Search
Close this search box.
The Man Who Knew Infinity

Η ταινία της ημέρας στην TV 15/02: «Ο άνθρωπος που γνώριζε το άπειρο» – ΕΡΤ3

«Δεν βλέπεις; Μια εξίσωση δεν έχει νόημα για μένα εκτός αν εκφράζει μια σκέψη του Θεού», είναι μία από τις πιο βαθιές στιγμές της ταινίας».

Μέγας Αλέξανδρος στο Netflix: Καθηγητής του Cambridge προειδοποιεί για διαστρέβλωση της ιστορίας

Φανταστείτε έναν άνθρωπο που γεννήθηκε στη φτώχεια, με περιορισμένη πρόσβαση στην εκπαίδευση, αλλά να κατέχει μια απαράμιλλη κλίση για τους αριθμούς. Αυτός δεν είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας, αλλά η αληθινή ιστορία του Srinivasa Ramanujan, που ζωντανεύει από τη μαγευτική ταινία “The Man Who Knew Infinity”.

Αυτό το βιογραφικό δράμα κυκλοφόρησε το 2015 και δεν αφορά μόνο σύνθετες εξισώσεις, αλλά ένα ταξίδι υπέρβασης των κοινωνικών φραγμών και αναζήτησης της μαθηματικής αλήθειας. Ο Dev Patel προσφέρει μια συγκλονιστική ερμηνεία ως Ramanujan, έναν ιδιοφυή  αυτοδίδακτο Ινδό που στέλνει το πρωτοποριακό του έργο στον διάσημο μαθηματικό G.H. Hardy (που υποδύεται ο Jeremy Irons). Παρά το αντίθετο υπόβαθρό τους, μια μοναδική συνεργασία ανθίζει, ξεπερνώντας τα όρια των κλάδων τους.

Η ταινία είναι κάτι περισσότερο από μια απλή συνάντηση μυαλών. Ρίχνει φως στην προκατάληψη που αντιμετώπισε ο Ramanujan, τόσο λόγω της κάστας όσο και της καταγωγής του.

Βραβεία:

  • Υποψήφια για δύο βραβεία BAFTA
  • Κέρδισε το Βραβείο Ελευθερίας της Έκφρασης του Εθνικού Συμβουλίου Κριτικής.

Ακολουθούν μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα για την ταινία:

  • Ενώ η ταινία απεικονίζει την πρώτη τους συνάντηση στο Κέμπριτζ, ο Χάρντι εξέτασε αρχικά το έργο του Ραμανούτζαν μέσω επιστολών.
  • Τα σημειωματάρια του Ramanujan, γεμάτα με διορατικές φόρμουλες, θεωρούνται εθνικοί θησαυροί στην Ινδία.
  • Ο αριθμός ταυτότητάς του ως υπάλληλος, 1729, έγινε διάσημος αφού ο Χάρντι τον αποκάλεσε «ο μικρότερος αριθμός που είναι το άθροισμα δύο κύβων με δύο διαφορετικούς τρόπους».
  • Μερικές από τις μαθηματικές του προβλέψεις, όπως η συνάρτηση Ramanujan Tau, συνεχίζουν να διερευνώνται.

Το “The Man Who Knew Infinity” δεν είναι απλώς μια ταινία, είναι έμπνευση. Μας υπενθυμίζει ότι η αναζήτηση της γνώσης ξεπερνά τα σύνορα και τους περιορισμούς. Είναι μια ιστορία για την αψήφηση των προσδοκιών και τη διαρκή δύναμη της ανθρώπινης διάνοιας.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

  • Πέμπτη 15/02/24 στις 23:00, ΕΡΤ3
  • Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο
  • Διάρκεια: 108 λεπτά
  • Σκηνοθεσία: Matthew Brown
  • Πρωταγωνιστούν: Dev Patel, Jeremy Irons, Devika Bhise, Toby Jones, Stephen Fry, Jeremy Northam, Kevin McNally, Enzo Cilenti, Arundhati Nag, Dhritiman Chatterjee

Αρνητικές οι αντιδράσεις σε δοκιμαστική προβολή του «Kingdom of the Planet of the Apes»: «Είναι πατάτα»

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr