YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
Ταξιδεύοντας την Τέχνη

«Ταξιδεύοντας την Τέχνη» παρουσιάζεται στον Κινηματογράφο Τριανόν

«Ταξιδεύοντας την Τέχνη» παρουσιάζεται στον Κινηματογράφο Τριανόν

Προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση
Παρασκευή 8 Απριλίου 18:30
Κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ
Είσοδος ελεύθερη

Ταξιδεύοντας την Τέχνη
Ταξιδεύοντας την Τέχνη

Η ARTOGETHER-Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία (πρώην Very Special Arts Hellas) παρουσιάζει την Παρασκευή 8 Απριλίου (ώρα 18:30) το ντοκιμαντέρ «Ταξιδεύοντας την Τέχνη», στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101, Μετρό Βικτώρια).

Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Χαντζή, αποτελεί καρπό του ομώνυμου προγράμματος, που υλοποιήθηκε με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και την υποστήριξη του Γραφείου Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και από της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού προγράμματος «Ταξιδεύοντας την Τέχνη», που έχει ως στόχο την προβολή του έργου καλλιτεχνών με αναπηρία και την ισότιμη καλλιτεχνική συνεργασία ατόμων με και χωρίς αναπηρία, έργα 25 εικαστικών με αναπηρία συνδιαλέχθηκαν με τα χειρόγραφα 25 λογοτεχνών, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από αυτά. Το αποτέλεσμα αυτού του διαλόγου ήταν ένα συλλεκτικό λεύκωμα και μία έκθεση η οποία ταξίδεψε στην Αθήνα, τον Βόλο, τα Ιωάννινα και τη Σπάρτη στα αντίστοιχα μουσεία του δικτύου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).
Το ντοκιμαντέρ περιγράφει αυτό το πλούσιο ταξίδι μέσα από συνεντεύξεις με τους συντελεστές του προγράμματος και βαθαίνει τον διάλογο ανάμεσα στους εικαστικούς και τους λογοτέχνες, αυτή τη φορά με τη δια ζώσης συνάντηση και συζήτησή δύο ζευγαριών. Συγκεκριμένα, ο εικαστικός κ. Κωνσταντίνος Καταγάς με τον λογοτέχνη κ. Βασίλη Βασιλικό, καθώς και η γλύπτρια κ. Γεωργία Γερογιάννη με τον λογοτέχνη κ. Δημήτρη Λαμπρόπουλο συναντιούνται για πρώτη φορά από κοντά, συνομιλούν γύρω από την καλλιτεχνική τους συνάντηση μέσω του προγράμματος, το πώς εξέλαβαν ο ένας το έργο του άλλου και αναπτύσσουν τον διάλογό τους ελεύθερα, αποδεικνύοντας πως η τέχνη είναι δίαυλος επικοινωνίας.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση των συντελεστών με το κοινό.

Πληροφορίες:

Είσοδος δωρεάν
Προσβασιμότητα
Ο χώρος και η εκδήλωση είναι πλήρως προσβάσιμα.
Παρεχόμενες υπηρεσίες: Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Ελληνικοί Υπότιτλοι για άτομα κωφά και βαρήκοα (ΥΚΒ) και Ακουστική Περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία – Μοντάζ: Αλέξανδρος Χαντζής
Διεύθυνση Φωτογραφίας-Color correction: Βαγγέλης Λαΐνας
Ηχοληψία: Θεόφιλος Μποτονάκης
Μετάφραση – Υποτιτλισμός: Ρενέ Μόλχο, Παντελής Παντελόγλου, Neaniko Plano Subtitles
Ακουστική Περιγραφή: Liminal Access, Σενάριο ΑΠ: Κερασία Μιχαλοπούλου, Αφήγηση ΑΠ: Χρήστος Θάνος, Ηχογράφηση ΑΠ: Basement Productions
Συντονίστρια παραγωγής ντοκιμαντέρ: Μαριλένα Κουκούλη

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
Trailer: https://vimeo.com/692469737
Facebook event: https://fb.me/e/2iOexna4W
Ιστοσελίδα: https://artogether.gr/ntokimanter-taxidevontas-tin-techni-8-4-trianon/

Μέτρα προστασίας δημόσιας υγείας
Σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19, για την είσοδο του ατόμων άνω των 18 ετών απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή έγκυρου πιστοποιητικού νόσησης. Η είσοδος ατόμων 4-17 ετών, γίνεται κι εναλλακτικά: εφόσον επιδείξουν στα ταμεία αρνητικό αποτέλεσμα self-test COVID (που έχει πραγματοποιηθεί εντός των τελευταίων 24 ωρών). Θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας των προσώπων που επιδεικνύουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, όπως προβλέπει ο νόμος. Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ
Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101, Μετρό Βικτώρια
T: +30 210 8215469 | http://www.trianon.gr/v1/ |leo@trianon.gr

ARTOGETHER-Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία
Δάφνης 8, Ζωγράφου 157 72
Τ: 210 7710847 |https://artogether.gr/| info@artoget.gr
Facebook: @ArTogether.VSA
Instagram: ArTogether-formerly VSA Hellas

Δείτε επίσης

Έρχεται νέα σειρά με το «It»- Μάθαμε όλες τις σχετικές πληροφορίες

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
Στέλιος-Αϊβαζόγλου-Banner-mobile
Στέλιος-Αϊβαζόγλου-desktop-mobile
YelloWizard.gr