κοινωνικό κομμωτήριο

Κοινωνικό κομμωτήριο: Η νέα δομή του Δήμου Αθηναίων προσφέρει φροντίδα και αγάπη

«Για εμάς, η περιποίηση των μαλλιών είναι μια πράξη φροντίδας και αγάπης», αναγράφεται εντός του χώρου.

Ψαλίδια, χτένες και καθρέπτες, όλα είναι έτοιμα στην καινούργια δομή του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, που από σήμερα υποδέχεται ανθρώπους που χρειάζονται στήριξη.

Τα νέα μέτρα που συζητά η κυβέρνηση -Προς κυλιόμενο ωράριο στο Δημόσιο, το σενάριο για lockdown ανεμβολίαστων

Το κοινωνικό κομμωτήριο έρχεται να προστεθεί στον κόμβο όπου επίσης περιλαμβάνονται παντοπωλείο, φαρμακείο, πλυντήρια, βιβλιοχαρτοπωλείο και διάθεση ρούχων. Χιλιάδες νοικοκυριά βρίσκονται στην αγκαλιά του δικτύου, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

«Με τη δημιουργία του κοινωνικό κομμωτηρίου ολοκληρώνεται το ευρύ φάσμα των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος Αθηναίων», ανέφερε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, «πρόκειται για ένα συμπληρωματικό βήμα στη διαδικασία της κοινωνικής επανένταξης και είμαστε υπερήφανοι για αυτή την πρωτοβουλία». Πράγματι, η προσωπική υγιεινή αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες για τη ψυχολογία του ατόμου και, ειδικά στην περίπτωση των άστεγων, αποτελεί ένα συνεχές άγχος. Δεν είναι μόνο θέμα υγείας αλλά και αυτοεκτίμησης, σεβασμού, ενσωμάτωσης.

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Ο χώρος θα προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του (κούρεμα και ξύρισμα) σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά που πληρούν τα κριτήρια. Δημιουργήθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρείας L’Oréal Hellas και πέρα από τον εξοπλισμό, από την εταιρία παρέχονται τα αναλώσιμα σε σταθερή βάση. Το ενδιαφέρον, μάλιστα, είναι ότι αποτελεί την πρώτη κοινωνική δομή του δήμου που θα λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές, σε συνεργασία με τον επαγγελματία κομμωτή Αναστάσιο Σταυρόπουλο.

Η φόρμα δήλωσης συμμετοχής είναι ανοικτή, εάν είστε του κλάδου. Ο κόμβος αλληλοβοήθειας (ΚΥΑΔΑ) βρίσκεται έναντι του Σταθμού Λαρίσης (Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας).\

Απογραφή πληθυσμού: Πώς θα κάνετε την ηλεκτρονική δήλωση – Η διαδικασία αναλυτικά

Πηγή 

Πηγή εξωφύλλου 

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ