Search
Close this search box.
Παπαμιχαήλ

Φαίδων Παπαμιχαήλ και Γιώργος Λαμπρινός υποψήφιοι για Όσκαρ

Δύο Έλληνες του Χόλυγουντ είναι υποψήφιοι για χρυσό αγαλματίδιο στα 93α Όσκαρ

Ο Φαίδων Παπαμιχαήλ και ο Γιώργος Λαμπρινός, δύο Έλληνες με διεθνή καριέρα στον κινηματογράφο είναι υποψήφιοι στα 93α Όσκαρ. Ο Φαίδων Παπαμιχαήλ είναι υποψήφιος για το Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας για την δουλειά του στην Δίκη των 7 του Σικάγο, του Άαρον Σόρκιν και ο Γιώργος Λαμπρινός είναι υποψήφιος για το Όσκαρ Καλύτερου Μοντάζ για την ταινία The Father του Φλόριαν Ζέλερ. Ο Γιώργος Λαμπρινός πρόσφατα βραβεύτηκε για το ίδιο έργο από την Ένωση Κριτικών του Λος Άντζελες ενώ το 2019 κέρδισε το βραβείο Σεζάρ για το μοντάζ στην ταινία Μετά το Χωρισμό του Ξαβιέ Λεγκράν.

 Φαίδων Παπαμιχαήλ
Φαίδων Παπαμιχαήλ

Ο Φαίδων Παπαμιχαήλ είναι Ελληνοαμερικανός κινηματογραφιστής, που γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Γερμανία. Σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών στο Μόναχο και έπειτα εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη. Είναι γιος του Φαίδωνα Παπαμιχαήλ, καλλιτεχνικού διευθυντή, ξαδέλφου και φίλου του Τζον Κασσαβέτη. Η πρώτη του δουλειά ήταν στον κινηματογράφο ήταν στο Dance of the Damned το 1988. Έχει εργαστεί σε πολλές ταινίες του Χόλιγουντ όπως τα Phenomenon, America’s Sweethearts, Πλαγίως, Walk the Line, The Weather Man, Μνημείων Άνδρες κ.α. Το 2014 ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας για την ταινία Nebraska του Αλεξάντερ Πέιν.

Γιώργος Λαμπρινός
Γιώργος Λαμπρινός

Ο Γιώργος Λαμπρινός είναι Έλληνας μοντέρ που ζει στο Παρίσι. Έχει υπάρξει δύο φορές νικητής βραβείων Ίρις για τις ταινίες Xenia και Obscuro Barroco και έχει συνεργαστεί με μεγάλους σκηνοθέτες όπως ο Κώστας Γαβράς. η Ευαγγελία Κρανιώτη, ο Φλόριαν Ζέλερ κ.α Είναι υποψήφιος για το Όσκαρ Καλύτερου Μοντάζ και θα βρεθεί αντίπαλος με το Nomadland της Κλόε Ζάο, το Promising Young Woman της Εμεραλντ Φένελ, το Sound of Metal και τη Δίκη των 7 του Σικάγο.

Η 93η απονομή των Όσκαρ θα γίνει στις 25 Απριλίου 2021.

Δείτε όλες τις υποψηφιότητες:

Όσκαρ 2021: Φαβορί και εκπλήξεις στις υποψηφιότητες

Για περισσότερα κινηματογραφικά νέα, πατήστε εδώ.

Κείμενο: Θεοδωρίδου Ελένη (Lavart)

Πηγές Φωτογραφιών: 1, 2, 3

 

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr