Search
Close this search box.
Οι άντρες δεν είναι μισογύνηδες

Όχι, η κοινωνία δε μεγαλώνει μισογύνηδες

Οι άντρες δεν είναι μισογύνηδες. «Δεν πρόκειται να ζήσουμε κοπαδιαστά» όπως έλεγε ο Βίλχελμ Ράιχ, θα βροντοφωνάζει το μεσα μας κάθε φορά που η εναντίωση στον «Άνθρωπο» ορθώνει ανάστημα.

Η πεποίθηση πως οι άντρες εκπαιδεύονται κοινωνικά ώστε να γίνουν μισογύνηδες, εντάσσεται στα νέα κοινωνικά στερεότυπα που πρέπει να καταρριφθούν άμεσα.

Η συντηρητική ιδεολογία που έρχεται να υπερκαλύψει την κοινή λογική λέγεται τσουβάλιασμα ή με πιο επιστημονική ορολογία: Σφάλματα – Γένους είδους

Παράδειγμα:

Αφού μια ομάδα ανθρώπων σκέφτεται απαξιωτικά για τις γυναίκες άρα όλοι οι άνθρωποι ή οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται απαξιωτικά για τις γυναίκες.

Απομακρυνόμαστε από τον άνθρωπο.

Τα υποτιμητικά σχόλια, η αγένεια, ακόμη και η δολοφονία, έχουν πλέον φυλετικό πρόσημο και οι άνθρωποι πορεύονται όλο και μακρύτερα κάθε ορθής κοινωνικής αντίληψης.

Οι αποδείξεις που παρουσιάζουν στα κοινωνικά δίκτυα κατά καιρούς για να υποστηρίξουν πως οι άνδρες είναι μισογύνηδες είναι αρνητικά σχόλια κάφρων κάτω απο φωτογραφίες γυναικών, αλλά αποκρύπτουν επιμελώς σχόλια γυναικών που πράττουν ακριβώς το ίδιο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα σχόλια που δέχθηκε ο κύριος Μανουσάκης από γυναίκες όταν δήλωσε πως στο παρελθόν είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση…ή αντίστοιχα ο Λευτέρης Πανταζής όταν δήλωσε πως εχει συνάψει σχέσεις με πολλές γυναίκες…

Αντίστοιχα σχόλια γυναικών στον Λευτέρη Πανταζή:

Ο Κασσελάκης είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής αποχαύνωσης μας

Το πρόβλημα με τους παραπάνω τρόπους σκέψεις έγκειται στο ότι δεν εστιάζουν στον άνθρωπο αλλά στο φύλο αυτού. Θεωρούν δηλαδή πως η ευγένεια, η ενσυναίσθηση η αναγνώριση αξίας σε ένα άτομο προέρχεται από το φύλο, καθώς τα φύλα λαμβάνουν διαφορετική εκπαίδευση.

Πιστεύουν δηλαδή, πως εάν ένας γονέας μάθει στον γιο του να συμπεριφέρεται στις γυναίκες χωρίς σεβασμό και ενσυναίσθηση θα πράξει το αντίθετο με την κόρη του. Πόσο μεγάλη πλάνη!

Η στατιστική ως εργαλείο για δικαιολογία του ρατσισμού

Παρόλο που η μειονότητα των ανδρών δολοφονεί τη σύντροφό του τα μηνύματα για αυτά τα περιστατικά απευθύνονται σε όλους τους άνδρες.

«Πρέπει να μάθουμε τους άνδρες να αγαπούν τις γυναίκες»

«Η κοινωνία εκπαιδεύει τους άνδρες να γίνουν μισογύνηδες» και άλλες παρόμοιες γενικολογίες.

Εαν βέβαια κάναμε το αντίστοιχο σε περιστατικά παιδικής κακοποίησης ή βρεφοκτονίας, όπου σύμφωνα με έρευνες υπερτερούν στατιστικά οι γυναίκες θα μας φαινόταν λογικό;

«Οι γυναίκες πρέπει να μάθουν να αγαπούν τα παιδιά τους»

«Η κοινωνία εκπαιδεύει τις γυναίκες για να μισούν τα μωρά τους»

Μάλλον σε αυτή την περίπτωση θα προσπερνούσαμε αυτές τις συλλογιστικές αστοχίες και θα τις χαρακτηρίζαμε ανόητες, αντιθέτως στο ανδρικό φύλο δημιουργήσαμε ολόκληρο κοινωνικό θεώρημα όπου βασίζεται στην αρνητική προβολή της αρρενωπότητας συγκρίνοντας τη με τη βία, την ασέβεια και ό,τι αρνητικό υπάρχει από την αρχή του ανθρώπινου βηματισμού στη γη. Δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Η κοινωνία ενα νεκρό κτίριο

Όμως, ενώ η συλλογιστική τους φάσκει από παντού, γιατί κανείς δεν αντιδρά; Η γνώμη μου είναι πως αυτό συμβαίνει, καθώς αυτές οι άκρως ρατσιστικές απόψεις εγκολπώνονται σε φορείς που διαθέτουν μεγάλη εξουσία, με αποτέλεσμα η οποιαδήποτε αναφορά εναντίον τους να έχει άμεσες επιπτώσεις.

Όσο λοιπόν εμείς σιωπούμε απέναντι στα άκρα που γιγαντώνονται το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται, άλλωστε έχουμε λάβει γνώση, πως ο ρατσισμός ενσαρκώνεται ασύστολα από τους φαινομενικά πολέμιους του, ώστε να μη γίνεται αντιληπτός.

Η λανθασμένη θεώρηση για τον κόσμο είναι περισσότερο επίφοβη από κάθε τι άλλο και η αντίθετη άποψη στις επικρατούσες τάσεις θα πρέπει να λάβει ανάλογο ανάστημα, ώστε να εγείρει προβληματισμούς για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Δε θα ζούμε λοιπόν μόνο για να ζούμε, ούτε θα παριστάνουμε πως τυχαία βρεθήκαμε εδώ. Θα παίρνουμε ισχυρή θέση απέναντι σε οτιδήποτε προσπαθεί να κατασπαράξει την ανελευθερία και παριστάνει πως θέλει να μας «σώσει». Μήπως οι πρώτοι θα είναι ή οι τελευταίοι, που θα μας φορέσουν τις αλυσίδες τους για το «καλό» μας;

 

Κείμενο: Αγγέλικα Αγόρα (Lavart)

Διαβάστε περισσότερα άρθρα άποψης:

Γιατί δεν μίλησε νωρίτερα το θύμα;

Τα δέντρα στα Εξάρχεια και οι Αντιεξουσιαστές: Όταν η υποκρισία συναντά τον ψευτοακτιβισμό

Η εποχή των αριστεριστών: Πόσο φοβάσαι ;

Η πορνεία είναι όντως απελευθερωτική για τις γυναίκες; (Διχασμός στο φεμινιστικό κίνημα)

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: Μουσείο της έκανε cancel για τις απόψεις της

Όταν ο Στάλιν απαγόρευσε τις αμβλώσεις

Λίγο BDSM, λίγο Strap on και τ’ αγόρι μου. Το φαινόμενο Damiano David.

Είναι η έμφυλη βία μόνο ανδρική υπόθεση;

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr