Search
Close this search box.
UFO

Τελικά, υπάρχουν εξωγήινοι; 4 κινηματογραφικά φιλμ μάς το αποκαλύπτουν

Επιστήμονες και μη έχει απασχολήσει η ερώτηση αν τελικά υπάρχουν εξωγήινοι, ενώ οι απόψεις επί του θέματος ποικίλουν.

Πάντα υπήρχε έντονο ενδιαφέρον για το αν υπάρχουν εξωγήινοι. Για το αν μέσα στον γαλαξία μας ή ακόμα και έξω από αυτόν επιβιώνει κάποιου είδους ζωή. Οι αποκαλύψεις και τα ντοκουμέντα, τα τελευταία χρόνια, έχουν τραβήξει περισσότερο την προσοχή όσων πιστεύουν στη θεωρία πως δεν είμαστε μόνοι.

Κάπου εδώ εμφανίζονται τα ντοκιμαντέρ. Ταινίες που ψάχνουν εις βάθος την αλήθεια, παρουσιάζοντας στιγμιότυπα και καταθέσεις ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με UFO.

UFO NASA
Η NASA έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφία ανεξήγητου αντικειμένου που εντοπίστηκε από αεροσκάφη του αμερικανικού στρατού

The Phenomenon

Το «The Phenomenon», σε παραγωγή του σκηνοθέτη James Fox, αποτελεί μια μίξη όλων των γνωστών και πιο αινιγματικών φαινομένων παγκοσμίως. Το ιδιαίτερο στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ είναι οι συνεντεύξεις υψηλόβαθμων ατόμων με σημαντική θέση στην κυβέρνηση των Η.Π.Α. όπως, παραδείγματος χάριν, αυτή του πρώην γερουσιαστή Harry Reid. Αξιοσημείωτο είναι το στιγμιότυπο που εξιστορείται το σχολικό περιστατικό στην Ζιμπάμπουε το 1994. Μαθητές δήλωσαν πως αντίκρισαν μια ψηλή φιγούρα με μεγάλα μάτια και μαύρο σακάκι. Προσπαθώντας να επικοινωνήσει τηλεπαθητικά μαζί τους, το κύριο μήνυμά του ήταν η φροντίδα του περιβάλλοντος.

The Phenomenon
Το ντοκιμαντέρ «The Phenomenon» έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2020.

They are already here

Ένα νέο ντοκιμαντέρ αναμένεται να ερευνήσει μια σειρά ανεξήγητων δραστηριοτήτων UFO στην Πολωνία. Η ταινία, που ονομάζεται «They are already here», επικεντρώνεται σε ένα μικρό χωριό, το Wylatowo, στο οποίο, από το 2000 έως το 2006, περίεργα φαινόμενα έλαβαν χώρα στον νυχτερινό ουρανό, ενώ σχήματα δημιουργήθηκαν στα γύρω χωράφια. Ο σκηνοθέτης Beaga Migas προσπάθησε μόνος του να βρει απαντήσεις, χωρίς τη βοήθεια επιστημόνων, καθώς θεώρησαν το εγχείρημα αστείο. Με το ενδιαφέρον του κόσμου για την περιοχή να αυξάνεται κάθε χρόνο, οι άνθρωποι αποφάσισαν να διατηρήσουν τα σχήματα, με πολλούς να υποστηρίζουν πως στέλνονται τηλεπαθητικά σήματα στους χωρικούς από κάπου, ώστε να παραμείνουν αυτές οι δημιουργίες.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Alien Worlds

Τη ζωή σε άλλους πλανήτες μας κάνει να φανταζόμαστε το «Alien Worlds», μια παραγωγή του Netflix. H μίνι-σειρά, που αποτελείται από τέσσερα επεισόδια, προβλήθηκε στην πλατφόρμα στις 2 Δεκεμβρίου του 2020. Με τη χρήση τεχνικών CGI και με βάση τους νόμους της ζωής στη Γη, προβάλλεται το πώς μπορεί να είναι η εξωγήινη ζωή. Λίγες ημέρες μετά την πρεμιέρα, η σειρά μπήκε στην λίστα των top 10 shows του Netflix στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Alien Worlds Netflix
Το «Alien Worlds» είναι μια βρετανική παραγωγή που διηγείται η Sophie Okonedo

Alien Encounters from New Tomorrowland

Με το θέμα ασχολήθηκε και η Disney! Τον Μάρτιο του 1995, παίχτηκε στην αμερικανική τηλεόραση ένα μυστηριώδες ντοκιμαντέρ με τίτλο «Alien Encounters from New Tomorrowland». Το βίντεο των σαράντα πέντε λεπτών παρουσίαζε καταγεγραμμένο οπτικό-ακουστικό υλικό εξωγήινης παρουσίας στον πλανήτη μας. Σύμφωνα με την Walt Disney, ο λόγος της δημιουργίας ενός τέτοιου ντοκιμαντέρ ήταν η διαφήμιση της θεματικής περιοχής «Alien Encounters» που βρίσκεται στο ομώνυμο πάρκο στη Florida. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ωστόσο, δεν έλαβαν κάποια προειδοποίηση. Αν και είχε απαγορευτεί σε παιδιά κάτω των 12 ετών και σε άτομα με καρδιακά προβλήματα, κυρίως λόγω των πολύπλοκων φωτορυθμικών σε συνθήκες απόλυτου σκότους, προβλήθηκε μόνο μία φορά. Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια για να ανέβει στο διαδίκτυο η «απαγορευμένη» ή «χαμένη» ταινία, όπως την αποκαλούν κάποιοι, και αυτό γιατί μετά την ξαφνική προβολή της κανείς δεν κατάφερε να την βρει, γεγονός που οδήγησε σε όλο και περισσότερες φήμες να εμφανίζονται.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Εν τέλει θα μάθουμε ποτέ αν υπάρχουν εξωγήινοι; Επιστήμονες, κινηματογραφιστές, αλλά και απλοί άνθρωποι θα συνεχίσουν να ερευνούν. Όλο και περισσότερα στιγμιότυπα θα έρχονται στην επιφάνεια, ενώ όλοι εμείς θα περιμένουμε με ανυπομονησία την απάντηση στην ερώτηση:

Τελικά είμαστε μόνοι μας ή όχι;

 

Δείτε επίσης:

Συνέντευξη με τον Λάμπρο Φισφή – «Stand up comedy και Ελλάδα, ένα αισιόδοξο work in progress»

 

Κείμενο: Αναστασία Τσιλιμή (Lavart)

 

Πηγές φωτογραφιών: Φωτογραφία εξωφύλλου, 1, 2, 3

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr