Search
Close this search box.

Αρχαιολογικός Χώρος Ελευσίνας: Ζωντανεύει ξανά! (Βίντεο)

Ψηφιακή Ανακατασκευή Προπυλαίων Αρχαιολογικού Χώρου Ελευσίνας.

Oι σύγχρονες, διαδραστικές εφαρμογές του καινοτόμου έργου για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου Ελευσίνας μέσω νέων ψηφιακών τεχνολογιών, το οποίο βρίσκεται πλέον σε τροχιά ολοκλήρωσης, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά από εκπροσώπους των ομάδων:

  • της Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Ephorate of Antiquities of West Attica,
  • του Athena Research Center,
  •  της εταιρείας πολιτιστικής παραγωγής & διαχείρισης MENTOR in culture
  •  της εταιρείας τηλεπικοινωνιών & πληροφορικής CITE
  • φορείς υλοποίησης του ερευνητικού έργου myEleusis.

Στο βίντεο αποτυπώνεται μέρος της 3D ψηφιοποίησης και ανακατασκευής των Μεγάλων Προπυλαίων στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, που υλοποιείται στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου myEleusis από την ομάδα του εργαστηρίου ψηφιοποίησης πολιτιστικού αποθέματος Clepsydra – Digitisation Lab του Athena Research and Innovation Center – Xanthi’s Division.

Η εμπειρία της επίσκεψης στον πολυσήμαντο Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο της Ελευσίνας δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια!

Το myEleusis είναι ερευνητικό-αναπτυξιακό έργο που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση , στο πλαίσιο της Ειδικής Δράσης «Ανοιχτή Καινοτομία στον Πολιτισμό» του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) 2014-2020.

Δείτε το βίντεο:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

 

Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας:

Το Ιερό της Ελευσίνας υπήρξε ένα από πιο σημαντικά αρχαία λατρευτικά κέντρα της αρχαιότητας. Σε αυτό λατρευόταν η Δήμητρα, θεά της φύσης, της γεωργίας και της αγροτικής ζωής, μαζί με την Κόρη της, την Περσεφόνη.

Η σύνδεση της Ελευσίνας με τις δυο θεές οφείλεται στον μύθο της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα και την αναζήτησή της από τη μητέρα της. Ο μύθος αυτός, χιλιοειπωμένος από ραψωδούς και δραματουργούς, αποτέλεσε έναν από τους πιο αγαπημένους του αρχαίου κόσμου και πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες σε διάφορες εποχές.

Την άνοιξη, τον μήνα Μάρτιο, τον αρχαίο μήνα Ανθεστηριώνα, γινόταν στην Αθήνα η προκαταρκτική μύηση που περιλάμβανε καθαρμό στον Ιλισό ποταμό. Πρόκειται για τα Μικρά, όπως τα έλεγαν, τα εν Άγραις Μυστήρια. Τον Σεπτέμβριο, τον αρχαίο μήνα Βοηδρομιώνα, γίνονταν τα Μεγάλα Μυστήρια που διαρκούσαν εννέα ημέρες, σε ανάμνηση της περιπλάνησης της θεάς Δήμητρας για την αναζήτηση της κόρης της, Περσεφόνης. (Πηγή)

Διαβάστε περισσότερα:

Οκτώ νέα μουσεία ανοίγουν το 2021 σε όλο τον κόσμο

 

Φωτογραφία εξωφύλλου 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr