Search
Close this search box.

Οι χριστουγεννιάτικες δράσεις του Μουσείου Ακρόπολης για όλες τις ηλικίες

Το Μουσείο της Ακρόπολης ετοιμάζεται και φέτος να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Μουσείο Ακρόπολης: Συντήρηση Καρυάτιδων με τεχνολογία λέιζερ – Βίντεο

Νέα έκθεση «ΝοΗΜΑΤΑ. Προσωποποιήσεις και Αλληγορίες από την Αρχαιότητα έως Σήμερα»

Ξεναγήσεις στη νέα έκθεση “ΝοΗΜΑΤΑ. Προσωποποιήσεις και Αλληγορίες από την Αρχαιότητα έως Σήμερα” κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 12:00, καθώς επίσης κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 10:00 και στις 12:00, θα διασκεδάσουν το κοινό, συνοδευόμενο από τους αρχαιολόγους, για εξερεύνηση αριστουργηματικών έργων τέχνης που απεικονίζουν έννοιες, αναδεικνύουν αλληγορίες και προβάλλουν ανθρώπινα συναισθήματα. Η εκδήλωση αναπτύσσει ένα νοητό νήμα που συνδέει την Αρχαιότητα με το Βυζάντιο, την Αναγέννηση και την σύγχρονη εποχή. Για να δηλώσετε συμμετοχή, επισκεφθείτε τη σελίδα εδώ.

Δρατηριότητες για τους μικρούς αρχαιολάτρεις

Αυτά τα Χριστούγεννα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τη φαντασία τους, για να δημιουργήσουν πρόσωπα, σχήματα και μορφές που συνδέονται με την αγαπημένη έννοια των Χριστουγέννων. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από αρχαιολόγους πώς οι αρχαίοι Αθηναίοι προσέδιδαν ανθρώπινα χαρακτηριστικά και σε άλλες έννοιες, όπως οι εποχές του χρόνου, ο έρωτας, ο ήλιος, η νίκη και πολλές άλλες. Η δραστηριότητα διεξάγεται το Σάββατο 23/12, την Κυριακή 24/12, την Πέμπτη 28/12, την Παρασκευή 29/12 και την Κυριακή 31/12 στις 11:00 και στις 13:00. Οι κρατήσεις ξεκινούν στις 18/12, και μπορείτε να κλείσετε θέση εδώ.

Εορταστική απόλαυση

Κάθε Παρασκευή, μπορείτε να παρατείνετε την επίσκεψή σας στους εκθεσιακούς χώρους έως τις 22:00, και κάθε Παρασκευή και Σάββατο έως τα μεσάνυχτα, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα εορταστικό δείπνο με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη (τηλεφωνικές κρατήσεις εστιατορίου: 210 9000915), ενώ τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες, μπορείτε να απολαύσετε καφέ, γλυκό και χριστουγεννιάτικες μελωδίες στο ισόγειο του Μουσείου.

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ., η Ορχήστρα και Χορωδία του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης», σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, θα παρουσιάσει παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, υπό την επιμέλεια των διδασκαλισσών τους, Ελένης Μπαΐλη και Ευαγγελίας Χαλδαιάκη αντίστοιχα.

Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, ο Όμιλος Βρακοφόρων Ρεθύμνου Κρήτης θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς και κρητικά κάλαντα, ενώ για το κλείσιμο του έτους, την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023, στις 12 το μεσημέρι, το Μουσείο θα φιλοξενήσει το σύγχρονο μουσικό σύνολο Music Odyssey του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, το οποίο θα παίξει γνωστά χριστουγεννιάτικα και άλλα δημοφιλή τραγούδια, υπό την επιμέλεια του δασκάλου τους, Γιάννη Μαλαφή.

Πριν αποχωρήσετε, το Μουσείο σας περιμένει στο κατάστημα του ισογείου, όπου θα βρείτε όμορφα αναμνηστικά εμπνευσμένα από την έκθεση ΝοΗΜΑΤΑ.

Το κρύο στην Αρχαία Ελλάδα: Πώς αντιμετώπιζαν οι Αρχαίοι Έλληνες τις χιονοπτώσεις και το ψύχος

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr