Search
Close this search box.
πιο ευτυχισμένη χώρα

Η πιο ευτυχισμένη χώρα για το 2023 – Ποια είναι η θέση της Ελλάδας

Η Eurostat επισημαίνει ότι παράγοντες όπως η εκπαίδευση και η οικονομική σταθερότητα επηρεάζουν την ικανοποίηση των ανθρώπων από τη ζωή.

Η ευκαιρία να γίνουμε συνάδελφοι με τον Χάρι Πότερ από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, η Αυστρία ξεχωρίζει ως η πιο ευτυχισμένη χώρα μεταξύ των 27 κρατών-μελών. Οι “δείκτες ποιότητας ζωής” παρουσιάζουν υψηλό σκορ 7,9/10 για την Αυστρία, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Eurostat βασισμένη σε έρευνες σε όλα τα κράτη-μέλη το 2022.

Η Πολωνία, η Φινλανδία και η Ρουμανία σημείωσαν επίσης υψηλές βαθμολογίες, 7,7/10, ενώ η Βουλγαρία κατέχει τη χαμηλότερη, 5,6/10. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πτώση της Γερμανίας στη 6,5/10, πιθανόν λόγω των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία και της οικονομικής στασιμότητας. Η Ρουμανία και η Πολωνία, παρότι χαρακτηρίζονταν πρόσφατα από χαμηλά επίπεδα εισοδήματος, κατατάσσονται ανάμεσα στις χώρες με υψηλή ικανοποίηση.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι σε χώρες όπως η Μάλτα, η Φινλανδία, η Ολλανδία και η Δανία, οι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών εκφράζουν υψηλότερη ικανοποίηση από εκείνους των αστικών.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 11η θέση, ενώ η συνολική αναφορά είναι ότι οι πολίτες της ΕΕ είναι αρκετά ικανοποιημένοι με τη ζωή τους γενικά, με μέσο όρο 7,1/10. Τέλος, η έκθεση επισημαίνει ότι η σχέση μεταξύ υποκειμενικής ευημερίας και οικονομικής κατάστασης είναι πολύπλοκη και διαφορετική για κάθε χώρα.

H κατάταξη της Eurostat για τις πιο ευτυχισμένες χώρες της ΕΕ το 2023:

  1. Αυστρία
  2. Πολωνία, Ρουμανία, Φινλανδία
  3. Βέλγιο, Ολλανδία
  4. Δανία, Σλοβενία
  5. Τσεχία, Ιρλανδία, Μάλτα, Σουηδία
  6. Εσθονία, Ιταλία, Κύπρος, Λουξεμβούργο
  7. Ισπανία, Λιθουανία
  8. Γαλλία, Πορτογαλία, Σλοβακία
  9. Ουγγαρία
  10. Κροατία, Λετονία
  11. Ελλάδα
  12. Γερμανία
  13. Βουλγαρία

Πηγή εξωφύλλου

Ο Macaulay Culkin δεν βγάζει ούτε δεκάρα από το Home Alone

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr