Search
Close this search box.
παλαιστίνιοι καλλιτέχνες

10 Παλαιστίνιοι καλλιτέχνες που πρέπει να γνωρίζετε

Δέκα παλαιστινιακές φωνές της Τέχνης που παλεύουν με το δικό τους μοναδικό όπλο για την πατρίδα τους: τη δημιουργικότητα.

Τέχνη: Το μυστικό όπλο της Ουκρανίας

Η Παλαιστίνη είναι ένας τόπος πλούσιος σε πολιτισμό, ιστορία και παράδοση. Η τέχνη αποτελεί για πολλούς Παλαιστίνιους έναν τρόπο να τιμήσουν την πατρίδα τους, να γιορτάσουν και να αγκαλιάσουν τις ρίζες τους, με δημιουργικότητα χωρίς όρια. Γι’ αυτό, η Lavart σάς παρουσιάζει 10 Παλαιστίνιους καλλιτέχνες που αξίζει να ακολουθήσετε.

Sliman Mansour

Ένας από τους πιο αναγνωρισμένους σύγχρονους Παλαιστίνιους καλλιτέχνες είναι ο Σλιμάν Μανσούρ. Η τέχνη του θεωρείται κατά κύριο λόγο ως πολιτιστικό σχόλιο για την παλαιστινιακή εμπειρία του 20ου αιώνα. Έχει λάβει πολυάριθμες τιμητικές διακρίσεις για την τέχνη του καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, συμπεριλαμβανομένου του Μεγάλου Βραβείου Νείλου στην Έβδομη Μπιενάλε του Καΐρου το 2019, του Βραβείου Παλαιστίνης για τις Εικαστικές Τέχνες το 1998 και του Βραβείου UNESCO-Σάρτζα για τον Αραβικό Πολιτισμό το 2019.

παλαιστίνιοι καλλιτέχνες
Instagram @sliman.mansour

Malak Mattar

Η Μαλάκ Ματτάρ είναι μια νεαρή Παλαιστίνια καλλιτέχνης. Έχει γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα προσωπικά και εκφραστικά της έργα τέχνης. Χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα, όπως τη ζωγραφική, το σχέδιο και την ψηφιακή τέχνη, η Ματτάρ απεικονίζει τις πραγματικότητες των Παλαιστίνιων και τις επιπτώσεις των συγκρούσεων στα παιδιά. Θέματα όπως η ανθεκτικότητα, η αισιοδοξία και η επιθυμία για ανεξαρτησία εξερευνώνται συχνά στα έργα τέχνης της Ματτάρ. Η τέχνη της έχει εκτεθεί τόσο στην Παλαιστίνη όσο και διεθνώς.

παλαιστίνιοι καλλιτέχνες
Instagram @malakmattarart

Hazem Harb

Ο εικαστικός Hazem Harb μετακόμισε από τη Γάζα στη Ρώμη για να παρακολουθήσει το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Σχεδιασμού, για το μεταπτυχιακό του. Η Γάζα θα είναι πάντα κάτι περισσότερο από μια χώρα όσον αφορά τη δουλειά του. Το έργο του συνδυάζει ακαδημαϊκούς, αρχιτεκτονικούς, περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς δεσμούς.

παλαιστίνιοι καλλιτέχνες
Instagram @hazemharb

Alaa Albaba

Γεννημένος στην Ιερουσαλήμ το 1985, ο Alaa Albaba ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία στο Φόρουμ Εικαστικών Τεχνών το 2008. Μετά την αποφοίτησή του από τη Διεθνή Ακαδημία Σύγχρονης Τέχνης Παλαιστίνης το 2015, έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες εκθέσεις τόσο σε εγχώριο όσο και διεθνές επίπεδο ως αποτέλεσμα των καλλιτεχνικών του επιδιώξεων. Το πιο γνωστό του έργο, “The Fish Path” (2015-2017), περιλάμβανε τη ζωγραφική δεκαοκτώ τοιχογραφιών που κάλυπταν την Ιορδανία, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη.

παλαιστίνιοι καλλιτέχνες
Instagram @albaba.alaa

Saj Issa

Η Saj Issa, μια πολυσύνθετη Αραβοαμερικανίδα καλλιτέχνης με μεταπτυχιακό στις Καλές Τέχνες από το UCLA, γεννήθηκε στο St. Louis. Τα σύνθετα καλοκαίρια της παιδικής της ηλικίας στην Παλαιστίνη αποτυπώνονται στα έργα της μέσω της χρήσης ανατολικών αρχιτεκτονικών στοιχείων, παράδοσης και συμβολισμού. Η τέχνη της αναδεικνύει τις ομοιότητες μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

παλαιστίνιοι καλλιτέχνες
Instagram @saj_issa

Narmeen Hamadeh

Η Narmeen Hamadeh είναι μια εικονογράφος της οποίας το έργο δημιουργεί μια μοναδική αισθητική που μιλά για θέματα πολιτισμού, ακτιβισμού και ενδιαφέροντος για την ομορφιά. Γεννήθηκε στο Ριάντ από Παλαιστίνιους γονείς. Οι καλλιτεχνικές της δημιουργίες γενικά τιμούν την παλαιστινιακή καθομιλουμένη και τις ξεχωριστές εκφράσεις παιδιών από πολλαπλά πολιτιστικά υπόβαθρα.

παλαιστίνιοι καλλιτέχνες
Instagram @narmeenh.illustrations

Halima Aziz

Η γερμανοπαλαιστίνια καλλιτέχνης Halima Aziz υπογραμμίζει την πλούσια ιστορία της Παλαιστίνης και τις σημερινές συγκρούσεις στο έργο τέχνης της. Το έργο της είναι μια συγκινητική απόδειξη της δύναμης της τέχνης να αφηγείται περίπλοκες ιστορίες και να προάγει την πολιτιστική κατανόηση εκτός από το να επιδεικνύει το εξαιρετικό ταλέντο της.

παλαιστίνιοι καλλιτέχνες
Instagram @palestinianartist

Hadil Alsafadi

Ο Χαντίλ είναι ένας Παλαιστίνιος καλλιτέχνης που ειδικεύεται στην εικονογράφηση και την οπτική αφήγηση. Είναι παθιασμένος με τη χρήση της ψηφιακής τέχνης για την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στον παλαιστινιακό αγώνα.

παλαιστίνιοι καλλιτέχνες
Instagram @hoist_thecolors

Sarah Bahbah

Η Sarah Bahbah είναι μια Παλαιστίνια καλλιτέχνης που σήμερα ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες. Η τέχνη της εστιάζει στον ψυχισμό της σύγχρονης γυναίκας. Ένας σημαντικός αριθμός από τα έργα της είναι σε στυλ φωτογραφικών δοκιμίων που επικεντρώνονται γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα ή ιστορία.

παλαιστίνιοι καλλιτέχνες
Instagram @sarahbahbah

Samo Shalaby

Ο Samo Shalaby, ένας Αιγύπτιος-Παλαιστίνιος καλλιτέχνης, έχει γίνει αρκετά δημοφιλής. Πειραματίζεται με πολλά μέσα και προσθέτει ένα θεατρικό στοιχείο στα έργα του, όπως κοσμήματα, σκηνογραφία και ενδυματολογία.

παλαιστίνιοι καλλιτέχνες
Instagram @samo_shalaby

Ιστορίας Τέχνης: Κινήματα της δυτικής τέχνης και ο αντίκτυπός τους (Μέρος 2ο)

Πηγή εικόνων

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr