Search
Close this search box.
μασκ αουσβιτς

Έλον Μασκ: Επίσκεψη στο Άουσβιτς έπειτα από έντονες κριτικές για αντισημιτισμό (ΕΙΚΟΝΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Elon Musk επισκέφτηκε το στρατόπεδο εξόντωσης του Άουσβιτς μετά από έντονες κριτικές που δέχτηκε για τον τρόπο με τον οποίο η πλατφόρμα X αντιμετωπίζει αντισημιτικές αναρτήσεις, καθώς και για την υποστήριξή του σε αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας.

Έλον Μασκ: «Ο Τόλκιν θα στριφογυρίζει στον τάφο του»

Εβραϊκοί ηγέτες κάλεσαν τον Elon Musk να επισκεφθεί έναν από τους πιο συμβολικούς τόπους του Ολοκαυτώματος, το Άουσβιτς, όπου εκτελέστηκαν πάνω από 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μεταξύ των οποίων σχεδόν ένα εκατομμύριο Εβραίοι.

ελον μασκ αουσβιτς
Reuters

Ο Musk, που επισκέφτηκε το στρατόπεδο με τον γιο του, συμμετείχε σε επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι, ανάβοντας ένα κερί. Επίσης, συνοδευόταν από έναν επιζών του Ολοκαυτώματος, τον Γκίντεον Λεβ.

ελον μασκ αουσβιτς
Euronews

Ο Musk αντιμετώπισε έντονη κριτική για αντισημιτικές αναρτήσεις και απολογήθηκε για την υποστήριξή του σε αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας. Σημαντικοί διαφημιστές απέσυραν τις διαφημίσεις τους από το X, και ο Musk κατηγόρησε τους διαφημιστές ότι προσπαθούν να τον εκβιάσουν με χρήματα. Στο παρελθόν, είχε συμμετάσχει με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου σε περιοδεία σε περιοχές που είχαν πληγή από επιθέσεις της Χαμάς κατά της 7η Οκτωβρίου.

ελον μασκ αουσβιτς
The Hindu

Δείτε βίντεο από την επίσκεψη του Έλον Μασκ στο Άουσβιτς:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Έλον Μασκ: Μέσω συνέντευξης που παραχώρησε «επιτέθηκε» στους διαφημιστές – Δείτε τι δήλωσε

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr