Search
Close this search box.
whiplash

Η ταινία της ημέρας στην TV 21/02: «Χωρίς Μέτρο» – ΕΡΤ1

Το “Whiplash” είναι ένα καθηλωτικό δράμα του 2014, γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Damien Chazelle. Η ιστορία εξερευνά τη θυελλώδη σχέση ανάμεσα σε έναν φιλόδοξο νεαρό ντράμερ και τον αδίστακτο δάσκαλο μουσικής του.

5 μουσικές βιογραφίες της τελευταίας εικοσαετίας που… ακούγονται δυνατά!

Ο Andrew Neiman (Miles Teller), ένας ταλανтούχος ντράμερ της τζαζ, ονειρεύεται να γίνει ένας από τους σπουδαιότερους μουσικούς της γενιάς του. Φοιτά στο περίφημο Ωδείο Shaffer για να κυνηγήσει το πάθος του και τραβάει την προσοχή του Terence Fletcher (J.K. Simmons), ενός διαβόητου και αυστηρού μαέστρου γνωστού για τις βάναυσες μεθόδους διδασκαλίας του.

Υπό την αυστηρή επίβλεψη του Fletcher, ο Andrew ωθείται στα όριά του και πέρα από αυτά, καθώς αγωνίζεται να ανταποκριθεί στις παράλογα υψηλές προσδοκίες του. Η σχέση μεταξύ καθηγητή και μαθητή γίνεται όλο και πιο τεταμένη και κακοποιητική, θολώνοντας τα όρια ανάμεσα στο κίνητρο και την εμμονή.

Καθώς ο Andrew γίνεται πιο εμμονικός με την επιθυμία του για τελειότητα, θυσιάζει τις προσωπικές του σχέσεις και την ευημερία του για χάρη της επιτυχίας. Η ταινία εξερευνά τα θέματα της φιλοδοξίας, της θυσίας και του κόστους της καλλιτεχνικής αριστείας.

Έλαβε διθυραμβικές κριτικές για τις καθηλωτικές του ερμηνείες, τη σκηνοθεσία και το συναρπαστικό αφήγημα. Ο J.K. Simmons αποδίδει μια αξέχαστη ερμηνεία ως Terence Fletcher, χαρίζοντάς του πολλά βραβεία και διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του Βραβείου Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Η ταινία επαινέθηκε επίσης για το μοντάζ, το ηχητικό της σχεδιασμό και τις συναρπαστικές μουσικές σκηνές. Η σκηνοθεσία του Damien Chazelle επευφημήθηκε για την ένταση και την ακρίβειά της, αποτυπώνοντας τον ανταγωνιστικό κόσμο της τζαζ με ωμή αυθεντικότητα.

Εμπορικά δεν είχε μεγάλη απήχηση, αλλά βρήκε μεγαλύτερη επιτυχία στις βραβεύσεις, κερδίζοντας πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ και φεύγοντας με τρία, συμπεριλαμβανομένων του Όσκαρ Καλύτερου Μοντάζ και Ήχου.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

  • Τετάρτη 21/02/24 στις 21:00, ΕΡΤ1
  • Χώρα: ΗΠΑ
  • Διάρκεια: 106 λεπτά
  • Σκηνοθεσία: Damien Chazelle
  • Πρωταγωνιστούν: Miles Telle, J. K. Simmon, Paul Reiser

«Shirley» – Netflix: Η ιστορία της πρώτης μαύρης γυναίκας που έβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ (ΤΡΕΪΛΕΡ)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr