Πώς θα έμοιαζε το LOTR με το cast που ήθελε ο Πίτερ Τζάκσον; (PHOTOS)

Το 2021 το Lord Of The Rings είναι ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά franchises, αλλά τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι.

Δύο δεκαετίες πριν, προτού η συντροφιά του δαχτυλιδιού δει τον εαυτό της για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη, η επιτυχία του Lord Of The Rigns δεν ήταν καθόλου σίγουρη. Η παραγωγή προτιμούσε να πληρώνει τους κορυφαίους ηθοποιούς με… ποσοστά αντί συγκεκριμένου μισθού, ενώ κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί ότι η τριλογία του LOTR δεν θα αποτελέσει «μαύρη κηλίδα» στα βιογραφικά των ηθοποιών.

Αυτοί είναι και οι κύριοι λόγοι για τους οποίους ηθοποιοί εγνωσμένης αξίας απέρριψαν προτάσεις για να έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους στο Lord Of The Rings.

Τον ρόλο του Άραγκορν απέρριψαν οι Νίκολας Κέιτζ και Ράσελ Κρόου. Από την μία ο Κέιτζ έχει δηλώσει ότι «Θα επωφελούμουν από αυτόν τον ρόλο, αν οι περιστάσεις με άφηναν να τον πάρω» ενώ περισσότερο μετανιωμένος εμφανίζεται ο Ράσελ Κρόου, στον οποίοι ως αμοιβή είχε προταθεί να λάβει το 10% από το συνολικό κέρδος της ταινίας, το οποίο αργότερα αποδείχθηκε ότι θα ήταν 56 εκατομμύρια ευρώ «Αν είχα πάρει αυτόν τον ρόλο, δεν θα ήμουν εδώ» είχε απαντήσει σε μαθητές του πανεπιστημίου του Ντούρχαμ.

1. Nicolas Cage

Photo credit: Touchstone Pictures New Line Cinema
Photo credit: Touchstone Pictures New Line Cinema

Russell Crowe

Photo credit: New Line Cinema
Photo credit: New Line Cinema

Πιο ευχάριστος είναι ο λόγος που δεν είδαμε την Λουσι Λόουλες ως Γκαλάντριελ. Παρά το ότι η 33χρονη -τότε- ηθοποιός ήταν η επιλογή του Πίτερ Τζάκσον, έμεινε έγκυος και θα της ήταν δύσκολο να ακολουθήσει το πρόγραμμα των γυρισμάτων.

Lucy Lawless – Galadriel

Photo credit: Starz/Evertt New Line Cinema
Photo credit: Starz/Evertt New Line Cinema

Οι Σον Κόνερι και Κρίστοφερ Πλάμερ είχαν δεχθεί προτάσεις για τον ρόλο του Γκάνταλφ. Ο πρώτος την απέρριψε γιατί «δεν καταλάβαινε το σενάριο». Αυτό που μάλλον δεν είχε στο μυαλό του εκείνη την στιγμή είναι ότι απορρίπτει περισσότερα από 60 εκατομμύρια, καθώς του είχε προσφερθεί συμβόλαιο 4 εκατομμυρίων, + το 15% των εσόδων.Από την άλλη ο Κρίστοφερ Πλάμερ δεν ήθελε στην ηλικία του να περάσει τρία χρόνια στην Νέα Ζηλανδία.

5. Sean Connery – Gandalf

Photo credit: Kevin Mazur/WireImage New Line Cinema
Photo credit: Kevin Mazur/WireImage New Line Cinema

6. Christopher Plummer – also Gandalf

Photo credit: c.focus/Everett/Rex New Line Cinema
Photo credit: c.focus/Everett/Rex New Line CinemaΗ Ούμα Θέρμαν είχε δεχθεί πρόταση για τον ρόλο της Άργουεν, ενώ η Άλισον Ντούντι ήταν μία από τις πρώτες επιλογές για τον ρόλο της Έογουιν. Οι δύο ηθοποιοί όμως είχαν μικρά παιδιά, κάτι που τις απέτρεψε από το να περάσουν έναν χρόνο στην Νέα Ζηλανδία.

8. Uma Thurman – Arwen

Photo credit: Getty New Line Cinema
Photo credit: Getty New Line Cinema

10. Alison Doody – Eowyn

Photo credit: Getty Images New Line Cinema
Photo credit: Getty Images New Line Cinema

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ