Search
Close this search box.
Βραβεία

Βραβεία Ποιητικού Διαγωνισμού για την Ελληνική Επανάσταση

Θεσσαλονίκη: Βραβεία Ποιητικού Διαγωνισμού από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε τα βραβεία Ποιητικού Διαγωνισμού με τίτλο «Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» που διοργάνωσε, τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Το Α’ βραβείο απέσπασε ο Βασίλης Χαλκιάς με το ποίημα «Στο μονοπάτι», το Β΄ βραβείο ο Αντώνης Βλάχος με το ποίημα « Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» και το Γ’ βραβείο ο Νίκος Σουβατζής με το ποίημα «Απ΄το Βελιγράδι ως την άκρη του κόσμου». Απονεμήθηκαν ακόμη και πέντε «Έπαινοι», στο Γιώργη Έξαρχο για το «Ελευθερία ή θάνατος σημαίνει Μεσολόγγι», στην Ελεονόρα Καζαντζίδου για το «Λεφτεριά, όνειρα κλώθω», στην Παναγιώτα Κατσουλάρη, στην Στελίνα Μπουζοπούλου για το «Καθημερινοί Επαναστάτες» και στη Βασιλική Παπαδημητρίου. Τα είκοσι ποιήματα της τελικής φάσης, από τα 76 που υποβλήθηκα συνολικά, θα εκδοθούν σε βιβλίο, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής.

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί όποτε το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Στην ειδική επιτροπή που αξιολόγησε τα ποιήματα συμμετείχαν οι: Έλσα Κορνέτη – Ποιήτρια, πεζογράφος, Κώστας Νίγδελης – Διευθυντής του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού, συγγραφέας, ποιητής, Δημήτρης Ι. Μπρούχος, ποιητής-στιχουργός-συγγραφέας και Ελένη Κ. Παπαδοπούλου Φιλόλογος-ΜΑ Θεολογίας Α.Π.Θ.- Εκπαιδευτικός Δ.Ε.

Ταινίες βραβευμένες στη Σερβία και τη Ρουμανία στο ΦΝΘ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή Φωτογραφίας 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr