Search
Close this search box.
Museum of the Home

Οκτώ νέα μουσεία ανοίγουν το 2021 σε όλο τον κόσμο

Οκτώ νέα μουσεία σε όλο τον κόσμο ανοίγουν τις πόρτες τους

Μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο, μετά από σχεδόν έναν χρόνο πανδημίας και καραντίνας, κατά την διάρκεια του 2021, ο παγκόσμιος πολιτιστικός χάρτης ανανεώνεται και εμπλουτίζεται με το άνοιγμα οκτώ νέων μουσείων. Οκτώ, διαφορετικά μεταξύ τους, νέα μουσεία θα ανοίξουν για το κοινό και υπόσχονται να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες.

1. Western Australian Museum, Perth

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά νέα κτήρια στον κόσμο, θα αλλάξει τα δεδομένα στον πολιτιστικό χάρτη της Αυστραλίας. Για αυτό το έργο διατέθηκε το τεράστιο ποσό των 400 εκατομμυρίων δολαρίων (220 εκατομμύρια λίρες).

 Western Australian Museum
Western Australian Museum

Για να μάθετε περισσότερα για το νέο μουσείο της Αυστραλίας πατήστε εδώ.

2. National Museum of African American Music, Nashville

Οι λάτρεις της μουσικής θα έχουν σύντομα έναν άλλο λόγο να χαρούν την πρωτεύουσα του Τενεσί. Ανοίγει τις πόρτες του στις αρχές του 2021, λέγεται ότι είναι το μόνο μουσείο αφιερωμένο στις μουσικές συνεισφορές των Αφροαμερικανών, από τη Μεγάλη Μετανάστευση,  την τζαζ και τα μπλουζ, μέχρι σήμερα. Οι επιμελημένες εκθέσεις της θα αποτελέσουν μια έγκαιρη γιορτή για το πώς οι Αφροαμερικανοί διαμόρφωσαν το soundtrack των ΗΠΑ.

National Museum of African American Music
National Museum of African American Music

Για να μάθετε περισσότερα για το μουσείο πατήστε εδώ.

3. Museum of the Home, London

Την άνοιξη θα ανοίξει ξανά το μουσείο κοινωνικής ιστορίας, το οποίο εμπεριέχει και την συλλογή του πρώην μουσείου Geffrye και στεγάζεται σε ξενώνες του 18ου αιώνα, στο Χόξτον. Διαθέτει νέες γκαλερί, εκτεταμένους εκθεσιακούς χώρους και αίθουσα ανάγνωσης, όπως επίσης, διαθέτει και εξωτερικό χώρο με καφετέρια για τους επισκέπτες.

Museum of the Home
Museum of the Home

Για να μάθετε περισσότερα για το μουσείο πατήστε εδώ.

4. Munch, Oslo

Το μουσείο «Munch» θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του Edvard Munch, του καλλιτέχνη που μας έδωσε το «The Scream». Αλλά, όταν ανοίξει το 2021, το μουσείο θα περιλαμβάνει πίνακες, σχέδια και φωτογραφίες από μια συλλογή 45.000 έργων που κληροδοτήθηκε στην πόλη μετά το θάνατό του, το 1944. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί και ένα πρόγραμμα προσωρινών εκθέσεων που γιορτάζουν νέους σύγχρονους καλλιτέχνες.

Για να μάθετε περισσότερα για το μουσείο πατήστε εδώ.

5. Sigmund Freud Museum, Vienna

Το άνοιγμα του πρώην σπιτιού του (από το 1971) και σημερινού μουσείου του Sigmund Freud, με ιδιωτικά δωμάτια και με μια έκθεση φωτογραφιών, είναι μια νέα ευκαιρία να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στη ζωή και τη δουλειά του. Ο ψυχαναλυτής πέρασε 47 χρόνια στο Berggasse, 19 πριν φύγει στο Λονδίνο πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το κενό των δωματίων είναι μέρος του ζητήματος: Ο Freud  πήρε τα περισσότερα από τα υπάρχοντά του μαζί του στο Λονδίνο, και τα ελάχιστο που έμειναν παλιό του σπίτι είναι υπενθύμιση της εξορίας και της ελευθερίας.

Sigmund Freud Museum
Sigmund Freud Museum

Για να μάθετε περισσότερα για το μουσείο πατήστε εδώ.

6. Hans Christian Andersen Museum, Odense

Η ιδέα και μόνο της δημιουργίας ενός νέου μουσείου αφιερωμένου στα έργα του συγγραφέα δημιουργεί την αίσθηση πως θα είναι παραμυθένιο. Το μουσείο θα ανοίξει το καλοκαίρι του 2021, στην πατρίδα του Andersen. Στον χώρο του μουσείου θα υπάρχουν μεταξύ άλλων λίμνες και κρεμαστοί κήπου, όπως τους σχεδίασε ο Kengo Kuma, ο οποίος εμπνεύστηκε από τα έργα του συγγραφέα.

Hans Christian Andersen Museum
Hans Christian Andersen Museum

Για να μάθετε περισσότερα για το μουσείο πατήστε εδώ.

7. Planet Word, Washington, D.C.

«Το μουσείο όπου η γλώσσα ζωντανεύει» ή αλλιώς το Planet Word, είναι μια συναρπαστική γλωσσική εμπειρία που βρίσκεται στο ιστορικό Franklin School, στην Ουάσιγκτον. Είναι ένα μουσείο voice-activated (το πρώτο στον κόσμο!) ιδανικό για όλες τις ηλικίες. Στην ουσία είναι μια διαδραστική γκαλερί και τα εκθέματα ζωντανεύουν λέξεις και γλώσσα.

Planet Word
Planet Word

Για περισσότερες πληροφορίες για το μουσείο πατήστε εδώ.

8. Grand Egyptian Museum, Giza, Egypt

Αν και η κατασκευή ξεκίνησε επισήμως το 2002 ( η πρώτη σύλληψη του ήταν το 1992) εξαιτίας κάποιων καθυστερήσεων κατασκευής, επανάστασης, έλλειψης κεφαλαίων και πλέον, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, το μουσείο θα άνοιγε στο τελευταίο τρίμηνο του 2020 έως το 2021. Θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο και θα επικεντρώνεται σε έναν μόνο πολιτισμό. Το κόστος της κατασκευής του συγκεκριμένου μουσείου αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια (από τα πιο ακριβά εγχειρήματα που δημιουργήθηκαν ποτέ).

Grand Egyptian Museum
Grand Egyptian Museum

Για να μάθετε περισσότερα για το μουσείο πατήστε εδώ.

Κείμενο: Ειρήνη Γκότση

 

Πηγή πληροφοριών

Πηγές φωτογραφιών:1, 23, 4, 56, 7

Πηγή εξωφύλλου

Δείτε επίσης

Το Μουσείο Μοντέρνας τέχνης της Νέας Υόρκης παρουσιάζει online τις εκθέσεις του

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr