μετάλλαξη

Νέα μετάλλαξη: Τι εισηγείται η επιτροπή των ειδικών μετά τα πρώτα κρούσματα στην Ευρώπη

Αυστηρότατο πρωτόκολλο για τα ταξίδια από και προς τις χώρες της Αφρικής, όπου έχει εντοπιστεί το νέο στέλεχος του ιού με τις πολλές μεταλλάξεις εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Ειδικών.

Μόνο τα απολύτως αναγκαία ταξίδια θα επιτρέπονται από και προς αυτές τις χώρες, ενώ εισέρχονται από τις χώρες αυτές θα μπαίνουν σε 10ημερη καραντίνα.

Idols: Ο Βλάσης Μπονάτσος ένωσε ξανά τους «Απαράδεκτους» – Συγκίνησε η Δήμητρα Παπαδοπούλου

Οι χώρες για τις οποίες θα ισχύσει το πρωτόκολλο είναι η Νότια Αφρική, η Μποτσουάνα, η Ζιμπάμπουε, το Λεσότο, η Ναμίμπια και το Εσουατίνι. Η είσοδος θα γίνεται με την επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) και η καραντίνα θα είναι επιτηρούμενη. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας θα υποβάλλονται και σε ακόμη ένα τεστ PCR.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της Επιτροπής δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο κάποιας μορφής lockdown, εάν επιδεινωθεί κι άλλο η κατάσταση. Δεν είναι σαφές εάν το lockdown θα απαγορεύει μόνο τις μετακινήσεις από νομό και νομό ή θα είναι ευρύτερο.

Το βίντεο της Finos Film για τον εμβολιασμό!

Παγκόσμια ανησυχία
Η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού έχει πυροδοτήσει διεθνή συναγερμό. Η μία μετά την άλλη οι χώρες λαμβάνουν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα και εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες. Η Κομισιόν ανακοίνωσε από το πρωί ότι προτείνει να ενεργοποιηθεί το φρένο έκτακτης ανάγκης που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να περιοριστούν δραστικά οι πτήσεις από και προς τη νότια Αφρική.

Η μετάλλαξη «B.1.1.529», όπως χαρακτηρίζεται, θα μπορούσε να αποδειχτεί πολύ χειρότερη, ενώ δεν αποκλείεται – ακόμη και σήμερα – ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να τη χαρακτηρίσει «παράγοντα ανησυχίας», δίνοντάς της και ονομασία με βάση κάποιο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου.

Πέθανε η χήρα του Μανώλη Καντάρη, του άνδρα που δολοφόνησαν το 2011 για μια κάμερα

Ο επιδημιολόγος Ρίτσαρντ Λέσελς από το Ινστιτούτο KRISP του Κολοράδο προειδοποίησε πως «υπάρχουν ενδείξεις ότι η νέα μετάλλαξη εξαπλώνεται ταχύτερα από τη Δέλτα και μπορεί επίσης να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στο ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα».

Πηγή 

Πηγή εξωφύλλου 

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ