Search
Close this search box.
Η Ομάδα Πολυφασικής Δυναμικής στο Χημικό ΑΠΘ διεξάγει πειράματα σε συνθήκες ανύψωσης μηδενικής βαρύτητας

Η Ομάδα Πολυφασικής Δυναμικής στο Χημικό ΑΠΘ διεξάγει πειράματα σε συνθήκες ανύψωσης μηδενικής βαρύτητας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ομάδα Πολυφασικής Δυναμικής στο Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ είναι η μοναδική στην Ελλάδα που πραγματοποιεί πειράματα σε παραβολικές πτήσεις, χρηματοδοτούμενα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).

Παριστάνεις πως ξέρεις αυτές τις 13 φράσεις αλλά δεν έχεις ιδέα ! 

Ο καθηγητής Θοδωρής Καραπάντσιος ανέφερε ότι έχουν συμμετάσχει σε 11 τέτοιες καμπάνιες, αναπτύσσοντας πειραματικές διατάξεις για συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Η ομάδα δοκιμάζει καινοτόμες τεχνολογίες στο Διάστημα, επιδιώκοντας να τις εφαρμόσει επιτυχώς στη Γη και αντίστροφα.

Το ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος Airbus A310 ξεκινά από το Μπορντό της Γαλλίας για να πραγματοποιήσει παραβολικές πτήσεις σε σχήμα καμπάνας. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, το αεροσκάφος επιταχύνει σε απότομη άνοδο, σβήνοντας τους κινητήρες στο υψηλότερο σημείο, προσφέροντας στους επιβάτες, κυρίως επιστήμονες, μια εμπειρία έλλειψης βαρύτητας. Κατά τη διάρκεια της παραβολικής τροχιάς, εκτελούν πειράματα για τη μελέτη των γαλακτωμάτων, υγρών που δεν αναμειγνύονται, σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές του διαστήματος.

You are currently viewing a placeholder content from Default. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Ο καθηγητής Θοδωρής Καραπάντσιος δήλωσε ότι τα πειράματα επιτρέπουν την κατανόηση των μηχανισμών παρασκευής σταθερών γαλακτωμάτων σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Το πείραμα ανήκει σε ευρύτερο ερευνητικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και συμμετέχουν ομάδες από διάφορες χώρες.

Πηγή  εξωφύλλου

10 τρελά πράγματα που έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες και «φρικάραμε» τώρα που τα μάθαμε κι εμείς

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr