Search
Close this search box.

Γιώργος Νταλάρας: «Κάποιοι από τους Έλληνες τραγουδιστές…είναι θεόφαλτσοι και για γέλια» (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι πρόσφατες παρατηρήσεις του Γιώργου Νταλάρα, ιδίως τα αιχμηρά σχόλιά του σχετικά για τους νέους καλλιτέχνες έχουν τραβήξει την προσοχή .

Ο Γιώργος Νταλάρας έχει προκαλέσει αντιδράσεις ασκώντας κριτική σε νέους καλλιτέχνες. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, εξέφρασε ανησυχίες για την εμπορευματοποίηση της μουσικής βιομηχανίας και πρότεινε ότι εμβληματικές μορφές όπως ο Καζαντζίδης και ο Μπιθικώτσης αντιμετώπιζαν διαφορετικές προκλήσεις.

Σε συζήτηση που ακολούθησε, ο Γιώργος Νταλάρας υπεραμύνθηκε των αρχικών  δηλώσεών του, τονίζοντας τον δια βίου αγώνα του να ορίσει την ουσία ενός τραγουδιστή. Επανέλαβε τη σημασία της καλής φωνητικής ερμηνείας, επαινώντας τραγουδιστές όπως τον Ρέμο, τον Βέρτη, τον Οικονομόπουλο και τον Αργυρό, αλλά υπογράμμισε επίσης τη διάκριση μεταξύ του να έχεις καλή φωνή και του να τραγουδάς αξιόλογα τραγούδια, σημειώνοντας ότι πολλοί ταλαντούχοι τραγουδιστές μπορεί να μην ερμηνεύουν αξιόλογες συνθέσεις.

“Να Μ’ Αγαπάς”: Σε ποια γυναίκα αφιερώθηκε το μελωδικό χάδι της ροκ

Συγκεκριμένα, σε παλαιότερη συνέντευξή του στην εκπομπή “Χαμογέλα ξανά”, ο Γιώργος Νταλάρας δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Δεν έχει το ίδιο στίγμα ο Καζαντζίδης και ο Μπιθικώτσης, με το στίγμα που θα αφήσει ο Ρέμος. Έχουμε καταπληκτικούς ανθρώπους στον χώρο της μουσικής που εκμεταλλεύονται τη σχέση τους και κάνουν διαφημίσεις με μπιφτέκια και λουκάνικα. Δεν είναι καλό αυτό, είναι ντροπή, (…) είναι στα όρια του “καραγκιοζιλικίου”».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή “Ακόμα δεν έχεις δει τίποτα”, ο Γιώργος Νταλάρας διατήρησε τη στάση του χωρίς να αναθεωρήσει τις δηλώσεις του:

Καλή φωνή σίγουρα έχουν ο Ρέμος, ο Βέρτης, ο Οικονομόπουλος, ο Αργυρός. Αυτούς τους ανθρώπους τους εκτιμώ και τους ξεχωρίζω. Άλλο πράγμα είναι να τραγουδάς και να έχεις καλή φωνή και άλλο να τραγουδάς αξιόλογα τραγούδια. Υπάρχουν πολλοί καλλίφωνοι τραγουδιστές που δεν τραγουδούν αξιόλογα τραγούδια».

Συνεχίζοντας εξέφρασε την ενόχλησή του:

«Σε κάποιες διαφημίσεις στις στάσεις είδα κοτόπουλα και κάποια μπιφτέκια που διαφημίζουν Έλληνες τραγουδιστές. Κάποιοι από τους Έλληνες τραγουδιστές που είναι διάσημοι και έχουν μεγάλες καριέρες είναι θεόφαλτσοι και για γέλια. Όταν ένας άνθρωπος έχει καλή φωνή και κερδίζει πολλά χρήματα από τη δουλειά του, θα έπρεπε να αντιληφθεί ότι μία κακή συμπεριφορά απέναντι στην αισθητική του κόσμου γίνεται ύβρις».

Συνεχίζοντας έκανε αναφορά στις δηλώσεις του Γρηγόρη Αρναούτογλου για το πρόσωπό του:

«Δεν θα σχολιάσω τι λέει ο καθένας (πχ. ο Γρηγόρης Αρναούτογλου), ο καθένας κάνει αξιολογικές κρίσεις και κρίνεται είτε είναι ραδιοφωνικός παραγωγός είτε τηλεοπτική περσόνα είτε είναι δημοσιογράφος. Εγώ κρίνομαι για αυτό που είμαι και τι κάνω. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, ανάλογα τη ζωή που έχει επιλέξει να κάνει. Αν κάποιος μουσικός ή τραγουδιστής αποφασίσει να αλλάξει δουλειά είναι σαφές ότι δεν θα τον κρίνω και δεν θα ασχοληθώ μαζί του».

Ενώ στο τέλος διηγήθηκε ένα περιστατικό με τον Σάκη Ρουβά:

«Την εποχή που έβγαινε να τραγουδήσει ο Ρουβάς, κάποια στιγμή συναντηθήκαμε στην εταιρεία και του μίλησα σαν αδελφός του. Του λέω: “Άκου Σάκη μου. Η ζωή και το τραγούδι δεν είναι μόνο αυτό που σου περιγράφουν οι εταιρείες δίσκων και οι καλοθελητές που κάνουν μια κλίκα γύρω από κάθε καλλιτέχνη. Να προσέξεις τι θα κάνεις από εδώ και μπρος γιατί θα μείνουν πολύ λίγα πράγματα από αυτά που κάνεις τώρα. Θα μείνουν πράγματα που δεν θα είσαι ευχαριστημένος αργότερα. Θα μείνουν οι φούστες, οι συνομιλίες με τον Ψινάκη και η τούμπα. Προσπάθησε να εμβαθύνεις στη μουσική, να καταλάβεις τι είναι το τραγούδι, τι έχει αφήσει η ιστορία του σε αυτό τον τόπο”».

Δείτε το βίντεο: 

You are currently viewing a placeholder content from Default. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Τι είχε δηλώσει ο Βασίλης Καρράς για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτογραφία εξωφύλλου 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr