Search
Close this search box.
Athens International Children's Film Festival

Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας με πλούσιο κινηματογραφικό πρόγραμμα ταινιών από όλο τον κόσμο!

To Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας με ένα πλούσιο κινηματογραφικό πρόγραμμα ταινιών από όλο τον κόσμο έχει στόχο να εκπαιδεύσει τα παιδιά και τους νέους χρησιμοποιώντας ως όχημα το πιο επιδραστικό μέσο αφήγησης: τον κινηματογράφο.

Το νέο σχολικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι εδώ!

Athens International Children's Film Festival
Athens International Children’s Film Festival

Το 4ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας σας παρουσιάζει ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα με προβολές ταινιών για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 22.

Ο Γιάννης Χαρούλης χάρισε την κιθάρα του σε παιδιά!

Για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 22, σας παρουσιάζουμε ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα με προβολές ταινιών για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Α’ Λυκείου.
Οι προβολές μπορούν να διοργανωθούν σε κινηματογραφικές αίθουσες τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες – εφόσον επιτρέπεται – και σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Athens International Children's Film Festival
Athens International Children’s Film Festival

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μετά από τόσους μήνες αλλαγών και ανατροπών, αναζητούμε όλοι ένα νέο νόημα. Πώς μπορούμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα; Πώς θα είναι οι ζωές μας από εδώ και πέρα; Είμαστε όλοι αλλαγμένοι, μικροί και μεγάλοι.

Τι θα θελήσουν να αφήσουν πίσω τους για πάντα παιδιά και έφηβοι; Τι θα επιλέξουν να κρατήσουν για να θεμελιώσουν την αυριανή κοινωνία στην οποία θα είναι ενεργοί πολίτες;

Οι ταινίες του νέου σχολικού προγράμματος του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας ανοίγουν γόνιμο διάλογο, θέτοντας καίρια ερωτήματα στους μαθητές, αναζητώντας τις δικές τους απαντήσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ
Οι σχολικές προβολές αποτελούνται από επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους πρώτης προβολής και από μία συζήτηση με τους μαθητές.
Οι μαθητές, μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος, ανακαλύπτουν τεχνικές κινηματογράφησης και εμβαθύνουν στους τρόπους αφήγησης.
Οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν υλικό προετοιμασίας πριν την προβολή.

Οι σχολικές προβολές είναι χωρισμένες σε τέσσερις ηλικιακές ομάδες:

Σχολικό Πρόγραμμα 1 για ηλικίες 4-6 ετών (Προνήπιο, Νήπιο, Α’ Δημοτικού)
Σχολικό Πρόγραμμα 2 για ηλικίες 7-9 ετών (Β’, Γ’, Δ’ Δημοτικού)
Σχολικό Πρόγραμμα 3 για ηλικίες 10-12 ετών (Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ Γυμνασίου)
Σχολικό Πρόγραμμα 4 για ηλικίες 13-16 ετών (Β’, Γ’ Γυμνασίου, Α’ Λυκείου)

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Netflix: Έρχεται το νέο εντελώς δωρεάν πακέτο!

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr