Search
Close this search box.
Leaving Las Vegas

Η ταινία της ημέρας στην TV 22/02: «Αφήνοντας το Λας Βέγκας» – ΕΡΤ3

Η ταινία “Αφήνοντας το Λας Βέγκας” (1995) αποτελεί ένα συγκλονιστικό και τραγικό δράμα που σκηνοθέτησε ο Mike Figgis, βασισμένος στο ομώνυμο ημι-αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του John O’Brien.

26ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ανακαλύψτε 67 συναρπαστικά ελληνικά ντοκιμαντέρ 7-17/3/2024

Ο Nicolas Cage ενσαρκώνει τον Ben Sanderson, έναν σεναριογράφο βυθισμένο στον αλκοολισμό, ο οποίος έχοντας χάσει τα πάντα, καταφεύγει στο Λας Βέγκας με σκοπό να αυτοκαταστραφεί μέσω του ποτού. Εκεί, συναντά την Σέρα, μια πόρνη με ευαίσθητη ψυχή, την οποία υποδύεται η Elizabeth Shue, και μαζί αναπτύσσουν μια ανορθόδοξη σχέση γεμάτη παρηγοριά και κατανόηση.

Καθώς η ταινία εξελίσσεται, γινόμαστε μάρτυρες της μάχης του Ben με τον εθισμό του, ενώ παράλληλα βλέπουμε μια σπάνια και ειλικρινή απεικόνιση της μοναξιάς και της αγωνίας για λύτρωση. Η ερμηνεία του Cage αγγίζει την τελειότητα, καθώς αποτυπώνει με αβάσταχτη αλήθεια την απόγνωση και την ψυχική κατάρρευση του χαρακτήρα του. Η Shue, από την άλλη, προσφέρει μια εξίσου συγκλονιστική ερμηνεία, χαρίζοντας στην Σέρα μια αξιοθαύμαστη δύναμη και ευαισθησία.

Παρά τις προσπάθειες της Σέρα να στηρίξει τον Ben, η αυτοκαταστροφική του συμπεριφορά οδηγεί σε τραγικές συνέπειες. Η ταινία αγγίζει με θάρρος θέματα όπως ο εθισμός, η κατάθλιψη, η αυτοκτονία και η ερωτική σχέση σε ακραίες συνθήκες, αφήνοντας στο θεατή ένα αίσθημα θλίψης και προβληματισμού.

Η ταινία “Αφήνοντας το Λας Βέγκας” έλαβε διθυραμβικές κριτικές και απέσπασε πλήθος βραβείων. Ο Nicolas Cage κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την αξιομνημόνευτη ερμηνεία του, ενώ η Elizabeth Shue και ο Mike Figgis έλαβαν υποψηφιότητες για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου και Καλύτερης Σκηνοθεσίας αντίστοιχα.

Εκτός από την αναγνώριση της Ακαδημίας, η ταινία βραβεύτηκε σε διάφορες άλλες διοργανώσεις, όπως το Φεστιβάλ Καννών (βραβείο καλύτερης ηθοποιού για την Shue) και τα Χρυσές Σφαίρες (βραβείο καλύτερου ηθοποιού σε δραματική ταινία για τον Cage).

Το “Αφήνοντας το Λας Βέγκας” αποτελεί μια δυνατή και αξέχαστη ταινία που αγγίζει με ειλικρίνεια και ρεαλισμό τα σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης ψυχής, ενώ παράλληλα υμνεί την δύναμη της αγάπης και της σύνδεσης, έστω και σε ακραίες συνθήκες.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

  • Πέμπτη 22/02/24 στις 23:00, ΕΡΤ3
  • Χώρα: ΗΠΑ
  • Διάρκεια: 111 λεπτά
  • Σκηνοθεσία: Mike Figgis
  • Πρωταγωνιστούν: Nicolas Cage, Elisabeth Shue, Julian Sands

«Shirley» – Netflix: Η ιστορία της πρώτης μαύρης γυναίκας που έβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ (ΤΡΕΪΛΕΡ)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr