Search
Close this search box.
animation

Ένα τρομερό animation για την κλιματική αλλαγή και τη μετανάστευση! (video)

Το animation με τίτλο «Migrants» σχολιάζει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής (και ταυτόχρονα το ζήτημα της μετανάστευσης) σε μία δυνατή ιστορία με εξαιρετική αισθητική προσέγγιση.

Το θέμα επικεντρώνεται σε μία ιστορία επιβίωσης. Μία πολική αρκούδα με το μωρό της αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον βιότοπο στον οποίο ζουν καθώς τα παγόβουνα θρυμματίζονται στο νερό και το κάποτε παγωμένο σπίτι τους γίνεται πλέον μη βιώσιμο. Καθώς βρίσκονται σε ένα εντελώς νέο περιβάλλον στη διαδρομή τους και είναι ανεπιθύμητες από τους κατοίκους εκεί, παλεύουν σκληρά για να ζήσουν.

4 “πράσινες” startups με λύσεις για την κλιματική κρίση

Με την τεχνική του stop – motion το animation αφηγείται ιστορίες από την κλιματική αλλαγή, εστιάζοντας όμως και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που εκτοπίζονται. Οι συναισθηματικές αντιδράσεις των πρωταγωνιστών ευαισθητοποιούν και γεννούν ενσυναίσθηση για αυτό το σημαντικό πρόβλημα.

«Ξέραμε ότι θέλαμε να κάνουμε μια ταινία μικρού μήκους για τρέχοντα κοινωνικά ζητήματα. Το 2018, υπήρξε μια διαμάχη για το σκάφος «Aquarius», το οποίο είχε διασώσει μετανάστες στη Μεσόγειο θάλασσα, αλλά καμία χώρα δεν ήθελε να επιτρέψει στο σκάφος να φτάσει στα λιμάνια της. Μας συγκίνησε αυτό και μας ενέπνευσε ως θέμα της ταινίας μας. Φτιάξαμε λοιπόν μια ιστορία για το ζήτημα της μετανάστευσης, και το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Με βασικούς χαρακτήρες τις πολικές αρκούδες, καθώς είναι από τα είδη που πλήττονται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή», είπαν οι δημιουργοί της ταινίας που έχει ήδη αποσπάσει πολλά βραβεία από φεστιβάλ.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Πηγή 

Πηγή εξωφύλλου 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr