Search
Close this search box.
martin-scorsese-νέα-ταινία

Ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζει νέα ταινία με θέμα τη ζωή του Χριστού – οι πρώτες δηλώσεις του

Στα σκαριά η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε και μάλιστα με ένα θέμα που δεν έχει ασχοληθεί λίγο, το αντίθετο μάλιστα. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης στα 81 του έτη, μετά το Killers of the Flower Moon καταπιάνεται (ξανά) με τη ζωή του Ιησού Χριστού! Αυτή τη φορά όμως με έναν “διαφορετικό” σκοπό.

Και ποιος είναι αυτός ο σκοπός; Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη η νέα ταινία θα έχει ως “πρόταγμα” να τονίσει τα θετικά της χριστιανικής θρησκείας, παραμερίζοντας τα κακέκτηπα, τα λάθη και τις οπισθοδρομικές απόψεις γύρω από αυτή. Ο Ιησούς στο επίκεντρο, η θρησκεία στο επίκεντρο.

Όμως είναι σενάριο του ίδιου του Σκορσέζε;  Όχι, καθώς η ταινία είναι μία μεταφορά του βιβλίου του Shūsaku Endō, ο οποίος έγραψε το μυθιστόρημα “Μια ζωή του Ιησού” πάνω στο οποίο θα βασιστεί η ταινία, και μάλιστα η υπόθεση διαδραματίζεται ως επί το πλείστον στις μέρες μας!

Άξιο να αναφερθεί είναι το γεγονός πως η ταινία θα έχει διάρκεια 80 λεπτών ενώ σε μια συνέντευξη του στο Los Angeles Times, ο Σκορσέζε εξήγησε τον τρόπο σκέψης πίσω από το έργο, με βασικό σκοπό της ταινίας να είναι να αναδείξει τις κομβικές διδασκαλίες του Ιησού.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε πρόσφατα δήλωσε: «Προσπαθώ να βρω έναν νέο τρόπο για να κάνω την ταινία πιο προσιτή και να αφαιρέσω το αρνητικό βάρος της θεματικής της που είναι συνδεδεμένο με την οργανωμένη θρησκεία».

Ο 81χρονος σκηνοθέτης πρόσθεσε: «Στις μέρες μας η «θρησκεία» έχει αποτύχει με πολλούς και διάφορους τρόπους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το αρχικό κίνητρο ήταν λάθος. Ας επιστρέψουμε. Ας το σκεφτούμε. Μπορούμε να το απορρίψουμε. Αλλά μπορεί να κάνει τη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο ζούμε τη ζωή μας – ακόμη και αν το απορρίψουμε. Ας μην το απορρίψουμε επί της αρχής. Αυτό  θέλω να πω».

Κι όμως το πραγματικό επώνυμο του Μάρτιν Σκορσέζε είναι άλλο! Ποιο είναι το πραγματικό;

Ο Σκορσέζε ανέφερε πως ετοιμαζόταν να γυρίσει την ταινία το 2024, καθώς εμπνεύστηκε όταν συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο το περασμένο έτος συμμετέχοντας σε ένα συνέδριο με τίτλο The Global Aesthetics of the Catholic Imagination, το οποίο διοργανώθηκε από την ιησουιτική έκδοση La Civiltà Cattolica. Εκείνες τις μέρες ο Σκορσέζε είπε στον τύπο: “Ανταποκρίθηκα στην έκκληση του Πάπα προς τους καλλιτέχνες με τον μόνο τρόπο που ξέρω: φαντάζοντας και γράφοντας το σενάριο μιας ταινίας για τον Ιησού”

Ο Σκορσέζε δεν έχει μικρό ιστορικό αναφορικά με τις ταινίες του με θέμα τα θρησκευτικά θέματα. Η διασκευή του του 1988 στον Τελευταίο Πειρασμό του Χριστού του Νίκου Καζαντζάκη προκάλεσε παγκόσμια διαμάχη και διαμαρτυρίες για την παρουσίαση μις άλλης ζωής που έζησε ο Ιησούς, ενώ το Silence, που κυκλοφόρησε το 2016, απεικόνιζε τους αγώνες των Ιησουιτών ιερέων που διώκονταν για τη θρησκεία τους τον 17ο αιώνα. Τέλος, το 1997 ο ​​Σκορσέζε κυκλοφόρησε επίσης το Kundun, μια βιογραφική ταινία για τον Δαλάι Λάμα.

Είδομεν…

Η ταινία της ημέρας στην TV: «The Grey» – STAR

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr