Κίνα: Έσπασαν την καραντίνα και τους έβγαλαν να «παρελάσουν» για να τους διαπομπεύσουν

Συνοδεία αστυνομικών, με ολόσωμες ειδικές στολές, μάσκες και πλακάτ οι παραβάτες των κανονισμών εξετέθησαν στους κεντρικούς δρόμους της κινεζικής πόλης Jingxi

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Θετικός σε κορωνοϊό, μπήκε σε καραντίνα -ΝΔ: «Fake news» του ΣΥΡΙΖΑ ότι πήγε εκδρομή

Με νέα απόφαση που ελήφθη από τις κινεζικές αρχές, ορίζεται διαπόμπευση στους δρόμους για τους παραβάτες του υγειονομικού πρωτοκόλλου που βγήκαν έξω ενώ νοσούσαν από την ιδιαίτερα μεταδοτική μετάλλαξη Omicron, η οποία έχει προκαλέσει «τσουνάμι» κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο.

Στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα διακρίνονται τέσσερις άνθρωποι να φρούν μάσκα και ολόσωμες στολές και να παρελαύνουν μπροστα σε κόσμο, στην κινεζική πόλη Jingxi.

Μαζί με το αίσθημα ντροπής που συνοδεύει τους φορείς και δύο αστυνομικοί κρατούν τον καθένα, ενώ ένοπλοι αξιωματικοί παρακολουθούν την… παρέλαση.

Υπενθυμίζεται ότι τα κινεζικά σύνορα παραμένουν κλειστά λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Screenshot_2021-12-29_at_8_21_22_PM

Την ίδια στιγμή, οι περισσότερες χώρες του πλανήτη γνωρίζουν σημαντική άνοδο μολύνσεων λόγω της επικράτησης της Omicron, το ενθαρρυντικό όμως της υπόθεσης είναι ότι σύμφωνα με μελέτες η συγκεκριμένη παραλλαγή προκαλεί έως και 70% λιγότερες νοσηλείες σε σχέση με τις άλλες.

Πάντως, τα περισσότερα υγειονομικά επιτελεία ανά τον κόσμο συνέστησαν μέτρα ώστε να αναχαιτιστεί το νέο κύμα πανδημίας.

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ