Search
Close this search box.
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
βιβλία φιλότεχνοι

Η Lavart προτείνει: 10 υπέροχα βιβλία που ο κάθε φιλότεχνος θα λατρέψει!

Τα βιβλία που θα μπορούσαν να διαβάσουν οι φιλότεχνοι είναι αμέτρητα, όμως εμείς ξεχωρίσαμε μερικά που υπόσχονται πως θα σας ενθουσιάσουν!

Αυτά τα 10 συνιστώμενα βιβλία,  ανεξάρτητα από την καλλιτεχνική σας ειδικότητα, χρησιμεύουν ως οδηγός προς την επιτυχία. Από την εξερεύνηση της Sharon Louden για τη διατήρηση μιας δημιουργικής ζωής μέχρι τον οδηγό της Lisa Congdon για την εύρεση της καλλιτεχνικής σας φωνής, αυτά τα αναγνώσματα υπόσχονται να εμπνεύσουν και να επαναπροσδιορίσουν την αντίληψή σας για την επιτυχία σας. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για ένα ταξίδι με 10 βιβλία που θα σας δώσουν αστείρευτη γνώση.

10 τεχνικές που χρησιμοποιούν διάσημοι ζωγράφοι για να δημιουργήσουν τα αριστουργήματά τους

 

10 υπέροχα βιβλία για τους φιλότεχνους

1.Living and Sustaining a Creative Life: Essays by 40 Working Artists – Sharon Louden

Σε μια εποχή όπου η τέχνη συχνά γίνεται εμπόρευμα και οι καλλιτέχνες πιστεύουν ότι η εκπροσώπηση σε γκαλερί είναι ο μοναδικός δρόμος προς την επιτυχία, το συγκεκριμένο βιβλίο μας προσφέρει μια διαφορετική οπτική για τι σημαίνει να είσαι ένας επιτυχημένος καλλιτέχνης και αποτελεί απόδειξη της πραγματικότητας της διατήρησης μιας δημιουργικής  καλλιτεχνικής πρακτικής σε βάθος χρόνου. Κάθε δοκίμιο, γραμμένο με τη φωνή της καλλιτέχνιδας, αποκαλύπτει τη δέσμευση για δημιουργικότητα, τόσο μέσα όσο και έξω από το στούντιο, συνεχίζοντας έναν διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη.

2. Art Fundamentals 2nd edition: Light, shape, color, perspective, depth, composition & anatomy Paperback –  3dtotal Publishing

Το βιβλίο “Art Fundamentals 2nd Edition” εμβαθύνει στις βασικές έννοιες, συμβάσεις και θεωρίες του χρώματος, του φωτός, της σύνθεσης, της ανατομίας, της προοπτικής και του βάθους που είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία επιτυχημένων έργων τέχνης. Αυτό το πλούσια εικονογραφημένο βιβλίο απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε έμπειρους καλλιτέχνες, προσφέροντας την ευκαιρία να εμβαθύνουν ή να ανανεώσουν την κατανόηση της θεωρίας. Είτε εργάζονται με λάδι, ακουαρέλα, ακρυλικά, γκουάς ή καζεΐνη, οι καλλιτέχνες μπορούν να ανακαλύψουν νέα κόλπα, συμβουλές και τεχνικές για να απογειώσουν την τέχνη τους.

3. Color Choices: Making Color Sense Out of Color Theory – Stephen Quiller 

Ο διάσημος καλλιτέχνης Stephen Quiller παρέχει μια νέα προοπτική για την τελειοποίηση του προσωπικού χρωματικού στυλ στο βιβλίο “Color Choices”. Χρησιμοποιώντας τον δικό του “Τροχό Quiller”, που περιλαμβάνει 68 ακριβώς τοποθετημένα χρώματα, ο Quiller δείχνει πώς οι καλλιτέχνες μπορούν να αναπτύξουν μοναδικά χρωματικά μείγματα. Το βιβλίο αυτό καθοδηγεί τους καλλιτέχνες στην ερμηνεία των χρωματικών σχέσεων, στην ανάμειξη των χρωμάτων με σαφήνεια και στην ανάπτυξη δομημένων χρωματικών σχημάτων. Το “Color Choices” υπόσχεται να αναδείξει τη μοναδική αίσθηση του χρώματος κάθε καλλιτέχνη, ανεξάρτητα από το μέσο με το οποίο εργάζεται.

4. Find Your Artistic Voice: The Essential Guide to Working Your Creative Magic (Art Book for Artists, Creative Self-Help Book) (Lisa Congdon x Chronicle Books)  – Lisa Congdon 

Η ανάπτυξη μιας ξεχωριστής καλλιτεχνικής φωνής απαιτεί προσπάθεια και επιμονή, και το βιβλίο της Lisa Congdon “Βρείτε την καλλιτεχνική σας φωνή” είναι ένας οδηγός για αυτή τη διαδικασία. Μέσα από συμβουλές της Congdon και συνεντεύξεις με καταξιωμένους καλλιτέχνες, εικονογράφους και δημιουργούς, το βιβλίο αυτό περιηγείται στο ταξίδι της καλλιτεχνικής αυτογνωσίας. Παρέχει ιδέες για τον εντοπισμό και την καλλιέργεια της οπτικής ταυτότητας του ατόμου, ώστε να ξεπεράσει τις επιρροές και τον φόβο της ανασφάλειας και την εκτίμηση της αξίας του προσωπικού καλλιτεχνικού ταξιδιού.

5. Art & Fear: Observations On the Perils (and Rewards) of Artmaking  – David Bayles, Ted Orland

“Τι είναι πραγματικά η τέχνη σας; Πού πηγαίνει; Τι στέκεται εμπόδιο στο να φτάσει εκεί;” Αυτά τα θεμελιώδη ερωτήματα αντηχούν σε όλο το “Τέχνη & φόβος” του David Bayles. Εξερευνώντας πώς γίνεται η τέχνη  και τις δυσκολίες που κάνουν τους καλλιτέχνες να παραιτούνται. Το βιβλίο αυτό εμβαθύνει στα συναισθήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες στις δημιουργικές τους αναζητήσεις. Δίνει έμφαση στη σημασία του να βρίσκει κανείς το δικό του έργο και να πορεύεται στο μονοπάτι της καλλιτεχνικής εξέλιξης.

6. Creative Block: Get Unstuck, Discover New Ideas. Advice & Projects from 50 Successful Artists –  Danielle Krysa 

Το “Creative Block” αντιμετωπίζει την καθολική πρόκληση της δημιουργικής κόπωσης, προσφέροντας λύσεις από 50 επιτυχημένους διεθνείς καλλιτέχνες. Το βιβλίο, το οποίο συνέταξε η Danielle Krysa, περιλαμβάνει συνεντεύξεις με καλλιτέχνες που εργάζονται σε διάφορα μέσα, παρέχοντας δοκιμασμένες ασκήσεις για την εκκίνηση της δημιουργικής διαδικασίας. Με περισσότερες από 300 εικόνες που παρουσιάζουν τα έργα που προέκυψαν, το “Creative Block” χρησιμεύει ως ζωτικός σύμμαχος για φοιτητές, καλλιτέχνες και επαγγελματίες του δημιουργικού τομέα που αναζητούν έμπνευση.

7. Art, Inc.: The Essential Guide for Building Your Career as an Artist (Art Books, Gifts for Artists, Learn The Artist’s Way of Thinking) –  Lisa Congdon 

Στο “Art, Inc.”, οι Lisa Congdon, Meg Mateo Iiasco και Jonathan Fields απομυθοποιούν την αντίληψη ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να πεινάσουν για να πετύχουν. Αυτός ο πρακτικός οδηγός εξοπλίζει τους καλλιτέχνες με εργαλεία για να μετατρέψουν το πάθος τους σε κερδοφόρα επιχείρηση. Καλύπτοντας τον καθορισμό των στόχων, τη διαφοροποίηση του εισοδήματος, τα λογιστικά βιβλία, τα πνευματικά δικαιώματα, την προώθηση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τη δημιουργία μιας ξεχωριστής ιστοσελίδας, την έκθεση σε γκαλερί και πολλά άλλα, το “Art, Inc.” προσφέρει ολοκληρωμένες συμβουλές για να βοηθήσει τους καλλιτέχνες να χτίσουν μια βιώσιμη καριέρα.

8. The Artist’s Guide: How to Make a Living Doing What You Love – Jackie Battenfield 

Ο “Οδηγός του καλλιτέχνη” της Jackie Battenfield προσεγγίζει με αγάπη  και ρεαλισμό την επιδίωξη καριέρας στις εικαστικές τέχνες. Βασισμένη στα επιτυχημένα μαθήματα και εργαστήρια που έχει πραγματοποιήσει, η Battenfield παρέχει έναν ολοκληρωμένο οδηγό για τους αρχάριους και τους καλλιτέχνες που βρίσκονται στα μέσα της καριέρας τους. Το βιβλίο καλύπτει τον προγραμματισμό, την αξιολόγηση, την αυτοδιαχείριση, το μάρκετινγκ, τη διαδικτυακή προώθηση, την οικοδόμηση επαγγελματικών σχέσεων, τη συγγραφή επιχορηγήσεων και την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου. Κάθε κεφάλαιο ολοκληρώνεται με μια συνέντευξη “Reality Check” με απόψεις από καλλιτέχνες και επαγγελματίες υψηλού προφίλ.

9. ART/WORK: Everything You Need to Know (and Do) As You Pursue Your Art Career – Heather Darcy Bhandari , Jonathan Melber 

“Το βιβλίο “Art/Work” των Heather Darcy Bhandari και Jonathan Melber  θεωρείται ως ο πιο ολοκληρωμένος οδηγός για καλλιτέχνες όλων των επιπέδων. Παρέχει εργαλεία για την πλοήγηση στον άκρως ανταγωνιστικό κόσμο της τέχνης και προσφέρει πληροφορίες για επιχειρηματικά και νομικά ζητήματα. Οι καλλιτέχνες θα μάθουν πώς να διαχειρίζονται την καριέρα τους, να κατανοούν τα συμβόλαια, να προστατεύουν τα πνευματικά δικαιώματα της δουλειάς τους, να χρησιμοποιούν εργαλεία προώθησης και να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για την καριέρα τους. Με διασκεδαστικά ανέκδοτα και ειλικρινείς συμβουλές από επιμελητές, εμπόρους και καλλιτέχνες, το “Art/Work” χρησιμεύει ως απαραίτητο βοήθημα.

10. Taking the Leap: Building a Career as a Visual Artist – Cary Lang 

Το βιβλίο του Cary Lang “Taking the Leap” έχει βοηθήσει αμέτρητους καλλιτέχνες να ξεκινήσουν την καριέρα τους και να πραγματοποιήσουν το όνειρο να εκθέσουν και να πουλήσουν το έργο τους. Ως φωτογράφος και δάσκαλος με διεθνείς εκθέσεις, ο Lang προσφέρει σοφία, ενθουσιασμό και ευγενικό χιούμορ για να καθοδηγήσει τους καλλιτέχνες στα δύσκολα μονοπάτια της καλλιτεχνικής επιχείρησης. Αυτή η αναθεωρημένη έκδοση περιλαμβάνει νέα κεφάλαια για την αποτελεσματική χρήση του Διαδικτύου και των μέσων ενημέρωσης. Βήμα προς βήμα συμβουλές σχετικά με το υλικό παρουσίασης, την αντιμετώπιση των γκαλερί, τη διαχείριση των δικαιωμάτων και των φόρων, καθώς και μια πληθώρα άλλων πληροφοριών, το “Taking the Leap” είναι μια ανεκτίμητη πηγή για τους καλλιτέχνες που είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.

Ζωγράφοι και θέματα αισθησιασμού

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr