Search
Close this search box.
Frida Kahlo museum

Frida Kahlo: Το σπίτι της και μουσείο Casa Azul σε Virtual περιήγηση

Frida Kahlo: Το σπίτι της και μουσείο Casa Azul σε Virtual περιήγηση

«Βαμμένο με μπλε χρώμα, από μέσα προς τα έξω, φαίνεται να φιλοξενεί λίγο από τον ουρανό. Είναι το τυπικό σπίτι της ηρεμίας της μικρής πόλης όπου το καλό φαγητό και ο ύπνος δίνουν αρκετή ενέργεια για να ζήσει κανείς χωρίς μεγάλα προβλήματα και να πεθάνει ειρηνικά… ». Carlos Pellicer

Το περίφημο μουσείο Casa Azul  ή αλλιώς «Blue House» βρίσκεται στο  Coyoacán του Μεξικού.  Η Kahlo γεννήθηκε το 1907 στο υπέροχο «Blue House»,  ήταν η τρίτη κόρη του Wilhelm (Guillermo) Kahlo, Γερμανικής καταγωγής και της Μεξικανής Matilde Calderón. Σε αυτήν την όμορφη κατοικία, η καλλιτέχνης έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. αρχικά με την οικογένειά της και αργότερα, με τον Diego Rivera. Έζησαν επίσης στο «Blue House», ενδιαφέροντες μεξικανοί και ξένοι επισκέπτες προσελκυσμένοι από το μαγευτικό ζευγάρι καλλιτεχνών. Η Kahlo πέθανε το 1954 σε νεαρή ηλικία 47 ετών.

Casa Azul  ή αλλιώς «Blue House»
Casa Azul  ή αλλιώς «Blue House»

Το μουσείο (που ιδρύθηκε το 1958), περιέχει όχι μόνο την παγκοσμίου φήμης τέχνη της  Kahlo και του συζύγου της Diego Rivera, αλλά κατέχει  αποδεικτικά στοιχεία (προσωπικά αντικείμενα) για τις δύο θρυλικές ζωές. Οι επισκέπτες ξεκινούν την virtual περιήγησή τους στην καταπράσινη εξωτερική αυλή του σπιτιού, όπου ο κήπος ως βασικό μέρος του σπιτιού δίνει πρόσβαση στην έκθεση της Frida’s Dresses ( η έκθεση αυτή διερευνά την ταυτότητα της Frida Kahlo όπως εκφράζεται από την οπτική εικόνα που δημιούργησε, με βάση τα ενδύματα που επέλεξε).  Στο εσωτερικό, οι θεατές μπορούν να περπατήσουν αργά στα λαμπερά κίτρινα πατώματα τις γκαλερί και να θαυμάσουν τα έργα των Kahlo και Rivera, συμπεριλαμβανομένων των έργων Frida and the Caesarian Operation (1931) and Long Live Life (1954), που κρέμονται στους τοίχους. Εκτίθενται επίσης αξιόλογα δημοφιλή έργα τέχνης, γλυπτά πριν από την Κολομβία, φωτογραφίες, έγγραφα, βιβλία και έπιπλα.

Frida's Dresses
Frida’s Dresses

Οι επισκέπτες μπορούν να μπουν σε χώρους όπου «διατηρούνται» ακριβώς όπως το άφησε το ζευγάρι. Η τραπεζαρία περιλαμβάνει τη λαϊκή τέχνη που συνέλεξε η Κάλο, ενώ η κουζίνα δεν διαθέτει τις εστίες αερίου για παραδοσιακά καυσόξυλα. Περιτριγυρισμένο από μεγάλα παράθυρα, ένα μεγάλο στούντιο δίνει μια εικόνα στον θεατή για τη δημιουργική διαδικασία της Κάλο.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Οι επισκέπτες θα αισθανθούν συνδεδεμένοι τις ιστορικές προσωπικότητες που επισκέφτηκαν το Casa Azul. Μέσα από τα σόου της στα τέλη της δεκαετίας του 1930 και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1940, η Κάλο έγινε γνωστή διεθνώς για τα Σουρεαλιστικά στοιχεία στα έργα της, μια ετικέτα που οι μελετητές λένε ότι απέρριψε.  Ήταν επίσης πολιτικά δραστήρια. μεταξύ του 1937 και του 1939, η Κάλο και ο Ρίβερια προστάτευσαν τον Λεον Τρότσκι μετά την εξορία του από τον Στάλιν.

Casa Azul  ή αλλιώς «Blue House»
Casa Azul  ή αλλιώς «Blue House»

Η ζωντάνια του σπιτιού ταιριάζει με την πλούσια και πολύχρωμη ιστορία της ιδιοκτήτριας του.  Δείτε την εικονική περιήγηση στο Μουσείο Frida Kahlo εδώ.

Δείτε επίσης

Online περιήγηση σε σπίτια σπουδαίων συγγραφέων

 

Πηγή πληροφοριών: 1, 2

Πηγές φωτογραφιών: 1, 2, 3,  4

Για περισσότερα νέα, δείτε εδώ.

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr