Search
Close this search box.
North Country

Η ταινία της ημέρας στην TV 13/02: «Άνιση Μάχη» – STAR

Το “North Country” είναι μια δραματική ταινία του 2005 σε σκηνοθεσία της Niki Caro, με πρωταγωνιστές τους Charlize Theron, Frances McDormand, Sean Bean, Richard Jenkins και Woody Harrelson.

Βραβεύτηκε ο Christopher Nolan για το «Οπενχάιμερ» από το Σωματείο Σκηνοθετών Αμερικής

Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, η ταινία ακολουθεί την ιστορία της Josey Aimes (Theron), μιας ανύπαντρης μητέρας που αντιμετωπίζει σεξισμό και παρενόχληση ενώ εργάζεται σε ένα ορυχείο σιδήρου στη Μινεσότα. Αποφασισμένη να αγωνιστεί για δικαιοσύνη, η Josey και οι γυναίκες συνάδελφοί της καταθέτουν μια πρωτοποριακή μήνυση κατά του ορυχείου, αμφισβητώντας τις συστημικές διακρίσεις που υπομένουν.

Η ταινία απέσπασε την αποδοχή των κριτικών, ιδιαίτερα για την ισχυρή ερμηνεία της Theron, κερδίζοντας τις υποψηφιότητες για την καλύτερη ηθοποιό στα Βραβεία Όσκαρ, Χρυσές Σφαίρες και Screen Actors Guild Awards. Η Φράνσις Μακ Ντόρμαντ έλαβε επίσης έπαινο για τον δεύτερο ρόλο της.

Το “North Country” εμβαθύνει σε θέματα της ανισότητας των φύλων, της ανθεκτικότητας και της αλληλεγγύης, με απήχηση στο κοινό για το επίκαιρο και σχετικό θέμα του. Η συναρπαστική αφηγηματική και κοινωνική του σημασία συγκέντρωσε υποψηφιότητες για Καλύτερη Ταινία και Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο στα Βραβεία Όσκαρ.

4 fun facts για την ταινία:

  1. Η Charlize Theron υπέστη μια σημαντική σωματική μεταμόρφωση για τον ρόλο της ως Josey Aimes, πήρε βάρος και φόρεσε προσθετικά για να απεικονίσει με ακρίβεια μια γυναίκα της εργατικής τάξης.
  2. Ο χαρακτήρας του Τζόσεϊ Έιμς βασίστηκε στην ιστορία της ανθρακωρύχου Λόις Τζένσον, της οποίας η υπόθεση ορόσημο σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον μιας εταιρείας εξόρυξης στη Μινεσότα ενέπνευσε την ταινία.
  3. Πολλές σκηνές γυρίστηκαν σε τοποθεσία στη Βόρεια Μινεσότα για να καταγράψουν την αυθεντική ατμόσφαιρα της κοινότητας εξόρυξης σιδήρου.
  4. O τίτλος της ταινίας, «North Country», αναφέρεται στο αγροτικό και συχνά σκληρό περιβάλλον της Βόρειας Μινεσότα όπου διαδραματίζεται η ιστορία.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

  • Τρίτη 13/02/24 στις 00:00, STAR
  • Χώρα: ΗΠΑ
  • Διάρκεια: 126 λεπτά
  • Σκηνοθεσία: Niki Caro
  • Πρωταγωνιστούν: Charlize Theron, Frances McDormand, Sean Bean, Richard Jenkins, Jeremy Renner, Michelle Monaghan, Woody Harrelson, Sissy Spacek

74ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου: Με εναλλακτικό αέρα και αγαπημένα σινεφίλ ονόματα

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr