Search
Close this search box.
Ελένη Ουζουνίδου

Συνέντευξη: Ελένη Ουζουνίδου – Οι γυναίκες στη ζωή του Καραϊσκάκη

Η Ελένη Ουζουνίδου είναι ηθοποιός με 22 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στο χώρο του Θεάτρου (όπως: «Η Ψιλικατζού», «Αρίστος», «Θεσμοφοριάζουσες», «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου», «Τα μάτια» κλπ.). Τα τελευταία χρόνια, την απολαύσαμε και σε τηλεοπτικές δουλειές («Πέτα την Φριτέζα», «Αστέρας Τρίπολης», «Παρουσιάστε» κλπ.).  Με αφορμή την παράσταση «Περιμένοντας τον Καραϊσκάκη», με την οποία βρίσκεται σε περιοδεία, μίλησε στην Lavart, φωτίζοντας κάποια σημεία της…  Επανάστασης περιμένοντας τον μεγάλο Ήρωα!

Περιμένοντας τον Καραϊσκάκη
Περιμένοντας τον Καραϊσκάκη

Δήμητρα Γκαμπλιά (Lavart) – Κα. Ουζουνίδου διανύετε 22 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στον χώρο του Θεάτρου. Τα τελευταία χρόνια σας απολαμβάνουμε και σε τηλεοπτικές δουλειές πέρα από θεατρικές. Πώς θα χαρακτηρίζατε αυτή σας την εμπειρία; Τι καινούργιο μάθατε για το επάγγελμα του ηθοποιού;

Ελένη Ουζουνίδου – Δεν έμαθα κάτι καινούργιο, όταν παίζεις στην τηλεόραση είναι σα να παίζεις σ’ ένα μικρό θέατρο, σε απόσταση αναπνοής απ’ τον θεατή, όπου απαιτείται πιο απλή και ρεαλιστική υποκριτική, απλώς τη θέση του θεατή την παίρνει η κάμερα. Τα τελευταία χρόνια δουλεύω σε μικρούς χώρους κι έτσι η εξοικείωση με την κάμερα ήρθε ταχύτατα κι ομολογώ πως η διαδικασία των γυρισμάτων μου είναι πολύ ευχάριστη.

Δήμητρα Γκαμπλιά (Lavart) – Σε λίγες μέρες ξεκινά η καλοκαιρινή σας περιοδεία με την παράσταση «Περιμένοντας τον Καραϊσκάκη». Τι συναισθήματα σας ξυπνούν καθώς θα βρεθείτε απέναντι σε κοινό μετά από τόσο καιρό;

Ελένη Ουζουνίδου – Νιώθω ότι δεν πέρασε ούτε μια μέρα από τότε που έχω να βρεθώ απέναντι σε κοινό κι όμως πέρασε ένας χρόνος! Δε μου έλειψε το θέατρο διότι ήμουν τυχερή, συμμετείχα στα γυρίσματα του σίριαλ, αλλά και στη μεγάλη μήκους ταινία της Ασημίνας Προέδρου «Πίσω απ’ τις θημωνιές», οπότε ένιωθα ότι την ασκούσα την τέχνη μου. Βέβαια, όσο πλησιάζουν οι μέρες της πρεμιέρας, το τρακ, η αγωνία και το χτυποκάρδι αρχίζουν να αυξάνονται.

Δήμητρα Γκαμπλιά (Lavart) – Φέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, μια τόσο ιστορική στιγμή εσείς καλείστε να πρωταγωνιστήσετε στην παράσταση «Περιμένοντας τον Καραϊσκάκη». Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση.

Ελένη Ουζουνίδου – Είναι μια συγκινητική κωμωδία που διαδραματίζεται στον άλλον κόσμο! Ένας άνθρωπος ζωντανός θα επισκεφτεί τον κόσμο των νεκρών για να συναντήσει τον Καραϊσκάκη και με αφορμή της επίσκεψης, μαζεύονται συγγενείς και φίλοι του Καραϊσκάκη με οικοδεσπότη τον βιογράφο του, που υποδύεται ο κύριος Λαζόπουλος, για να μιλήσουν γι’ αυτόν.

Περιμένοντας τον Καραϊσκάκη
Περιμένοντας τον Καραϊσκάκη

Δήμητρα Γκαμπλιά (Lavart) – Είναι επίκαιρος ο Καραϊσκάκης στις μέρες μας; Αν ναι σε ποιους τομείς;

Ελένη Ουζουνίδου – Ρωτάτε για τον τρόπο σκέψης του και τον τρόπο που πολέμησε; Εάν ναι, τότε για τον καθένα από μας είναι διαφορετική η απάντηση, διότι ο Καραϊσκάκης ήταν ανυπόταχτος, διαβολικά έξυπνος, ικανότατος στρατηγός που, όμως, δε θα πρόδιδε ποτέ το συμφέρον της πατρίδας κι επιθυμούσε μια χώρα ελεύθερη, χωρίς τις ξένες δυνάμεις και τους δήθεν φιλέλληνες να διαμορφώνουν κατά πώς ήθελαν την ελληνική επανάσταση.

Δήμητρα Γκαμπλιά (Lavart) – Τελικά «επαναστάτης» γεννιέσαι ή γίνεσαι; Υπό ποιες συνθήκες διαμορφώνεται όλο το πλαίσιο;

Ελένη Ουζουνίδου – Αυτό ίσως οι ιστορικοί ή οι κοινωνιολόγοι να μας το ανέλυαν καλύτερα.

Δήμητρα Γκαμπλιά (Lavart) – Στο κείμενο του Λάκη Λαζόπουλου, μέσα από την αιχμηρή πένα του περνούν πολλοί χαρακτήρες που στιγμάτισαν τη ζωή του μεγάλου Ήρωα. Εσείς, μέσα από τους ρόλους που υποδύεστε στην παράσταση, τι αποκομίσατε για τη ζωή του μεγάλου αγωνιστή;

Ελένη Ουζουνίδου – Υποδύομαι τη μάνα του Ζωή, τη γυναίκα του Γκόλφω και τη σύντροφό του Μαριώ που την έντυνε άντρα, την είχε πάντα δίπλα του και την αποκαλούσε Ζαφείρη. Συνειδητοποίησα πως η επανάσταση ήταν πολύ διαφορετική από αυτή που μάθαμε και μαθαίνουμε στα σχολικά βιβλία.

Περιμένοντας τον Καραϊσκάκη
Περιμένοντας τον Καραϊσκάκη

Δήμητρα Γκαμπλιά (Lavart) – Αν έπρεπε να δώσετε έναν τίτλο στο σήμερα μετά από την συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης ποιος θα ήταν αυτός;

Ελένη Ουζουνίδου – Απελευθερωθήκαμε;;;;;

Δήμητρα Γκαμπλιά (Lavart) – Το θέατρο πάντα τα καταφέρνει; Ακούγονται πολλά εν όψει Σεπτεμβρίου αναφορικά με την νόσο Covid-19 και τις μεταλλάξεις της.

Ελένη Ουζουνίδου – Θα δείξει η ιστορία. Πάντως σίγουρα θα πρέπει, εάν τα θέατρα είναι ανοιχτά και το φθινόπωρο, γι’ αυτούς τους λίγους θεατές που θα έρθουν να μας δουν, να δίνουμε το πιο καλό μας, το πιο ωραίο μας, να πούμε τις πιο δυνατές μας ιστορίες με τον καλύτερο τρόπο. Εύχομαι όλοι μας να μετατοπιστούμε, να είμαστε πιο γενναίοι και πιο θαρραλέοι, πιο ειλικρινείς, πιο βαθείς και αυθεντικοί.

Δείτε επίσης:

«Περιμένοντας τον Καραϊσκάκη» στο Θέατρο Κήπου Θεσσαλονίκης

Συνέντευξη: Δήμητρα Γκαμπλιά (Lavart)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr