Search
Close this search box.
σπίτι χόμπιτ

ΗΠΑ: Πωλείται σπίτι εμπνευσμένο από τον κόσμο των Χόμπιτ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στους λόφους του Έλβερσον στην Πενσυλβάνια, βγήκε στην αγορά μια εντυπωσιακή κατοικία που μοιάζει σαν να έχει προέλθει από τον κόσμο των «Χόμπιτ».

Επισκέψιμα για πρώτη φορά από το κοινό τα σπίτια των Χόμπιτ από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το σπίτι έχει τεθεί προς πώληση με τιμή 425.000 δολάρια και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αγοραστών κατοικιών, επενδυτών ακινήτων, αλλά και λάτρεις των βιβλίων και ταινιών του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», σύμφωνα με την New York Post.

Το σπίτι διαθέτει τρία υπνοδωμάτια και δύο μπάνια, και ξεχωρίζει για το εντυπωσιακό σχέδιο του «Arch-Tech» με τοξωτούς τοίχους, ενώ διαθέτει και ενεργειακά αποδοτική οροφή από γρασίδι. Η μοναδική αρχιτεκτονική αυτής της κατοικίας δεν απλά προσδίδει γοητεία, αλλά υπόσχεται επίσης να διαχειρίζεται αποτελεσματικά το κόστος θέρμανσης και ψύξης, σύμφωνα με την αγγελία.

Το κτίριο βρίσκεται σε έκταση 16 στρεμμάτων και προσφέρει εντυπωσιακή θέα στους περιβάλλοντες λόφους, προσφέροντας μια ήρεμη απόδραση από την καθημερινή φασαρία. Η αρχιτεκτονική του σπιτιού θεωρείται μοναδική για την περιοχή, προσθέτοντας ότι «το σπίτι χρειάζεται απαλή φροντίδα και αγάπη, αλλά οι δυνατότητες είναι τεράστιες», υπονοώντας τη δυνατότητα για δημιουργική ανακαίνιση.

Γνωστό ως «Hobbit House», το ακίνητο έχει πλήρως καλυφθεί από γρασίδι στη στέγη του. Η ιδιοκτησία περιλαμβάνει ένα γκαράζ τριών αυτοκινήτων. Μόλις εισέλθετε, συναντάτε μια ξύλινη σπειροειδή σκάλα, ένα σαλόνι με μεγάλα παράθυρα και μια κουζίνα που βλέπει στην πίσω αυλή.

Οι τοίχοι του σπιτιού έχουν τοξωτή μορφή με δύο υπνοδωμάτια στον πρώτο όροφο. Στον δεύτερο όροφο, υπάρχει το οικογενειακό δωμάτιο με συρόμενη πόρτα που οδηγεί στη βεράντα του επάνω ορόφου. Η ιδιοκτησία έχει προσελκύσει εκτενή προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σχεδόν 5.000 likes στο Facebook.

Οι θαυμαστές έχουν εκφράσει τον εντυπωσιασμό τους, παρομοιάζοντας το σπίτι με καταφύγιο στο Σάιρ (την περιοχή των Χόμπιτ στον «Άρχοντα των Δακτυλιδιών») ή με μια «μεγάλη τρύπα Χόμπιτ».

Δείτε φωτογραφίες από το «χομπιτόσπιτο»:

χομπιτόσπιτο

χομπιτόσπιτο

χομπιτόσπιτο

χομπιτόσπιτο

χομπιτόσπιτο

χομπιτόσπιτο

χομπιτόσπιτο

χομπιτόσπιτο

χομπιτόσπιτο

Χόμπιτ: Οι ταινίες, τα βιβλία και ο συμβολισμός τους

Πηγή φωτογραφιών

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr