Search
Close this search box.
έκθεση Μίκης Θεοδωράκης

«Ο γαλαξίας μου»: Έκθεση για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Από τον περασμένο Ιούνιο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενείται έκθεση με τίτλο «Ο γαλαξίας μου: Μίκης Θεοδωράκης», μία έκθεση πιο επίκαιρη από ποτέ, έπειτα από τον πρόσφατο θάνατο το σπουδαίου δημιουργού.

έκθεση Μίκης Θεοδωράκης
Έκθεση για τον Μίκη Θεοδωράκη

Το αφιέρωμα που φωτίζει τις πολλές και διαφορετικές πλευρές της μουσικής και πολιτικής παρακαταθήκης του Θεοδωράκη, είναι μια διοργάνωση της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» -η οποία από το 1997 διαθέτει και αξιοποιεί το πλήρες αρχείο του συνθέτη που ο ίδιος τής έχει εμπιστευθεί-, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η έκθεση διαρθρώνεται σε 16 θεματικές που καλύπτουν πτυχές της ζωής και του έργου του συνθέτη και παρουσιάζονται σε ισάριθμους ειδικά διαμορφωμένους χώρους -εντός του αφιερώματος.

Μεγάλη μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας – Οι μεταβολές ανά νομό

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου μετά από ηλεκτρονική κράτηση στο σύστημα του Μεγάρου για συγκεκριμένη ώρα επίσκεψης, μέχρι 30 άτομα ανά μία ώρα από τις 11:00 έως τις 19:00. Η έκθεση -στην οποία τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας- είναι ανοικτή Τρίτη έως Σάββατο 11:00-19:00. Διάρκεια περιήγησης, περίπου, 45 λεπτά.

Η έκθεση θα συνεχιστεί έως τις 30 Οκτωβρίου 2021. 

Ο Δράκουλας των Εξαρχείων: Στο φως το φινάλε της ταινίας που δεν είδαμε ποτέ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή φωτογραφιών

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr