Search
Close this search box.
Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: Μουσείο της έκανε cancel για τις απόψεις της

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ μία από τις μεγαλύτερες γυναίκες συγγραφείς της φανταστικής λογοτεχνίας στην ανθρώπινη ιστορία, δέχεται απανωτά χτυπήματα για τις δημόσιες τοποθετήσεις της απ’ το woke κίνημα. Αν και πολλοί θα ήθελαν να υπάρχει το πετυχημένο brand Harry Potter χωρίς αυτήν, είναι ξεκάθαρο πως η πολιτικές ατζέντες δεν αστειεύονται και επιστρέφουν δυναμικά με ένα ακόμη cancel.

Όπως διαβάζουμε στη Telegraph το μουσείο απέκλεισε την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ από την αίθουσα δόξας και τα εκθέματα του Harry Potter εξαιτίας των κριτικών της πεποιθήσεων για το φύλο. Το Μουσείο Ποπ Κουλτούρας (MoPOP) στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον κατηγόρησε τη συγγραφέα ότι έχει “εξαιρετικά μισητές και διχαστικές” απόψεις σε μια μακροσκελή ανάρτηση  που εξηγεί την απόφασή του.

Η πολιτική ορθότητα έκανε cancel το τσιγάρο…και όχι μόνο

Ενώ το MoPOP συνεχίζει να εκθέτει αναμνηστικά από τις ταινίες Harry Potter (Ε, βέβαια μη χάσουμε και την κονόμα), και τα διάσημα μυθιστορήματα της Ρόουλινγκ , ένα άρθρο του υπεύθυνου του προγράμματος εκθέσεων επιβεβαιώνει ότι οι αναφορές στη δημιουργό του franchise δεν περιλαμβάνονται πλέον.

Η Ρόουλινγκ έχει δεχτεί διαδικτυακές ύβρεις για τις απόψεις της σχετικά με θέματα τρανσέξουαλ, αφού υποστήριξε ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να εκδιώκονται από τις δουλειές τους επειδή πιστεύουν ότι το βιολογικό φύλο είναι πραγματικό. Ναι, υπάρχουν και τέτοια περιστατικά στην Αγγλία.

Γιατί έγιναν όλα αυτα; Μα επειδή ο project manager του μουσείου είναι τρανσέξουαλ. Αναλυτικότερα ο Chris Moore έγραψε μια ανακοίνωση 1.400 λέξεων  για τη Ρόουλινγκ στην όποιά αναφέρει: «Υπάρχει μια συγκεκριμένη ψυχρή, άκαρδη, χαροποιός οντότητα στον κόσμο του Χάρι Πότερ.»

Με λίγα λόγια ο αγαπητός μας και πάνω απ’ όλα προοδευτικός Chris χρησιμοποίησε την εξουσία του, για να δημιουργήσει φόβο και να «συμμορφώσει» επικείμενους καλοθελητές, που θα τολμήσουν να εκφέρουν παρόμοιες απόψεις στη δημόσια σφαίρα. Έκανε ακριβώς το ίδιο που έκαναν οι εθνικοπαράφρονες τα παλιότερα χρόνια στους κομμουνιστές, προχωρώντας σε έξωση όλων των κομμουνιστών (ή αυτών που ήταν συγγενείς κομμουνιστών, ή αυτών που θεωρούνταν ως κομμουνιστές) από εκθέσεις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ακόμη και από την ιστορία, ώστε να μη «μολύνουν» με τις ιδέες τους την κοινωνία, διότι οι απόψεις τους ήταν «επικίνδυνες για την κοινωνία.»

Balenciaga: Το cancel που ξέχασαν οι διάσημοι influencers

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ βέβαια δε μασάει απ’ αυτα, καθώς είναι μια γυναίκα που έχει παλέψει με τέρατα στη ζωή της για να τα καταφέρει, με δυναμισμό και αξιοπρέπεια πάνω απ όλα (κάτι που οι περισσότεροι «σταρ» της εποχής δε θυμούνται ούτε καν σαν έννοια). Βέβαια, μέσα στον woke κόσμο της σήψης (το woke σημαίνει επαγρύπνηση, δηλάδη μια κατάσταση στην οπόια το άτομο πρέπει να είναι αδιαλείπτως αφυπνισμένο) υπάρχουν και εξαιρέσεις, έτσι ηθοποιοί όπως: Ρέιφ Φάινς, Μπράιαν Κοξ, Έλενα Μπόνχαμ Κάρτερ, Evanna Lynch, αλλά και ο θανών Ρόμπι Κόλτρεϊν υπoστήριξαν δημόσια τη συγγραφέα, χωρίς να ξεχνάμε κι αυτούς που τηρούν σιγή ιχθύος ή υποστηρίζουν τους ομοτράπεζους Woke (Daniel Radcliffe, Emma Watson)  για να μη χάσουν τα προνόμια της δημοφιλίας τους στον κόσμο του κενού, διότι στον κόσμο της κενότητας επικρατεί η απόλυτη ησυχία και όποιος ταράξει αυτή τη σιγή ξυπνώντας τους κατοίκους του κενού δέχεται φοβερές συνέπειες. Ελπίζω λοιπόν να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε θόρυβο για αρκετό καιρό ακόμη, καθώς πολύ κοιμούνται αφυπνισμένοι κι άλλοι είναι ξύπνιοι όντας κοιμώμενοι.

Η εποχή των αριστεριστών: Πόσο φοβάσαι ;

Κείμενο: Αγγέλικα Αγόρα

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr