Search
Close this search box.
ολντμαν ραιντερ

Γκάρι Όλντμαν: Γιατί η Ουινόνα Ράιντερ τον χαρακτήρισε έναν «κίνδυνο» ως συμπρωταγωνιστή

Η Winona Ryder, μια αξιοσημείωτη φιγούρα στο Χόλιγουντ από τη δεκαετία του 1980, είναι γνωστή για τους μοναδικούς και αξέχαστους ρόλους της στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

10 ηθοποιοί του Χόλιγουντ που άλλαξαν εαυτό για να υποδηθούν ένα ρόλο έξω από τα νερά τους

Ξεκινώντας το ταξίδι της ως έφηβη, η Ράιντερ πρωταγωνίστησε σε εμβληματικές ταινίες όπως “Beetlejuice” και ο “Edward Scissorhands”, σχηματίζοντας μια επιτυχημένη συνεργασία με τον σκηνοθέτη Tim Burton. Η ικανότητά της να απεικονίζει σκοτεινούς χιουμοριστικούς χαρακτήρες, όπως στην κωμωδία “Heathers”, κέρδισε την αναγνώριση από τους κριτικούς.

Με τα χρόνια, η Ράιντερ έχει συμμετάσχει σε διάφορα πρότζεκτ, όπως το “The Age of Innocence” του Μάρτιν Σκορσέζε και η δημοφιλής σειρά του Netflix “Stranger Things”. Ωστόσο, η δεκαετία του ’90 σηματοδότησε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη περίοδο για την Ράιντερ, με διάφορους ρόλους σε ταινίες όπως το “Night on Earth”, “Little Women”, “Reality Bites” και “Girl, Interrupted”.

Το 1990, η Ryder αποσύρθηκε απροσδόκητα από τη σειρά “The Godfather“, επικαλούμενη την εξάντληση, με αποτέλεσμα ο σκηνοθέτης Francis Ford Coppola να φέρει την κόρη του, Sofia, ως αντικαταστάτη. Αν και η συνεργασία τους στο The Godfather Part III δεν ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η Ryder πρότεινε το σενάριο του James V. Hart για το “Dracula του Bram Stoker”, το επόμενο έργο τους.

Η επανένωση για το “Dracula” του Bram Stoker, με συμπρωταγωνιστές όπως ο Keanu Reeves, ο Anthony Hopkins και ο Richard E. Grant, δεν ήταν χωρίς προκλήσεις. Η Ράιντερ συγκρούστηκε με τον συμπρωταγωνιστή της Γκάρι Όλντμαν, αναφέροντας τις πολύ διαφορετικές μεθόδους υποκριτικής τους ως πηγή έντασης στο σετ. Σε μια βιογραφία της, η Ryder αποκάλυψε ότι η σχέση της με τον Oldman έγινε τεταμένη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, πιθανώς λόγω της έντονης μεθοδικής του υποκριτικής. Ο Όλντμαν διατηρούσε την περσόνα του χαρακτήρα του όλη την ημέρα, μετατρέποντας τον ως μια πρόκληση για την Ράιντερ.

«Δεν ήταν το ίδιο αφού ξεκινήσαμε τα γυρίσματα, δεν ξέρω γιατί. Ίσως είναι ο τρόπος δουλειάς του, αλλά ένιωσα ότι υπήρχε κίνδυνος».

Η ένταση στα γυρίσματα δεν πέρασε απαρατήρητη, με τον σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα να παρατηρεί την εχθρότητά τους. Μέσα σε αυτή την προκλητική ατμόσφαιρα, η Ράιντερ βρήκε παρηγοριά στη φιλία της με τον Κιάνου Ριβς, καταγράφοντας τα συναισθήματά της σε ημερολόγια κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Δράκουλα. Παρά τις δυσκολίες, ο Δράκουλας του Μπραμ Στόκερ σημείωσε επιτυχία στο box office και σε κριτικές, εξασφαλίζοντας τρία Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένου του «Καλύτερου Κοστουμιού».

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Όταν ο Έλβις Πρίσλεϊ «βοήθησε» τον Ταραντίνο να δημιουργήσει το «Reservoir Dogs»

Πηγή εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr