Search
Close this search box.

Βραβεύτηκε ο Christopher Nolan για το «Οπενχάιμερ» από το Σωματείο Σκηνοθετών Αμερικής

Άλλο ένα βήμα πιο κοντά στο Όσκαρ…Μια ακόμη σημαντική διάκριση κατάφερε να αποσπάσει ο Christopher Nolan κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν των βραβείων, καθώς τιμήθηκε από το Σωματείο Σκηνοθετών Αμερικής για τη δουλειά του στο «Οπενχάιμερ».

Πρόκειται για μια νίκη με ξεχωριστή σημασία στην οσκαρική κούρσα, μιας και ο συγκεκριμένος θεσμός έχει «προβλέψει» και το αντίστοιχο χρυσό αγαλματάκι στην κατηγορία της σκηνοθεσίας τις περισσότερες φορές από όταν ξεκίνησε το 1949, με μόλις οχτώ εξαιρέσεις.

Στον λόγο του ο Nolan αποκάλεσε τη βράβευση ιδιαίτερα ξεχωριστή επειδή «κανείς δεν φτάνει μέχρι εδώ από μόνος του». Ευχαρίστησε το καστ, το συνεργείο του και τη σύζυγό του Emma Thomas.

Ανάμεσα στους νικητές της απονομής ήταν η Celine Song, που απέσπασε το βραβείο Michael Apted για καλύτερο ντεμπούτο για το εξαιρετικό «Περασμένες Ζωές» αλλά και ο Mstyslav Chernov που κέρδισε στην κατηγορία του ντοκιμαντέρ για το «20 Μέρες στη Μαριούπολη», το οποίο θεωρείται ως το μεγάλο φαβορί και για τα Όσκαρ στην αντίστοιχη πεντάδα. Στις τηλεοπτικές κατηγορίες, στην κατηγορία του δράματος διακρίθηκε ο Peter Hoar για το επεισόδιο «Long, Long Time» του «The Last of Us», και σε αυτήν της κωμωδίας ο Christopher Storer για το επεισόδιο «Fishes» του «The Bear».

74ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου: Με εναλλακτικό αέρα και αγαπημένα σινεφίλ ονόματα

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr