Search
Close this search box.
morikone doc

ΕΝΝΙΟ: Το ντοκιμαντέρ που χρειαζόμασταν για τον η Ennio Morricone δια χειρός Giuseppe Tornatore (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Κυκλοφόρησε το trailer του ντοκιμαντέρ του Giuseppe Tornatore για τον θρυλικό Ιταλό συνθέτη μουσικής για κινηματογραφικά έργα, Ennio Morricone, πριν την πρεμιέρα του σε επιλεγμένες αίθουσες των ΗΠΑ στις 9 Φεβρουαρίου 2024.

Κλιντ Ίστγουντ: 10 ταινίες που μας πώρωσαν με το σκηνοθετικό του ταλέντο

Με τίτλο “Ennio,” το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την αξιοσημείωτη πορεία της καριέρας του Morricone, από τις πρώτες του συνθέσεις για τον Ιταλό σκηνοθέτη Sergio Leone έως την κατάκτηση του πρώτου του Oscar για την ταινία του Quentin Tarantino το 2016, “The Hateful Eight.”

Ο εμβληματικός συνθέτης, που απεβίωσε το 2020, αφηγείται τη δική του ιστορία στο ντοκιμαντέρ. Το πορτρέτο του Morricone ενισχύεται με συνεντεύξεις από συνεργάτες και φίλους, όπως οι Clint Eastwood, Quentin Tarantino, Bruce Springsteen, Oliver Stone, Hans Zimmer, και Bernard Bertolucci.

Morricone και Tornatore συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στην ταινία “Cinema Paradiso” του 1988, με τον Morricone να συνθέτει μουσική για όλες τις επόμενες ταινίες του Tornatore. Το ντοκιμαντέρ, που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας τον Ιούλιο του 2021, έχει λάβει θετικές κριτικές και η Music Box Films απέκτησε τα δικαιώματα διανομής στις ΗΠΑ τον περασμένο Νοέμβριο. Δείτε το τρέιλερ:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Ο Παράδοξος Κουέντιν Ταραντίνο

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr