Search
Close this search box.
παιδική_χαρά_Ακρόπολη

Ακρόπολη: Μια πρωτότυπη παιδική χαρά με ξύλινα παιχνίδια-ρόλων δημιουργήθηκε κάτω από τον βραχώδη λόφο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Κάτω από τον βραχώδη λόφο της Ακρόπολης δημιουργήθηκε μια πρωτότυπη παιδική χαρά, με ξύλινα παιχνίδια-ρόλων.

Η παιδική χαρά, δημιουργία του Δήμου Αθηναίων, είναι ένας νέος χώρος παιχνιδιού ο οποίος βρίσκεται κάτω από το ανατολικό άκρο του βράχου και συνορεύει με τον αρχαιολογικό χώρο. Πλαισιώνεται από ένα καταπράσινο κήπο με ξεχωριστές φυσικές διαδρομές και διαμορφώνει ένα σύμπλεγμα δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια αναδεικνύοντας τον μοναδικό ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της πόλης.

Το έργο πρότεινε η Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) και ανέλαβε την εκπόνηση των μελετών (αρχιτεκτονική, φυτοτεχνική, Η/Μ εγκαταστάσεων, στατική), με την υλοποίηση να γίνεται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου».

Η νέα παιδική χαρά έχει έκταση 2.440 τ.μ. και δημιουργήθηκε εντός του Κήπου της Ακρόπολης. Συγκεκριμένα κάτω από το ανατολικό άκρο του βράχου της Ακρόπολης, συνορεύει με τον αρχαιολογικό χώρο, ενώ μέσα από τον χώρο της ο επισκέπτης έχει μια πολύ ιδιαίτερη οπτική του βράχου και του τείχους.

Σε δηλώσεις σχετικά με το έργο προχώρησε ο ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης που είπε: «Η Αθήνα αποκτά μια μοναδική παιδική χαρά: Την ομορφότερη στον κόσμο, γιατί βρίσκεται στη σκιά της Ακρόπολης. Πρόκειται για έναν ξεχωριστό χώρο παιχνιδιού που θα χαρίσει στιγμές χαλάρωσης, ψυχαγωγίας και περιπάτου σε μικρούς και μεγάλους. Ένα έργο που έγινε πράξη μέσα από το «Υιοθέτησε την πόλη σου». To πρόγραμμα που άλλαξε ριζικά την κουλτούρα γύρω από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την πόλη και τις γειτονιές της. Συνέβαλε ώστε να βρούμε σημαντικούς συμμάχους στη προσπάθειά μας να πάμε την Αθήνα μπροστά. Ευχαριστώ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και το Ίδρυμα Ωνάση για την ευγενική τους συνεισφορά».

17 αποφθέγματα εικαστικών που «ζωγράφισαν» τον κόσμο μας

Πηγή φωτογραφιών

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr