Search
Close this search box.
fahim

Η ταινία της ημέρας στην TV 18/02: «Ρουά Ματ» – ΒΟΥΛΗ

Η ταινία “Fahim”, ένα βιογραφικό δράμα γαλλο-βελγικής παραγωγής σε σκηνοθεσία Pierre-François Martin-Laval, αφηγείται την αληθινή ιστορία του Fahim Mohammad, ενός νεαρού σκακιστικού ταλέντου από το Μπανγκλαντές που κατέφυγε στη Γαλλία ως πρόσφυγας και κατάφερε να διαπρέψει στο σκάκι.

Ελβετικές Άλπεις: 3D εκτυπωμένος Πύργος εμπνευσμένος από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η ταινία ακολουθεί το ταξίδι του Fahim και του πατέρα του, καθώς διαφεύγουν από την πολιτική καταδίωξη στο Μπανγκλαντές και αναζητούν άσυλο στη Γαλλία. Προσπαθώντας να τα βγάλουν πέρα σε μια ξένη χώρα, το ταλέντο του Fahim στο σκάκι ανακαλύπτεται από τον δάσκαλό του, Sylvain Charpentier (τον οποίο υποδύεται ο Gerard Depardieu). Ο Charpentier γίνεται ο μέντορας του Fahim και τον βοηθά να εισχωρήσει στον ανταγωνιστικό χώρο του σκακιού στη Γαλλία.

Καθώς οι ικανότητες του Fahim βελτιώνονται, αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις, όπως οικονομικές δυσκολίες και την απειλή της απέλασης. Ωστόσο, με αποφασιστικότητα και υποστήριξη από την κοινότητά του, ο Fahim τελικά θριαμβεύει, κερδίζοντας την αναγνώριση ως πολλά υποσχόμενος σκακιστής.

Η ταινία υπογραμμίζει τα θέματα της επιμονής, της φιλίας και της δύναμης της εκπαίδευσης για την υπερνίκηση των αντιξοοτήτων. Ρίχνει φως στις εμπειρίες των μεταναστών και των προσφύγων, τονίζοντας τη σημασία της συμπόνιας και της αλληλεγγύης στην οικοδόμηση συμπεριληπτικών κοινωνιών.

Το “Fahim” έλαβε θετικές κριτικές για την εγκάρδια αφήγησή του και τις συναρπαστικές ερμηνείες, ιδιαίτερα από τον Assad Ahmed, ο οποίος υποδύθηκε τον ομώνυμο χαρακτήρα με βάθος και αυθεντικότητα. Η ταινία διαθέτει επίσης αξιόλογους ηθοποιούς όπως η Isabelle Nanty και ο Pierre-François Martin-Laval.

Ενώ το “Fahim” δεν κέρδισε ευρεία προσοχή σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, βρήκε ανταπόκριση στο κοινό για την εμπνευσμένη αφήγηση και τα κοινωνικά επίκαιρα θέματά του. Κέρδισε αρκετά βραβεία σε μικρότερα φεστιβάλ κινηματογράφου και έλαβε επαίνους για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη δύσκολη θέση των προσφύγων και τον εορτασμό του θριάμβου του ανθρώπινου πνεύματος.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

  • Κυριακή 18/02/24 στις 17:30, ΒΟΥΛΗ
  • Χώρα: Γαλλία
  • Διάρκεια: 107 λεπτά
  • Σκηνοθεσία: Pierre-François Martin-Laval
  • Πρωταγωνιστούν: Assad Ahmed, Gérard Depardieu, Mizanur Rahaman, Isabelle Nanty

Ο Luc Besson ετοιμάζει δικό του Δράκουλα με Caleb Landry Jones και Christoph Waltz

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr