιν  γνωστή ως «Skystang I», είναι μια γαλάζια Fender Mustang ιδανική για αριστερόχειρες. Ο Κομπέιν έπαιζε την ηλεκτρική του κιθάρα σε όλη την περιοδεία των Nirvana In Utero, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας συναυλίας του συγκροτήματος, τον Μάρτιο του 1994. Περίπου ένα μήνα αργότερα αυτοκτόνησε.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο Hard Rock Cafe του Νάσβιλ στις 16 – 18 Νοεμβρίου και μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην πρωτοβουλία για την ψυχική υγεία Kicking the Stigma.

Πηγή φωτογραφίας

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr