Search
Close this search box.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μούμια στο Περού άνω των 800 ετών (Βίντεο)

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μούμια στο Περού που εκτιμάται ότι είναι άνω των 800 ετών, η μούμια ανακαλύφθηκε ανατολικά της Λίμα, την πρωτεύουσα της Νότιας Αμερικής.

Τα μουμιοποιημένα λείψανα εικάζεται, ότι ήταν ενός ατόμου – αν και το φύλο της μούμιας δεν είναι ακόμη γνωστό – από τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε μεταξύ των ακτών και των βουνών της χώρας, πριν από την άνοδο της Αυτοκρατορίας των Ίνκας το 1400.

​Το σώμα της μούμιας ήταν δεμένο με σχοινιά και τα χέρια κάλυπταν το πρόσωπο οι ειδικοί λένε ότι θα ήταν μέρος της τοπικής κηδείας στο Περού.

Ο ταφικός θάλαμος περιείχε ίχνη από σιτηρά και άλλα λαχανικά. Η ανακάλυψη δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά την Παρασκευή.

Η μούμια θα μπορούσε να είναι μεταξύ 800 και 1.200 ετών, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους.

Η μούμια ανακαλύφθηκε στην Cajamarquilla, περίπου 24 χιλιόμετρα (14,9 μίλια) ανατολικά της Λίμα, σε έναν ταφικό θάλαμο μήκους τριών μέτρων (10 πόδια) και βάθους 1,4 μέτρων (4,5 πόδια).

Η ανακάλυψη περιγράφηκε ως «περίεργη και χαρακτηριστική» από τον αρχαιολόγο Pieter Van Dalen, ο οποίος επέβλεπε την ανασκαφική επιχείρηση στο National Major University San Marcos.

«Η μούμια πιθανότατα θάφτηκε μεταξύ 800 και 1200 μ.Χ.», δήλωσε.

Η χρονολόγηση με άνθρακα θα βοηθήσει στην εξακριβώση για την ακριβή ηλικία της μούμιας.

Η Καζαμαρκίγια, σύμφωνα με τον Βαν Ντάλεν, ήταν μια πόλη με πληθυσμό από 10.000 έως 20.000 κατοίκους. Κατασκευάστηκε το 200 π.Χ. και κατοικήθηκε μέχρι περίπου το 1500 μ.Χ.

Εκατοντάδες αρχαιολογικοί χώροι έχουν ανακαλυφθεί στο Περού, που χρονολογούνται πριν και μετά την κυριαρχία της Αυτοκρατορίας των Ίνκας στα δυτικά τμήματα της Νότιας Αμερικής κατά τον 15ο και 16ο αιώνα.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν ομαδικό τάφο στον αρχαιολογικό χώρο Chan Chan, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1986, τον Οκτώβριο, συμπεριλαμβανομένων των ανέπαφων λειψάνων περίπου 25 ατόμων.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα πτώματα 227 παιδιών που πιστεύεται, ότι πέθαναν σε μια ιεροτελεστία θυσίας παιδιών κοντά στο σύγχρονο παραθαλάσσιο θέρετρο Huanchaco το 2019.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα πτώματα 227 παιδιών που πιστεύεται, ότι πέθαναν σε μια ιεροτελεστία θυσίας παιδιών κοντά στο σύγχρονο παραθαλάσσιο θέρετρο Huanchaco το 2019.

Η τοποθεσία, η οποία επίσης πιστεύεται ότι προέρχεται από την εποχή Chimu, ήταν ο μεγαλύτερος ομαδικός τάφος του Περού με  θυσιασμένα βρέφη.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

 

Διαβάστε περισσότερα:.

Τα έργα τέχνης της Ουκρανίας κινδυνεύουν (εικόνες)

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr