Search
Close this search box.
κολομβος

Οι αρχαίοι Έλληνες έφτασαν στην Αμερική πριν τον Κολόμβο;

Η αντίληψη ότι οι αρχαίοι Έλληνες έφτασαν στην Αμερική πριν από τον Κολόμβο μπορεί να φαίνεται εξωφρενική, αλλά ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν το αντίθετο.

Βασισμένο σε μια νέα επιλογή διαλόγων που έγραψε ο Πλούταρχος, Έλληνας ιστορικός που έζησε από το 46 έως το 119.

Δρ Καθηγητής Αρχαιολογίας (Αρχαιολογική Φυσική), Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ο Ionis Lritz διάβασε το κείμενο του Πλούταρχου και κατέληξε στη θεωρία ότι οι αρχαίοι Έλληνες έφτασαν στην πραγματικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το κείμενο του Πλούταρχου, “Στο πρόσωπο που εμφανίζεται στην σφαίρα του φεγγαριού”, αναφέρεται συνήθως ως “de faci”.” Στη συνομιλία, ο Λαμπρίας ζητά από τη Σίλα την Καρχηδονία να επαναλάβει μια ιστορία που άκουσε από το προσωπικό του ναού του Κρόνου στην Καρχηδόνα.

Η Σίλα λέει στον Λαμπρία για έναν ταξιδιώτη που πήγε στον ναό αφού επέστρεψε σε μια μακρινή, απέραντη ήπειρο.

Έλληνες επιστήμονες λένε ότι Έλληνες ταξίδεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες
Dr. Ο Λιριτζής στήριξε τη θεωρία του στην επιστημονική θεωρία σε μια μελέτη που συνυπέγραψαν η αστρονόμος Παναγιώτα Πρέκα-Παπαδέμα, ο φιλόσοφος Κωνσταντίνος Καλαχανής, ο μετεωρολόγος Κρις Τζάνης και ο σύμβουλος τεχνολογίας πληροφοριών Παναγιώτης Αντωνόπουλος.

Σύμφωνα με τον ταξιδιώτη στο D. Face, Νέοι ταξιδιώτες θα ταξιδεύουν στη μεγαλύτερη ήπειρο περίπου μία φορά κάθε 30 χρόνια και ο Κρόνος – οι Έλληνες τον αποκαλούσαν Χρόνος – εμφανίστηκε στον αστερισμό του Ταύρου.

Dr. Ο Λυριτζής και οι συνάδελφοί του ισχυρίζονται ότι οι αρχαίοι Έλληνες ταξίδεψαν σε αυτήν την ήπειρο – αυτή είναι στην πραγματικότητα η Βόρεια Αμερική.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις εκτεταμένες γνώσεις τους για την αστρονομία για να εντοπίσουν τα ρεύματα του Ατλαντικού και να κινηθούν προς τα δυτικά.

Η ολική έκλειψη του ήλιου εμφανίζεται στην ιστορία που αφηγείται ο ταξιδιώτης στο D. Face. Η ελληνική ερευνητική ομάδα έψαξε πέντε χιλιάδες αρχεία έκλειψης για να βρει ένα που να πληροί τις παραμέτρους της συνομιλίας.

Οι ερευνητές εγκαταστάθηκαν σε μια έκλειψη το 75 μ.Χ. Χρησιμοποιώντας αστρονομικό λογισμικό, η ομάδα του Δρ Λιρίτη παρατήρησε ότι κατά τις δεκαετίες που περιβάλλουν αυτήν την έκλειψη, ο Κρόνος εμφανίστηκε πραγματικά στον Ταύρο σε τρεις περιόδους: 26 έως 29 μ.Χ., 56 έως 58 μ.Χ. και 85 έως 88 μ.Χ.

Η ομάδα χρησιμοποίησε την έκλειψη του 75 μ.Χ. για να υπολογίσει τον χρόνο της συνομιλίας μεταξύ του πληροφοριοδότη του Πλούταρχου και της Σίλα, η οποία ταξίδεψε στη Μεγάλη inentπειρο.

Με βάση αυτό, ο Leritz και οι συνεργάτες του ταξίδεψαν στον Κρόνο πρόσφατα στο ζώδιο των Ιχθύων, δηλαδή το 56 μ.Χ.

Οι ρυθμίσεις για το ταξίδι που περιέγραψε η Silla ξεκίνησαν εκείνο το έτος, δήλωσαν οι ερευνητές. Οι ταξιδιώτες έφτασαν στη Βόρεια Αμερική το 57 μ.Χ.

Οι αρχαίοι Έλληνες έμειναν στις Ηνωμένες Πολιτείες για ένα χρόνο και το φθινόπωρο του 58 μ.Χ., ο Κρόνος ταξίδεψε στο σπίτι του όταν έφυγε από τον Ταύρο. Αυτό είναι το πιο πρόσφατο ταξίδι στην εποχή της γραφής του Πλούταρχου.

Σύμφωνα με το κείμενο, τέτοια ταξίδια πρέπει να πραγματοποιούνται κάθε 30 χρόνια για αρκετούς αιώνες, θεωρεί η ελληνική ομάδα.

Οι γεωγραφικές εξηγήσεις υποστηρίζουν τη θεωρία
Η ανάλυση του De Fassi αντλεί ίχνη από τις γεωλογικές περιγραφές που έγιναν εκείνη την εποχή. Το κείμενο του Πλούταρχου αναφέρεται σε μια «μεγάλη ήπειρο» πέρα ​​από το νησί Ojigia, η οποία, σύμφωνα με το κείμενο, είναι ένα τριήμερο ταξίδι δυτικά της Βρετανίας.

Ο Πλούταρχος έγραψε επίσης ότι οι Έλληνες άποικοι πλησίασαν τη “Μεγάλη inentπειρο” μέσω ενός κόλπου που ενώνει το Δέλτα του ποταμού Βόλγα, τη βόρεια πύλη προς την Κασπία Θάλασσα.

Η Λειτουργία τράβηξε μια γραμμή από αυτό το μέρος πέρα ​​από τον Ατλαντικό, αναφερόμενη σε αυτήν ως Google Earth, η οποία οδήγησε στον Κόλπο του Αγίου Λόρενς στον Καναδά.

Ο επιστήμονας λέει ότι οι αρχαίοι Έλληνες άποικοι μπορεί να ταξίδεψαν στη σημερινή Αμερική για έρευνα, πλούτο ή θρησκευτικούς σκοπούς.

Λέει ότι ταξίδεψαν στενά όταν ο Κρόνος βρισκόταν στο ζώδιο του Ταύρου επειδή παρακολουθούσαν από κοντά τα αστρονομικά γεγονότα που σχετίζονται με τον Χρόνο, τον πατέρα του Δία.

Ο μηχανισμός αντιγύθηρα, ένα είδος αστρονομικού συστήματος για τους αρχαίους Έλληνες, υποστηρίζει τη θεωρία ότι παρακολουθούσαν από κοντά τις κινήσεις των άστρων και των πλανητών.

Ορισμένοι αρχαιολόγοι απορρίπτουν τη θεωρία
Ορισμένοι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι το ταξίδι των αρχαίων Ελλήνων στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν απίστευτο – αν και αδύνατο.

Άλλοι το απορρίπτουν κατηγορηματικά, υποστηρίζοντας ότι οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν αποδείξεις ότι έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και έμειναν εκεί ακόμη και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Καθηγητής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UPC), ο οποίος μελετά υποβρύχια αρχαιολογία στην ανατολική Μεσόγειο, είπε ότι είναι απίθανο να διασχίστηκε κατά λάθος από τους αρχαίους Έλληνες, αλλά δεν υπάρχουν οριστικά στοιχεία που να υποστηρίζουν μια τέτοια θεωρία. Ο Μπρένταν Φόλεϊ, υποβρύχιος αρχαιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Λουντ στη Σουηδία, μελετούσε ναυάγια από τα αρχαία χρόνια και οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν τεχνικές πλοήγησης ή γνώσεις για να πλοηγηθούν στον ανοιχτό Ατλαντικό.

Ο Ελληνοκαναδός αρχαιολόγος έχει παρόμοια θεωρία
Ο Ελληνοκαναδός ερευνητής αιγαιοπελαγίτικων σεναρίων Δρ. Ο Μηνάς Σικρίτσης έχει μια θεωρία παρόμοια με αυτή του Δρ Λιρίτη.

Ο επιστήμονας είπε ότι οι αρχαίοι Έλληνες μπορεί να έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες πολλά χρόνια πριν το ιταλικό ναυτικό Χριστόφορος Κολόμβος απέπλευσε το 1492.

Ο Σικρίδης, ο οποίος διάβασε επίσης το Plutarchin de Faci, είπε ότι οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν ότι υπήρχε μια “μεγάλη” ήπειρος “δυτικά των τριών νησιών και βορειοδυτικά της Βρετανίας” – και αποδείχθηκε με προγράμματα υπολογιστών.

Ο Ελληνοκαναδός ερευνητής πιστεύει ότι η σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών ξεκίνησε κατά τη μινωική περίοδο και συνεχίστηκε μέχρι την ελληνιστική περίοδο.

Ο σκοπός αυτών των ταξιδιών κατά την Εποχή του Χαλκού ήταν η μεταφορά εμπορίου και υψηλής ποιότητας χαλκού από τη λίμνη Superior στα σύνορα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά.

Μετά τους Μινωίτες, οι Μυκηναίοι συνέχισαν το ταξίδι τους. Αργότερα, κατά την Εποχή του Σιδήρου, το ενδιαφέρον για την περιοχή εξασθένησε.

Σύμφωνα με αυτήν τη θεωρία, για να ανανεώσουν τους ιερείς εκεί, τα πλοία του Gronos ταξίδευαν μόνο μία φορά κάθε τριάντα χρόνια σε περιοχές όπου οι άνθρωποι λάτρευαν το Chronos – προφανώς τώρα στις πολιτείες του Καναδά και της Βόρειας Αμερικής.

Πηγή 

Πηγή εξωφύλλου 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr