Search
Close this search box.
Διάσημοι ζωγράφοι

Τα πινέλα που αγαπήσαμε: Οι 10 πιο διάσημοι ζωγράφοι στην ιστορία !

Οι διάσημοι ζωγράφοι είναι αυτοί που κατάφεραν να περιγράψουν μια εποχή με μοναδικό τρόπο, τέτοιο ώστε να ριζώσουν στις καρδιές μας.

Τι διακρίνει ορισμένους καλλιτέχνες ως διάσημους, ενώ άλλοι περνούν στην αφάνεια; Διάσημοι καλλιτέχνες είναι εκείνοι που αποτυπώνουν μια συγκεκριμένη εποχή, τοποθεσία, ιδέα ή πρωτοπορούν σε νέα καλλιτεχνικά ρεύματα.

Η συλλογή μας με τους καλλιτέχνες περιλαμβάνει μερικά από τα πιο λαμπρά μυαλά της ιστορίας. Τα έργα τους έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, κοσμώντας γκαλερί σε όλο τον κόσμο, ενώ ορισμένα έργα τους αποφέρουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια όταν κατά καιρούς δημοπρατούνται.

Ζωγράφοι και θέματα αισθησιασμού

10 διάσημοι καλλιτέχνες που έμειναν για πάντα στο μυαλό μας

1. Λεονάρντο Ντα Βίντσι

Διάσημοι ζωγράφοι

Λίγα ονόματα καλλιτεχνών είναι τόσο παγκοσμίως αναγνωρισμένα όσο του Ντα Βίντσι, του οποίου το φαινομενικά απεριόριστο και σχεδόν υπερφυσικό ταλέντο τον ανέδειξε πάνω από όλους τους άλλους. Ένας πραγματικός άνθρωπος της Αναγέννησης, τα ενδιαφέροντα του ντα Βίντσι κάλυπταν τη ζωγραφική, την αρχιτεκτονική, την ανατομία και τη μηχανική.

Γεννημένος το 1452 στην Τοσκάνη της Ιταλίας, ο ντα Βίντσι έδειξε από νωρίς κλίση στην τέχνη, μαθητεύοντας στον Αντρέα ντελ Βερόκιο στη Φλωρεντία σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών.

2. Μιχαήλ Άγγελος

Διάσημοι ζωγράφοιΟ Μιχαήλ Άγγελος Μπουοναρότι, που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια της ζωής του, θεωρούσε τον εαυτό του κυρίως γλύπτη. Γεννημένος το 1475, το καλλιτεχνικό του ταλέντο επεκτάθηκε στη ζωγραφική, την αρχιτεκτονική και την ποίηση, με τη γλυπτική να παραμένει σταθερή αξία καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

3. Ρέμπραντ

Ο Rembrandt Harmenszoon van Rijn, γεννημένος το 1606 στις Κάτω Χώρες, είναι γνωστός τόσο ως καλλιτέχνης όσο και ως χαράκτης. Γνωστός για τις αυτοπροσωπογραφίες και τις βιβλικές σκηνές του, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών.

4. Vermeer

Ο Γιοχάνες Βερμέερ, γεννημένος το 1632 στην Ολλανδία, ήταν ένας καλλιτέχνης του μπαρόκ που φημίζεται για την αριστοτεχνική χρήση των χρωστικών ουσιών και του φωτός. Ενώ ζωγράφιζε βιβλικές και μυθολογικές σκηνές, ειδικεύτηκε στην απεικόνιση οικιακών εσωτερικών χώρων του μεσοαστικού τρόπου ζωής.

5. Πικάσο

Διάσημοι ζωγράφοι

Ο Πάμπλο Πικάσο, γεννημένος το 1881 στη Μάλαγα της Ισπανίας, στέκεται ως ένας από τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες, που διέπρεψε όχι μόνο στη ζωγραφική αλλά και στη χαρακτική, την ποίηση και τη συγγραφή θεατρικών έργων. Οι διαρκώς εξελισσόμενες τεχνικές του αψηφούν ένα μοναδικό στυλ-σήμα κατατεθέν.

6. Μονέ

Διάσημοι ζωγράφοι

Ο Κλοντ Μονέ, ιδρυτής του ιμπρεσιονιστικού κινήματος, που γεννήθηκε το 1840 στο Παρίσι της Γαλλίας, επικεντρώθηκε σε τοπία και θαλασσογραφίες. Η αφοσίωσή του στην αποτύπωση της αλλαγής των εποχών και της γαλλικής υπαίθρου τον ξεχώρισε.

7. Βαν Γκογκ

Ο Βίνσεντ βαν Γκογκ, γεννημένος το 1853 στις Κάτω Χώρες, άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην ιστορία της τέχνης με το ποικίλο έργο του, που κυμαίνεται από τοπία μέχρι πορτρέτα. Η τραγική ζωή του, που σημαδεύτηκε από προβλήματα ψυχικής υγείας, κορυφώθηκε με την αυτοκτονία του το 1890.

8. Edvard Munch

Διάσημοι ζωγράφοι

Ο Έντβαρτ Μουνκ, που γεννήθηκε το 1863 στη Νορβηγία, μεταπήδησε μεταξύ νατουραλισμού και ιμπρεσιονισμού, εμβαθύνοντας τελικά σε συμβολικούς και συναισθηματικά φορτισμένους πίνακες. Το εμβληματικό έργο του, “Η Κραυγή”, ενσαρκώνει το άγχος του σύγχρονου ανθρώπου.

9. Σαλβαντόρ Νταλί

Διάσημοι ζωγράφοι
Γλυπτό Λα Vella Salvador Dali της Ανδόρας Noblesse du Temps στα Πυρηναία

Ο Σαλβαδόρ Νταλί, γεννημένος το 1904 στην Ισπανία, ήταν ένας υπερρεαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τις εντυπωσιακές και παράξενες εικόνες του, που ενσωμάτωναν σεξουαλικά, φροϋδικά, μαθηματικά και επιστημονικά στοιχεία. Η καριέρα του απογειώθηκε μετά τη μετακόμισή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά τα προβλήματα υγείας σημάδεψαν τα τελευταία του χρόνια.

10. Andy Warhol

Διάσημοι ζωγράφοι

Ο Άντι Γουόρχολ, γεννημένος το 1928 στην Πενσυλβάνια, προκάλεσε αντιδράσεις ως ποπ καλλιτέχνης, συγχωνεύοντας την τέχνη, τη διαφήμιση και την κουλτούρα των διασημοτήτων. Τα προκλητικά του σχέδια και ο ανοιχτός εναγκαλισμός της queer κουλτούρας τον κατέστησαν σημαντική προσωπικότητα μέχρι το θάνατό του το 1987

Οι 8 παλαιότεροι πίνακες ζωγραφικής στον κόσμο

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr