Search
Close this search box.
TEXAS

Χριστιανοί στο Τέξας διαμαρτύρονται ενάντια στην έκθεση γλυπτού: «Εορτάζει την απάτη του Σατανά»

Το “Texas Right to Life”, μια ισχυρή χριστιανική οργάνωση κατά των αμβλώσεων που συνέβαλε στην ανατροπή της απόφασης “Roe v. Wade“, ζήτησε να μην εκτεθεί το γλυπτό “Witness” της Shahzia Sikander του 2023 στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον αυτόν τον μήνα.

Το μη κερδοσκοπικό σωματείο δήλωσε ότι θα διαμαρτυρηθεί “ειρηνικά και με προσευχή” για την άφιξη του γλυπτού στην πλατεία Cullen Family του πανεπιστημίου, όπου πρόκειται να εκτεθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 31 Οκτωβρίου.

Η ζωή των Άμις: Μια ματιά σε μια αδελφότητα γεμάτη αντιθέσεις

Το χρυσό γλυπτό ύψους τεσσάρων μέτρων, που απεικονίζει μια γυναίκα με πλοκάμια σαν κέρατα κριαριού και μακρυά φούστα διακοσμημένη με πολύχρωμα μωσαϊκά, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι στο Madison Square Park της Νέας Υόρκης, ως μέρος μιας δημόσιας έκθεσης του έργου της καλλιτέχνιδας, που συνδιοργανώθηκε από την επιτροπή διατήρησης του πάρκου και το πρόγραμμα δημόσιας τέχνης του University of Houston System.

Η Sikander εξήγησε ότι τα έργα που εκτίθενται, συμπεριλαμβανομένου του “Witness”, αποσκοπούν στο να αποτυπώσουν το “πνεύμα και τη δύναμη” εκείνων που “εισέρχονται και παραμένουν στον αγώνα για ισότητα”. Η Sikander τόνισε τις λεπτομέρειες του περιλαίμιου της μορφής, που θυμίζει αυτό που φορούσε συχνά η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Ruth Bader Ginsburg, αναγνωρίζοντας ότι το γλυπτό ήταν ένα νεύμα προς τη Ginsburg και θρηνώντας την “αντανάκλαση στην συνταγματική πρόοδο των γυναικών” που ήρθε με τον θάνατό της και την ανατροπή της απόφασης “Roe”.

Texas Right to Life

Η Kimberlyn Schwartz, εκπρόσωπος του Texas Right to Life, δήλωσε στην ειδησεογραφική πλατφόρμα Axios Houston ότι το γλυπτό “εορτάζει την απάτη του Σατανά“, αναφερόμενη σε ένα κείμενο στον ιστότοπο του Madison Square Park Conservancy που έγραφε εν μέρει:

Στις Αβρααμικές θρησκείες, το θηρίο με κέρατα συνδέεται με τις δυνάμεις του κακού, του χάους και της καταστροφής – με τον ίδιο τον διάβολο“. Το Πανεπιστήμιο του Χιούστον εξέφρασε τη γνώμη του ότι το έργο μπορεί να προσβάλει κάποιους ανθρώπους, σημειώνοντας:

Το γλυπτό έχει πλεξούδες σε σχήμα κεράτων κριαριού, που συμβολίζουν την ενοποίηση διαφορετικών νημάτων“. Η καλλιτέχνιδα έχει πει ότι οι πλεξούδες συνδέονται με έναν από τους πίνακές της που απεικονίζει το θάρρος, τη ρευστότητα και την ανθεκτικότητα του θηλυκού.

Η Sikander δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημόσια την κατάσταση. Από την ανατροπή της απόφασης “Roe v. Wade” το 2022, το Τέξας έχει αυστηροποιήσει τους νόμους περί αμβλώσεων, κερδίζοντας πρόσφατα το δικαίωμα να απαγορεύσει τις έκτακτες αμβλώσεις, αντίθετα με τις ομοσπονδιακές συστάσεις.

Gemini AI: Η Google αναστέλλει τη λειτουργία του για “woke” υπερβολές

Πηγή εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr