Search
Close this search box.
Godfather

The Godfather: Οι 10 πιο σοφές ατάκες του Don Corleone!

Ο «Νονός» θεωρείται κλασική ταινία για πολλούς λόγους. Ίσως οι παρακάτω ατάκες να σχετίζονται με αυτό…

1. «Έχω μία συναισθηματική αδυναμία στα παιδιά μου και τα κακομαθαίνω. Αφού, όπως βλέπετε, μιλάνε όταν θα έπρεπε να ακούνε.»

Godfather

Τίποτα από όσα συνέβησαν στον Νονό δεν θα είχαν γίνει πραγματικότητα εάν ο Sonny ήξερε να κρατά το στόμα του κλειστό…

2. «Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη. Η κόρη σου είναι ακόμα ζωντανή.»

Godfather

Όταν ο Bonasera επισκέφτηκε τον Vito για να του ζητήσει να βγάλει από τη μέση τον άντρα που πείραξε την κόρη του, ο Vito έδωσε μία απάντηση που δείχνει πως δεν θα σκότωνε κάποιον απλώς επειδή του το ζητάνε. Η δικαιοσύνη σήμαινε κάτι πολύ διαφορετικό.

3. «Μπορείς να συμπεριφερθείς σαν άντρας! Ποιο είναι το πρόβλημα μαζί σου;»

Godfather

Οι άντρες της γενιάς του Vito δεν ήταν συνηθισμένοι στο να εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους. Έτσι, ο Vito προσπάθησε να «λογικεύσει» τον γιό του, όταν ήρθε να του ζητήσει βοήθεια επειδή δεν πήρε έναν ρόλο…

4. «Όποιος έρθει και σου μιλήσει για meeting με τοn Barzini, αυτός είναι ο προδότης. Μην το ξεχάσεις ποτέ αυτό.»

Godfather

Όλοι ήξεραν πώς ο Michael ήταν πλέον ο στόχος. Κανείς δεν ήξερε, ωστόσο, ποιος θα τον έβγαζε από τη μέση. Κανείς εκτός από τον Vito. Κάτι που αποδείχτηκε, εν τέλει, πως έσωσε τη ζωή του Michael…

5. «Τώρα έρχεσαι σε μένα και μου λες “Don Corleone, δώσε μου δικαιοσύνη”. Αλλά δεν το ζητάς με σεβασμό. Δεν προσφέρεις φιλία.»

Godfather

Ο λόγος για τον οποίο ο Vito δεν βοηθούσε τον Bonasera ήταν επειδή ο τελευταίος επέδειξε μεγάλη έλλειψη σεβασμού. Ήρθε στον γάμο της κόρης του, ζητώντας του να σκοτώσει κάποιον. Από αυτή την ατάκα φαίνεται το πόση αξία έδινε ο Vito στην τιμή, στον σεβασμό και στην έννοια της φιλίας. Ήταν ένας άντρας που όφειλες να τον σέβεσαι…

6. «Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει κάθε άντρας για να βγάλει τα προς το ζην. Αλλά οι δουλειές σας, είναι… λίγο επικίνδυνες.»

Godfather

Με την φράση αυτή ο Vito αρνήθηκε να εμπλακεί η οικογένειά του στον χώρο των ναρκωτικών, παρόλο που προσπαθούσαν να τον πείσουν ότι τα λεφτά είναι εκεί. Πίστευε πως μία τέτοια ανάμειξη θα κατέστρεφε την οικογένειά του.

7. «Ένας άντρας που δεν περνάει χρόνο με την οικογένεια του, δεν θα μπορέσει ποτέ να είναι ένας πραγματικός άντρας.»

Godfather

Σε αυτή τη φράση περικλείεται όλη η σημασία που δίνει ο Vito στην οικογένεια. Ήταν πάντοτε ένας σωστός πατέρας και σύζυγος.

8. «Κάποια μέρα, και αυτή η μέρα μπορεί να μην έρθει ποτέ, θα σε καλέσω για να μου κάνεις μία εξυπηρέτηση.»

Godfather

Ολόκληρος ο διάλογος με τον Bonasera δείχνει πως ο Vito με λεπτούς χειρισμούς πείθει τους πάντες να του είναι υπόχρεοι για κάτι στο μέλλον. Πραγματικά μαθήματα για το πώς να δημιουργείς συμμάχους…

9. «Υπάρχει περίπτωση η εχθρότητα να σου φέρει πίσω τον γιό σου ή σε μένα το αγόρι μου;»

Godfather

Με αυτή τη φράση ο Vito εναντιώνεται στον ανούσιο πόλεμο μεταξύ των συμμοριών και στην εχθρότητα που όσο μεγάλο κι αν είναι το μέγεθός της, δεν μπορεί να σου επιστρέψει αυτά που έχασες.

10. «Θα του κάνω μία προσφορά που δεν θα μπορεί να αρνηθεί.»

Godfather

Μπορεί να αναρωτιέστε τι ήταν τόσο σοφό σε μία ατάκα της οποίας το αποτέλεσμα ήταν το να απειλήσει έναν άνθρωπο με τον θάνατο. Είχε να κάνει με το timimg της φράσης. Ο Vito δεν σκότωνε ποτέ απερίσκεπτα και, όταν το έκανε, ήταν πάντοτε μία βαθιά προσωπική απόφαση. Έδινε πάντοτε στον άλλο την ευκαιρία να αναλογιστεί την προσφορά του και συμπεριφερόταν με σεβασμό. Αντίθετα από τον Sonny και τον Michael, οι οποίοι είχαν τον φόνο ως πρώτη επιλογή, ο Vito έκανε την «προσφορά» του μόνο όταν δεν υπήρχε άλλη επιλογή.

Τζορτζ Κλούνεϊ και Μπραντ Πιτ συνεργάζονται ξανά!

Πηγή

Πηγή φωτογραφιών

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr