Search
Close this search box.

Σίλια Κατραλή – «Ό,τι φτιάχνεται με αγάπη δεν είναι ποτέ λάθος»

Η Σίλια Κατραλή είναι ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και τραγουδίστρια, μα πάνω απ’ όλα είναι ένα άτομο ζωντανό, γεμάτο όρεξη για όνειρα και δημιουργία.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη μας και να επιβεβαιώσει πως η νέα γενιά έχει ουσιαστικά πράγματα να δείξει αρκεί να έχει υπομονή και να ακολουθεί το ένστικτό της. Με αφορμή το πρόσφατο άλμπουμ της «Ελεύθερο κάμπινγκ» μίλησε στη Lavart για το ιδανικό καλοκαίρι, τον ρόλο της αγάπης στη ζωή και στην τέχνη της και τα εφόδια που χρειάζονται οι νέοι καλλιτέχνες για να φτάσουν ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά τους.

Άννα Μαρία Χαραλάμπη (Lavart) –  Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με τις τέχνες; Είναι κάτι που μπορείς να πεις ότι ήθελες από παιδί;

Σίλια Κατραλή –  Ήταν κάτι που αποφάσισα περίπου στην έκτη δημοτικού. Ήθελα αρχικά να γίνω σκηνοθέτης ή έτσι έλεγα. Μετά σπούδασα υποκριτική και συνέβησαν στον δρόμο μου διάφορα απρόοπτα γεγονότα. Μπλέχτηκα με διάφορες μπάντες στο σχολείο και στα πρώτα χρόνια της σχολής, κυρίως σε ροκ ύφος. Ύστερα έκανα κάποια μιούζικαλ. Κάποια στιγμή συνάντησα ανθρώπους φωτεινούς, φτιάξαμε ομάδα. Κι έτσι βρέθηκα εδώ.

Άννα Μαρία Χαραλάμπη (Lavart) –  Πρόσφατα έκανες πέρασμα από τις Άγριες Μέλισσες, τη σειρά “φαινόμενο” του ANT1. Μίλησέ μας για την εμπειρία σου.

Σίλια Κατραλή – Ήταν μια πολύ καλοστημένη παραγωγή για τα ελληνικά δεδομένα. Και νομίζω πως γι’ αυτό βρίσκεται ακριβώς εκεί. Όλοι μαζί, συνεργείο και συντελεστές, φαίνονταν να γνωρίζουν πολύ καλά το τι ακριβώς κάνουν και πού απευθύνονται. Κι αυτό είναι κάτι που το εντοπίζει όποιος παρακολουθεί και το επιβραβεύει με έναν τρόπο. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία.

Άννα Μαρία Χαραλάμπη (Lavart) – Ως κατεξοχήν δημιουργικό άτομο, πώς βίωσες την πρωτόγνωρη κατάσταση που λέγεται καραντίνα;

Σίλια Κατραλή – Όχι περισσότερο άσχημα ή όμορφα από άλλα άτομα ή σύμπαντα. Ήταν μια κατάσταση μέσα στην οποία αδιαμφισβήτητα χάσαμε κάποια πράγματα, βρήκαμε βέβαια κάποια αλλά. Συνήθως έτσι συμβαίνει. Πέρασα αρκετές φάσεις μέσα σε αυτήν την περίοδο, όμως στο τέλος μπορώ να πω πως, πέρα από το σοκ και το όλο αρνητικό πρόσημο του πράγματος, υπήρξε κι ένας χώρος και χρόνος για επαναπροσδιορισμό αξιών, μέσα και έξω από εμάς.

Άννα Μαρία Χαραλάμπη (Lavart) – Τι ήταν αυτό που μπορείς να πεις ότι στερήθηκες κατά τη διάρκεια του lockdown;

Σίλια Κατραλή – Το θέατρο, κυρίως. Την επαφή αυτή με τον κόσμο. Την αμεσότητα και τη διάδραση. Κατά τα άλλα δε μπορώ να πω ότι μου έλειψαν τα κλαμπ.

Άννα Μαρία Χαραλάμπη (Lavart) – «Εγώ πιστεύω στην αγάπη», μας λες. Ποιος ο ρόλος της στη ζωή σου και πόσο δυνατά παρεμβαίνει στην τέχνη σου;

Σίλια Κατραλή – Ζω και δημιουργώ έχοντας πάντα ως κίνητρο την αγάπη. Ό,τι φτιάχνεται με αγάπη δεν είναι ποτέ λάθος. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να βλέπει κανείς τον κόσμο.

Άννα Μαρία Χαραλάμπη (Lavart) – Διακρίνεται έντονα το στοιχείο του καλοκαιριού στον πρόσφατο δίσκο σου «Ελεύθερο Κάμπινγκ». Θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου παιδί του καλοκαιριού;

Σίλια Κατραλή – Ναι. Μπορούμε να το πούμε κι έτσι. Σίγουρα είναι η εποχή που προτιμώ.

Άννα Μαρία Χαραλάμπη (Lavart) –  Αεροπλάνο, κόσμος και ένα σακίδιο στην πλάτη ή άμμος, θάλασσα, τεκίλα και μάνγκο; Ποιες οι ιδανικές διακοπές για σένα;

Σίλια Κατραλή – Τα μέρη τα κάνουν οι άνθρωποι νομίζω. Προτιμώ αυτές που είναι σε σκηνή. Και υπάρχει άμεση σύνδεση με τη φύση και τον κόσμο. Εκεί ακούω, αισθάνομαι και αφουγκράζομαι τα πράγματα καλύτερα. Σίγουρα οι άνθρωποι που σε συντροφεύουν σε αυτά τα τοπία είναι το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι μας είναι οι άλλοι – πάντα το λέω αυτό.

Άννα Μαρία Χαραλάμπη (Lavart) – Αν σου δινόταν η δυνατότητα, σε ποιου σκηνοθέτη τον κόσμο θα ήθελες να ζεις; Αν προτιμάς, σε ποια ταινία θα ήθελες να πρωταγωνιστήσεις;

Σίλια Κατραλή – Στο Melancholia του Lars Von Trier.

Άννα Μαρία Χαραλάμπη (Lavart) – Αναμφίβολα, βιώνουμε μια δύσκολη από πολλές απόψεις εποχή. Ποια τα όπλα με τα οποία θα πρέπει να οπλιστεί ένας νέος καλλιτέχνης στην προσπάθειά του να αγγίξει το όνειρό του; Τι θα τον συμβούλευες;

Σίλια Κατραλή – Νομίζω πως μαθαίνει κανείς μόνος του αυτά που χρειάζεται να μάθει. Καλό είναι να ακολουθούμε το ένστικτό μας. Να μη βιαζόμαστε. Να δίνουμε χώρο και χρόνο στα δημιουργήματα και στους ανθρώπους μας. Και κάπως έτσι ξεκινούν οι επαναστάσεις.

Άννα Μαρία Χαραλάμπη (Lavart) – Πώς ορίζεται για σένα η έννοια της επιτυχίας;

Σίλια Κατραλή – Δεν ορίζεται. Σίγουρα είναι μία συνιστώσα πολλών μικρών επιτυχιών. Δεν είναι μια σταθερά. Είναι μεταβλητή, θέλει επιμονή και χρόνο. Μα, με βεβαιότητα, όταν έρχεται θέλει αποδόμηση, αποδοχή και συνέχεια.

Η Σίλια Κατραλή θα βρίσκεται σε μία παράσταση που διατρέχει τη ζωή, το όραμα και το έργο του Άγγελου Σικελιανού με τίτλο «Σικελιανός – ο Άγγελος της ποίησης», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Φαλκώνη, παρέα με εξαιρετικούς συντελεστές. Εκεί υποδύεται την Εύα Πάλμερ Σικελιανού – τη γυναίκα του σπουδαίου ποιητή. Η παράσταση θα ανέβει αρχικά στη Λευκάδα και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου στο κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός.» 

Διαβάστε επίσης:

 

Συνέντευξη: Άννα Μαρία Χαραλάμπη (Lavart)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr