Search
Close this search box.
καφές

Καφές: Και τέλος πλαστικού ποτηριού από τον Ιανουάριο του 2022 – Γιατί σημειώνονται οι διαρκείς ανατιμήσεις

Αντιμέτωποι με νέες αυξήσεις και στον καφέ έρχονται οι καταναλωτές.

Από την 1η Ιανουαρίου θα πληρώνουν τέλος τεσσάρων έως έξι λεπτών ανά τεμάχιο πλαστικού ποτηριού, ενώ τα πλαστικά καλύμματα θα λογίζονται ως ξεχωριστά προϊόντα. Το ποσό αυτό θα έχει ξεχωριστό κωδικό στην ταμειακή μηχανή, θα αποδίδεται κατευθείαν στην ΑΑΔΕ και θα καταλήγει στο Πράσινο Ταμείο.

Covid Free Gr Wallet: Νέα εφαρμογή για να αποθηκεύουμε τα πιστοποιητικά Covid στο κινητό

Οι καταναλωτές που δεν θέλουν να επιβαρύνονται μπορούν να κάνουν χρήση των δικών τους συσκευασιών. Οι επιχειρήσεις εστίασης ενθαρρύνονται να δίνουν έκπτωση σε όσους αγοράζουν τον καφέ τους, στο δικό τους ποτήρι πολλαπλών χρήσεων.

Η τιμή του καφέ στα ράφια των σούπερ μάρκετ έχει ήδη εκτιναχθεί καθώς πωλείται ακριβότερος κατά 4-6%, ενώ στην εστίαση έχουν περάσει αυξήσεις που κυμαίνονται από 5% έως 20%.

Ο καφές εσπρέσο σε πλαστικό ποτήρι κοστίζει πλέον από 1,80 έως 2,30 ευρώ, ενώ στον σερβιριζόμενο καφέ από τα 2,80 έως 3 ευρώ οι τιμές έχουν ανέβει στα 3,30 με 3,70 ευρώ, ενώ ανάλογα με την περιοχή φτάνει και τα 4 ευρώ.

Αν προσέξετε αυτό στο αβοκάντο, μην το φάτε, λένε ειδικοί!

Την ίδια ώρα, για τα δέκα είδη που σταδιακά αποσύρονται υπάρχουν ήδη εναλλακτικά βιοδιασπώμενα προϊόντα.

Πρόκειται για:

-πλαστικά καλαμάκια
-πλαστικά μαχαιροπίρουνα
-πλαστικά πιάτα μιας χρήσης
-ποτήρια πιάτα περιέκτες τροφίμων από φελιζόλ
-πλαστικές μπατονέτες
-πλαστικά στηρίγματα μπαλονιών
-πλαστικοί αναδευτήρες ποτών

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 5, Ιουλίου έχει σταματήσει και επισήμως η παραγωγή τους και προβλέπεται η κατάργηση πώλησης πλαστικών μίας χρήσης από τα καταστήματα έως τον Ιούλιο του 2021.

Mad Clip: Βγήκαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων -Πόσο είχε πιει ο τράπερ το μοιραίο βράδυ

Όσον αφορά τώρα στον καφέ, η τιμή του διεθνώς έχει αυξηθεί κατά 50% από τις αρχές του χρόνου καθώς υπάρχουν ελλείψεις εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας στο Βιετνάμ, αλλά και λόγω της ξηρασίας στη Βραζιλία.

Επίσης, από το 2023 οι εταιρείες που πωλούν νερό και αναψυκτικά μέσω καταστημάτων θα πρέπει να δημιουργήσουν σύστημα επιστροφής των συσκευασιών όπου ο πελάτης είτε θα λαμβάνει χρήματα για τις συσκευασίες που επιστρέφει είτε κάποια έκπτωση για τις επόμενες αγορές του.

Λήμνος: Πέταξε… κατά λάθος 100.000 ευρώ στα σκουπίδια!

Πηγή 

Πηγή εξωφύλλου 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr