Search
Close this search box.
Once upon a time in Hollywood (1)

Η ταινία της ημέρας στην TV: «Κάποτε στο… Χόλιγουντ» – MEGA

Το «Once Upon a Time in Hollywood», σε σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο, εκτυλίσσεται με φόντο το Λος Άντζελες του 1969 κατά τη διάρκεια του λυκόφωτος της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ.

Oscars 2024: Οι πρώτες 10 shortlists είναι γεγονός – Σε ποιες βλέπουμε το “Poor Things” ;

Η αφήγηση επικεντρώνεται στις ζωές δύο κεντρικών χαρακτήρων: του Rick Dalton, ενός ξεπερασμένου ηθοποιού του Χόλιγουντ που υποδύεται ο Leonardo DiCaprio, και του πιστού του κασκαντέρ, Cliff Booth, τον οποίο υποδύεται ο Brad Pitt. Καθώς η κινηματογραφική βιομηχανία υφίσταται μεταμορφωτικές αλλαγές, ο Ρικ και ο Κλιφ παλεύουν για τις θέσεις τους σε αυτό το εξελισσόμενο τοπίο.

Η πλοκή συνυφαίνεται επίσης με πραγματικά ιστορικά γεγονότα, ιδίως τις δολοφονίες της οικογένειας Manson, δίνοντας στον Ταραντίνο τον καμβά για να δημιουργήσει μια εναλλακτική και φανταστική εκδοχή αυτού του σκοτεινού κεφαλαίου στην ιστορία του Χόλιγουντ. Η Μάργκοτ Ρόμπι ενσαρκώνει το ρόλο της Σάρον Τέιτ, μιας ηθοποιού και μοντέλου παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, της οποίας η πραγματική μοίρα παίρνει μια μοναδική τροπή στην αφήγηση του Ταραντίνο.

Η ταινία αποτίει φόρο τιμής στην κινηματογραφική αισθητική του τέλους της δεκαετίας του ’60. Το “Once Upon a Time in Hollywood” έλαβε την αποδοχή των κριτικών για τις μοναδικές ερμηνείες του, το ξεχωριστό στυλ του Ταραντίνο και την συναρπαστική εξερεύνηση της εναλλακτικής ιστορίας στο εμβληματικό τοπίο του Χόλιγουντ.

Ο Μπραντ Πιτ κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του ως Κλιφ Μπουθ και η ταινία εξασφάλισε επίσης το Όσκαρ Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής. Εκτός από την αναγνώριση των κριτικών, η ταινία σημείωσε σημαντική οικονομική επιτυχία στο box office, με εισπράξεις πάνω από 374 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

  • Παρασκευή 05/01/24 στις 00:10, MEGA
  • Χώρα: ΗΠΑ
  • Διάρκεια: 161 λεπτά
  • Σκηνοθεσία: Κουέντιν Ταραντίνο
  • Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μπραντ Πιτ, Μάργκοτ Ρόμπι, Εμίλ Χιρς

«The First Omen»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του πρώτου πρίκουελ του θρυλικού «The Omen».

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr