Search
Close this search box.
εμβόλιο

Σήμερα οι αποφάσεις για την τρίτη δόση στους κάτω των 50 ετών

Σήμερα αναμένεται η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η οποία συνεδριάζει για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του Covid-19 και σε άτομα κάτω των 50 ετών.

Στη χώρα μας όλοι όσοι είναι άνω των 50 ετών και έχουν συμπληρώσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση, δικαιούνται να κάνουν την τρίτη δόση.

Γιάννης Βογιατζής – Ξέσπασε σε κλάματα στον αέρα εκπομπής – Τι συνέβη

Παράλληλα, από την Παρασκευή, θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για αναμνηστική δόση όσοι έχουν λάβει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Οι πολίτες αυτοί θα μπορούν να κάνουν την αναμνηστική δόση είτε με εμβόλιο Johnson & Johnson είτε με το εμβόλιο της Pfizer και τις επόμενες μέρες θα μπορεί να γίνεται και με το εμβόλιο της Moderna. Την επόμενη εβδομάδα θα σταλεί υπενθυμιστικό SMS στους πολίτες που πληρούν τα κριτήρια για τρίτη δόση.

Η κυβέρνηση δίνει μεγάλο βάρος στην ενισχυτική δόση, καθώς αναζητά τη «χρυσή τομή» των μέτρων που θα λάβει για να ανακόψει την αυξητική τάση ημερήσιων κρουσμάτων που καταγράφει τις τελευταίες μέρες η χώρα μας. Το μίγμα των μέτρων βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση, με τις σχετικές ανακοινώσεις να «κλειδώνουν» σήμερα. Δείτε εδώ τι μέτρα έχουν πέσει στο τραπέζι.

Αποτελεσματική η τρίτη δόση

Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη έως τώρα στον κόσμο μελέτη σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ενισχυτικής τρίτης δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTec, η τρίτη δόση μειώνει σημαντικά, κατά 92% έως 93%, τον κίνδυνο νοσηλείας και σοβαρού Covid-19, σε σχέση με τις δύο δόσεις στους ανθρώπους στους οποίους έχει περάσει τουλάχιστον πεντάμηνο από τη δεύτερη δόση.

Να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος της Ευρώπης, μπροστά στην απειλή ενός νέου καταστροφικού για την υγεία χειμώνα, καταφεύγει στην χορήγηση της τρίτης δόσης για να ενισχύσει την ανοσία του πληθυσμού.

Για την ώρα οι εκστρατείες εμβολιασμού με τρίτη δόση επικεντρώνονταν στους ηλικιωμένους και σε όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Δεδομένου, ωστόσο, ότι οι κυβερνήσεις επιδιώκουν απεγνωσμένα να ανακόψουν τα νέα κύματα της πανδημίας και να αποφύγουν την προοπτική νέων περιορισμών, και πολύ χειρότερα την προοπτική ενός lockdown, εξετάζεται η επέκταση της χορήγησης της τρίτης δόσης στο γενικό ενήλικο πληθυσμό.

Φωτογραφίες ανθρώπων με και χωρίς χαμόγελο (ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΦΩΤΟ)!

Από τις χώρες που πρώτες χορήγησαν αναμνηστική δόση είναι το Ισραήλ, το οποίο κατάφερε με αυτό τον τρόπο να ελέγξει την εκρηκτική αύξηση των νέων κρουσμάτων που αντιμετώπιζε το καλοκαίρι.

Πηγή 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr