Search
Close this search box.

Η Μαρίνα Σάττι… ξαναχτύπησε “ΠΑΛΙ” και μάλλον διχάζει (video)

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι της Μαρίνας Σάττι με τίτλο: “Πάλι”

Η Μαρίνα Σάττι λοιπόν ξαναχτυπά! Πριν λίγες ώρες δημοσιεύτηκε το νέο της τραγούδι με τίτλο “Πάλι”. Ο… χαμός που είχε πραγματοποιηθεί με την “Μάντισσα”, όπως φαίνεται, ήταν μόνο η αρχή καθώς έρχεται.. πάλι να ταράξει τα νερά του καλοκαιριού και να αφήσει, τι άλλο; Τις γνώμες να διίστανται και παράλληλα το marketing να κάνει τη δουλειά του.

Συγκεκριμένα η Μαρίνα Σάττι στην περιγραφή του τραγουδιού ευαγγελίζεται πως στο video κυριαρχούν οι βουκολικές αναφορές, το χωριό, η ελληνική ύπαιθρος κτλ. Παρόλα αυτά αν κανείς δώσει σημασία στο video περισσότερο με τσιγγάνικες αναφορές μοιάζουν οι εικόνες που παρουσιάζονται στο κλιπ και όχι με αυτές της ελληνικής επαρχίας.

Οι ιστορίες πίσω από τα λογότυπα γνωστών μουσικών συγκροτημάτων

Και επειδή στην εποχή που ζούμε αν δεν είσαι σαφής αύριο θα καίγεσαι στην πυρά, όχι, κανένα πρόβλημα δεν έχει κανείς με τους τσιγγάνους. Πάντως αν η ελληνική ύπαιθρος κατά την Μαρίνα Σάττι έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις πολύχρωμες φόρμες, τα μεγάλα σκουλαρίκια, τα χρυσά κοσμήματα τα ριχτά ενδύματα αλλά και τις σούζες χωρίς κράνος με μηχανές, ίσως μεγάλωσε στο “λάθος” χωριό. Όχι ότι δεν υπάρχουν αυτά στην ελληνική ύπαιθρο, αλλά δεν είναι επ ουδενί τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία της. Ας μην αναφερθούμε σε παραδείγματα όπως η ελιά, το όργωμα,, οι παραδοσιακοί χοροί, η φύση, τα μαύρα τσεμπέρια, οι μαγκούρες, τα τσίπουρα, οι εκκλησίες, γιατί η λίστα είναι αμέτρητη.

Βέβαια, από την άλλη, σημασία έχει πως το βλέπει ο καθένας και τι είναι για τον καθένα το χωριό και η ελληνική ύπαιθρος. Όμως όταν για άλλη μια φορά παρατηρούμε μια καλλιτεχνική προσπάθεια που το τραγούδι δεν σχετίζεται σε κανένα σημείο με το video clip, εύκολα βγάζει κανείς το συμπέρασμα που.. βγάζει.

Συμπερασματικά αυτό το μικρό σχόλιο δεν είναι κακεντρέχεια, αλλά μια μικρή απάντηση πως όταν ανεβάζεις το hype για μία φορά ακόμη στον Θεό, καλό θα είναι να λες την αλήθεια. Και σίγουρα αυτή δεν είναι πως το “Πάλι” είναι ένας “σύγχρονος μπάλος” όπως λέει η Μαρίνα Σάττι στην περιγραφή του video clip της.

Η ίδια έγραψε στο λογαριασμό της στο YouTube:

Σαν ψέματα μου φαίνεται ότι το “ΠΑΛΙ” είναι πια εκεί έξω. Ότι ήρθε η ώρα να σας μιλήσω γι’ αυτό κι εσείς να ξέρετε σε τι αναφέρομαι. Μιλάω τόσο καιρό γι’ αυτό με τον εαυτό μου, με τους φίλους μου, τους συνεργάτες μου, την οικογένειά μου και τώρα μιλάω και με εσάς. Δεν είναι όμως μόνο το “ΠΑΛΙ” και δεν είναι απλώς οι λέξεις και η μουσική. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος τον οποίον ονειρεύομαι μέρα-νύχτα, εδώ και εβδομάδες, μήνες, χρόνια…και το ΠΑΛΙ είναι το πρώτο κεφάλαιο σε όλη αυτή την ιστορία. To χθες, το σήμερα, το αύριο, ο κόσμος, η Ελλάδα, τα Βαλκάνια, ο παππούς μου που ήρθε από τη Μικρά Ασία. Η ελληνική ύπαιθρος, η επαρχία, η πλατεία του χωριού, η εκκλησία, η αυλή της γιαγιάς με τις κότες, η λευκή πλαστική καρέκλα και το πλαστικό τραπεζομάντηλο με τα φρουτάκια επάνω στο τραπέζι. Οι «γυναίκες» και οι «άνδρες», οι σχέσεις τους, η αγάπη, ο φόβος, το «θέλω αλλά φοβάμαι», το «θέλω αλλά δεν μπορώ», το «ένα βήμα μπρος και δύο πίσω». Τα παιδιά. Το τραγούδι είναι ένας «σύγχρονος μπάλος». Έτσι θα το περιέγραφα με δυο λέξεις, αν έπρεπε. Αλλά είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Είμαι εγώ. Ελπίζω να το αγαπήσετε. Και να το τραγουδήσετε και να το χορέψετε.

Με αγάπη, Μαρίνα

 

Στην τελική η μουσική είναι για όλους και οι βουκολικές επιλογές δεν είναι λίγες… ακούστε και δείτε το clip της Σμαράγδας, ας πούμε!

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr